Sari la conținut

RaulAndrei

Membru
  • Număr conținut

    4
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bistrita
  • Carnet moto din
    2017
  • Motocicleta
    Kymco Quannon 125
  • Numar Moto
    BN32RAU
  • Club
    Holy Sinners R.C.

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Kymco Quannon 125
  • Interests
    Tot ce tine de motocicleala.

RaulAndrei's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Nu esti singurul )) am gasit o solutie care cred ca functioneaza, acum astept sa ajunga : https://www.aliexpress.com/item/12V-10W-Universal-Motorcycle-Motorbike-Handlebar-Warm-Heated-Grip-Kit-Pads-9-x-9cm-E/32717023166.html?spm=2114 Este 3.5$, iar eu planuiesc sa fac asa : infasor in el CDI-ul, conectez la baterie, si când este frig doar dau de switch si astept 1-2 minute pana pornesc motorul, dupa dau pe off si iau jos banda, sa nu se incalzeasca prea tare CDI-ul in mers. De banii astia pot sa iau o guma sau ceva, nu prea as vrea sa arunc banii in aer atata timp cat mai functioneaza.. Nu functioneaza, asta e unul mai complex, Am pus mai jos o poza cu CDI Multumesc tuturor pentru ajutor, cam asta e solutia mea temporara, daca aveti alte sugestii va ascult cu drag. EDIT: Concluzia mea ar fi urmatoarea : Când este rece un anumit circuit din CDI are o rezistenta mai scazuta ( circuitul care este pentru scanteia la bujie) si astfel nu da destul curent pentru a functiona corect, dupa ce este incalzit destul de bine ( orice tip de sursa, soare, feon etc ) ) circuitul functioneaza corect... Asta am putut deduce pana aici, alta explicatie nu am. in timpul mersului datorita degajarii de caldura din curentul ce trece, CDI-ul se mentine cald, chiar fierbinte, astfel o data incalzit, functioneaza corect pana ce este rece iarasi.
  2. Ai inteles gresit, sau cel putin asa pare.... poate sa fie afara si -10 grade, atata timp cat CDI-ul este cald, motocicleta porneste, m-am dat iarna asta pana a nins... intrebarea mea era alta, ma rog.
  3. Bateria e noua, tocmai ce am spus, da am incercat si cu alta baterie si tot la fel face, daca incalzesc CDI-ul cu feounul atunci functioneaza si bujia da scanteie... Vara dadea scanteie fara probleme deoarece era incalzit de soare, si nu era nevoie sa il incalzesc, astfel dupa ce s-a dus caldura, a aparut problema. De dat la pedala nu prea am cum.
  4. Salut, numele meu este Raul, si scriu aici in speranta de a primi ajutor din partea voastra. Sunt detinator de Kymco quannon 125 din vara, si am o problema asemanatoare cu ceilalti membrii de aici care au tot acelasi model. Motocicleta o am din vara, in momentul cand am cumparat aceasta motocicleta, pornea fara probleme, astfel, am adus-o din Prahova in Bistrita. La doar o saptamana distanta, s-a racorit si a plouat. M-am gandit sa ii dau o cheie, dar surpriza mare, nu a pornit. Asa ca am desfacut carena, initial crezand ca am inecat-o, si am scos bujia afara, am curatat-o si am pus-o la loc, ca sa vezi, bujia nu avea scanteie. Initial am suspectat bobina de inductie si fisa, am schimbat bujia, fisa, bobina si bateria, afara fiind tot racoare, la fel nu avea scanteie. Intr-un final am vorbit cu un tip care avea acest model, si mi-a spus sa scot afara CDI-ul si sa il incazesc cu feounu, zis si facut, l-am luat jos intr-un minut, l-am incalzit in casa cateva minute cu feounul pana s-a incalzit, il pun pe motor si porneste.... astfel am aflat ca am schimbat degeaba ce am spus mai sus, deoarece problema e CDI-ul.... Astfel i-am dat de cap problemei, CDI-ul porneste doar cand are aprox > 40 grade Celsius..., de atunci in fiecare zi am incalzit CDI-ul, si am mers asa timp de 4 luni, fara probleme, un CDI e undeva la 4 milioane, deci nu avea rost sa cumpar altul. Acum intrebarea mea e urmatoare, este vreo posibilitate sa il fac sa dea scanteie si cand e rece? are ceva in el care, cand se dilata face contact si trece curentul? eu suspectez faptul ca are un contact imperfect in el, si functioneaza doar cand se dilata ceva...Mai functioneaza si asa, doar ca mi-e cumva sa tot urc si sa cobor de la etajul 4 pentru a incalzi CDI-ul... Multumesc, si sper sa ma ajutati.
×
×
  • Creează nouă...