Sari la conținut

Ionutdiv

Membru
  • Număr conținut

    5
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Ionutdiv

  1. Salut Patrick ! Povestea e de când desfaci primul surub și îl strângi pe ultimul( binenteles cu loctite 243 ca sa nu avem surprize )și e destul de lunga dacă ajungi sa schimbi cuzinetii la un motor atâta de complex.
  2. Ktm recomanda schimbul lanțului de distributie la 40000 km.Iar uzura pe lanț este aproape nemasurabila fata de cel nou, probabil din motive de siguranță se schimba.Si da... Un ulei de calitate în ajuta sa reziste mai mult și binenteles presiunea...dacă nu o ai poți sa ai cel mai bun ulei ca tot degeaba. O seara buna tuturor! PS. Am atașat o poza ,stânga e cel nou.
  3. Va salut dragi colegi ktm iști,dacă imi permiteti sa intru in randul vostru și sa ma alătur cu un ktm 950 S cumparat recent. Binenteles problemele nu au întârziat sa apară ca doar vb de ktm o motocicleta mult râvnita și prea exacta care nu tolerează gram de uzura asta am constat eu după problemele avute. În prima faza senzorul de ulei era defect. L am schimbat după care problema a apărut la presiunea de ulei...aceasta era mica.becul din bord clipocise constant...asa ca în doua luni am învățat foarte multe de acest motor lc8 cat altul în 2 ani neavând nici o problema... Dând gluma la o parte am constatat ca arcul din pompa de ulei (cea din dreapta) era mai scurt cu 1 mm adică măsură 41 mm oare sa fi influențat asta asa mult!?!? Trecem peste...mergem mai departe în interiorul capacului din dreapta are un cuzinet care vine pe arbore (de palier) parca ar avea ceva uzura și m am gândit sa l schimb. Am comandat piesa trebuie sa vina și o sa va țin la curent cu presiunea uleiului. Și dacă tot eram ulei pe mana m am gândit sa i fac schimbul de distributie...
×
×
  • Creează nouă...