Sari la conținut

Daniela2k

Membru
  • Număr conținut

    10
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Daniela2k's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Nu îmi place să generalizez, dar chiar nu pot să înțeleg cum trei persoane diferite mă pot acuza de "trolling" în condițiile în care tot ce am făcut a fost să pun o simplă întrebare și ulterior să continui discuția strict în acest strict și strict on-topic. Și da, bugetul e mult mai mare decât bugetul majorității celor care vor să-și cumpere un scuter și motivul cred că este destul de evident - am strâns/pregătit respectivii bani pentru un motor (unde ar fi reprezentat un buget mediu), iar ulterior când am aflat că nu pot face acest lucru și a trebuit să mă reorientez către această variantă banii erau deja alocați pentru asta. Și, așa cum am specificat și într-un post anterior, a avea un anumit buget maxim nu înseamnă nici pe departe că trebuie să îl cheltuiești integral. Și, iarăși, m-am săturat de câte ori a trebuit să explic că, atâta timp cât am corecția optică necesară (ochelari/lentile), văd la fel de bine ca oricine altcineva, iar faptul că în marea majoritate a țarilor (civilizate) singura condiție este fix asta (să ai o anumită acuitate vizuală atunci când porți corecția necesară), cred că e evident că nu se pune problema de a reprezenta un pericol pentru nimeni. De fapt, dacă e să facem discuție de caz, cred că tocmai faptul că atâtea persoane au preferat să mă atace pe chestia asta deși explicasem exact situația se cheamă trolling. Anyway, în aceste condiții, în care pe de o parte chiar nu pot spune că m-am simțit bine primită și pe de altă parte e destul de evident că postul meu a deranjat anumite sensibilități, cred că ar fi timpul să mă retrag și să nu mai dau motive de atacuri la persoană. Vreau însă, înainte de a face asta, să mai mulțumesc o dată tuturor celor care m-au ajutat cu niște sfaturi pertinente; chiar mi-au fost de folos. Mulțumesc!
  2. Mulțumesc frumos! Ideea e că eu conștient aș vrea să fac cam 400-500-600 de kilometri pe an... cum spuneam, o plimbare de weekend prin jurul orașjului, deci vreun 20-25 de kilometri... dacă socotesc 20 de weekenduri pe an asta fix atât înseamnă, în jur de 500 de kilometri pe an. Din punctul meu de vedere consider că se merită. Din punctul altora de vedere sigur nu se merită. E o chestie relativă, la fel cum alții consideră că 15 lei pe un pachet de țigări se merită, pe când eu nu aș da nici 15 bani pe respectivul pachet de țigări - lol. Însă, într-adevăr, ideea cu închirierea chiar sună bine... adică cu un scuter "normal" am mai mers și din punctul meu de vedere a fost Ok... adică da, nu mergeam cu mai mult de 20-30 de kilometri la oră, dar nici nu îmi doream mai mult de atât... acum cum ar fi cu unul dintr-ăsta "stilizat" într-adevăr nu știu. Dar problema e că nu cred că aș putea găsi așa ceva la un centru ce închirieri (chiar presupunând că mi-aș planifica o ieșire de weekend în alt oraș pentru așa ceva)...
  3. Mulțumesc încă o dată frumos celor care mi-au răspuns, sfaturile și răspunsurile voastre chiar m-au ajutat și pentru asta vă sunt recunoscătoare. Cât despre persoana de mai sus care văd că și-a făcut o pasiune în a face discriminări pe motive de sex, kilograme sau dioptrii, nu pot să spun decât câ îmi pare sincer rău pentru viața tristă pe care probabil o are, de a ajuns să simtă nevoia de a refula în felul ăsta, sau, cum spunea un citat mai mult sau mai puțin celebru: “A man is likely to mind his own business when it is worth minding. When it is not, he takes his mind off his own meaningless affairs by minding other people’s business.”
  4. Chiar nu pot să înțeleg de ce unele persoane au o plăcere în a-i jigni pe ceilalți. La urma urmei nu văd cu ce am greșit, am intrat pe un forum în domeniu (unde, by the way, am așteptat cuminte vreo săptămână să mi se aprobe contul) și apoi am pus o întrebare zic eu relevantă; nu m-am băgat peste topicurile nimănui, nu am jignit pe nimeni și nu credeam că o simplă întrebare poate deranja atât de mult. Mergând mai departe, faptul că sunt mioapă nu înseamnă că nu văd la cinci, cinzeci sau cinci sute de metri în față, ci doar că am nevoie de ochelari / lentile pentru acest lucru. De fapt, tocmai prin faptul că am nevoie permanentă de corecție, e sigur că voi vedea întotdeauna așa cum trebuie, spre deosebire de cineva care "nu s-a căutat" sau cineva care are dioptrii mai mici și poartă ochelarii doar când își aduce aminte. Și, de fapt, în foarte multe țari, singura condiție pentru obținerea unui permis de conducere este ca, purtând ochelari/lentile, să ai vedere normală; doar la noi e legislația asta ciudată care menționează și o limită maximă a dioptriilor, chiar dacă purtând ochelari/lentile tu vezi perfect. Mergând mai departe, nu sunt din București, ci dintr-un mic oraș de provincie (Botoșani), unde traficul nu e nici pe departe comparabil cu cel din București și oricum, nu mă interesează scuterul/motorul pentru communting, pentru asta având mașină, ci mai degrabă pentru ieșiri de weekend în jurul orașului / la pădure pentru că, pur și simplu am fost întotdeauna atrasă de ideea de motor/chopper (big Clay Morrow [sons of Anarchy] fan), iar din motivele expuse asta e singura variantă care o am. Legat de preț nu am spus nicio clipă că vreau neapărat să cheltui toți banii respectivi, ci doar că acesta este bugetul maxim și l-am precizat doar pentru a explica că nu bugetul este motivul pentru care caut ceva de 49cc și putea a primi astfel o gamă mai largă de recomandări. Acum dacă pot să găsesc ceea ce caut la 50%, 25% sau 10% din buget cu atât mai bine. Pe de altă parte însă, sinceră să fiu, m-a cam speriat partea cu "prespun ca realizezi ca nici o rampa de furnica nu urci cu 50"... e chiar atât de gravă situația sau a exagerat colegul?
  5. Mulțumesc frumos pentru toate sugestiile, atât cele de aici cât și cele primite în mesaje private; m-am lămurit că ceea ce îmi doresc eu există și am un punct clar de unde să încep să caut.
  6. Cea din dreapta arată superb; exact așa ceva aș vrea. Există și noi? Pentru că, tot așa, tot de aici de pe forum, am mai primit o recomandare pentru https://www.japan-partner.com/Auto/26093/Honda/magna+50/car-for-sale.html dar din câte am înțeles e vorba doar de produse vechi și second hand.
  7. Cele făcute custom sunt înmatriculabile? Ai idee dacă există vreun magazin/atelier care să facă aceste customizări legal (gen să poți să le faci ITP-ul, să ai o garanție la ele, etc)? Între timp, mulțumită unui coleg de aici de pe forum (nu îi dau numele pentru că dacă mi-a trimis PM probabil nu a vrut să se "expună"), am primit o recomandare mai mult decât interesantă: http://www.motoboom.ro/aprilia-rs4-50.html care chiar seamănă cu (sau poate chiar e) o motocicletă, doar că una mai degrabă sport decât chopper.
  8. Cumva asta era exact genul de recomandare pe care o căutam... îmi doresc un ceva cu două roți care să semene cu o motocicletă (mai exact cu un chopper), dar pe care să o pot conduce fără permis / doar cu B-ul pe care îl am deja și ideea e că nici măcar nu știu dacă există așa ceva... iar dacă există care ar fi opțiunile. » Post actualizat in 28 Oct 2017 08:55 Da știu că și la înoirea permisului trebuie o nouă fișă medicală, dar până atunci oricum mai sunt cinci ani, deci nu e ceva ce să trebuiască să-mi fac griji acum. Și da, în mod sigur în momentul în care mi se vor stabiliza dioptriile și voi putea să-mi fac operația o voi face și voi încerca să fac trecerea la un motor real, dar, până atunci, încerc să găsesc o soluție surogat.
  9. Îmi pare rău dacă asta consideri (presupun că e din cauza faptului că am precizat că am un buget suficient pentru o motocicletă/mașină), dar te asigur că nu e nici într-un caz vorba de trolling; am explicat exact motivele pentru care am ajuns la opțiunea asta. » Post actualizat in 28 Oct 2017 08:40 On-topic: AM-ul nu e inclus automat în B (pe care, așa cum am precizat mai sus) îl am deja? Off-topic: Respectivele operații se fac doar dacă ai în ultimii doi ani dioptriile stabile, ceea ce la mine nu este (încă) cazul; nu e ca și când nu aș fi explorat deja opțiunile pe care le am.
  10. Bună! Mă atrage foarte mult ideea de a avea un motor, dar din cauza legislației ciudate de la noi am picat încă de la fișa medicală (am miopie, dioptrii mai mari decât prevede legea, așa încât, deși cu lentile/ochelari văd perfect [20/20], tot nu am putut să trec de proba medicală) așa că m-am gândit să mă reorientez înspre un scuter care, din câte știu, poate fi condus fără permis sau doar cu B-ul (pe care îl am luat de acum câțiva ani). Iar în aceste condiții aș vrea să vă cer părerea în privința unui tip/brand/model de scuter, care sa nu necesite permis sau să poată fi condus cu B-ul (presupun ca asta înseamnă 49cc), dar care, dacă se poate, să semene măcar cu un motor (deci nu genul de scuter clasic). Dacă considerați că următoarele informații sunt relevante pentru o recomandare, sunt fată, am 1.73 m și 78 de kilograme. În ceea ce privește prețul, limita este, cred eu, mai mult decât generoasă, pentru un ceva de 49cc și anume un 10.000 - 12.000 de euro. Mulțumesc anticipat pentru orice răspunsuri!
×
×
  • Creează nouă...