Sari la conținut

eliz82

Membru
  • Număr conținut

    10
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male

eliz82's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. pai eu mers sportiv consider mersul peste limita regulamentara deci 90km/h apropo voi ce capacitate aveti la rezervor ca mie numai 11L imi intra oricum concluzia mea este ca un motor in 2 timpi consuma mai mult ca un motor de 4 timpi de aceeasi putere. @offtopic: aseara mi-a spus un prieten care are un nipru de 600 cm3 si 36cai ca a scos consum 3.1L/100km pe distanta Cluj-Tulcea. are ceva carburator de masina si tobele nu sunt cele originale sunt ceva mai deschise (admisie mai buna).
  2. nu era gresala de tastatura ... desi daca ma gandeam mai bine sigur stiam cum se scrie corect. asta era ultima mea problema. oricum de dadeam un search in google imi puteam da seama usor cum se scrie corect desi vad ca cuvantul conbustibil apare cam aproape jumate cat combustibil (pe google)... deci au gresit o multime nu doar eu.
  3. am fost la siriu de vreo 15 ori (din cluj cu un opel astra) ... am avut lucrare la centrala hidroelectrica. este o zona frumoasa dar cam multe gropi in asfalt si denivelari intre buzau si siriu. cea mai misto zona pt motociclism pe care am vazut-o in tara asta este dealul Meses de langa Zalau 30 km cu 3 benzi, putin circulat si neted ca in palma ... fara pic de groapa sau denivelare. atasez niste poze de la siriu din decembrie (cea de toamna) si februarie (cea cu zapada). ultima data amn fost saptamana trecuta. este o portiune de vreo 500m unde au pus piatra in loc de asfalt si mai este o portiune de vreo 500m unde se circula doar pe o banda si este semafor.
  4. si totusi din ce vad aici: /index.php?...pic=42126&st=10 se spune ca lucreaza prin modificarea suprafetei de evacuare ... deci logic o sa creasca absorbtia de combustibil ... deci consumul. partea ciudata este ca eu pe testate nu prea am vazut diferenta la consum.
  5. deci concluzii: -nu este nimic in neregula ca aprilia rs125 consuma 6-7l /100km -nu conteaza daca o ti sub sau peste 7000 ture (powervalve on/off) ca tot atat consuma -nu ati raspuns la intrebarea daca powervalve inseamna supralimentare cu convustibil. totusi daca ar fi asta ar trebui sa consume mai mult cand mergi cu ea constant peste 7000ture. totusi se pare ca mecanicul care atunci cand i-am zis ca mi-am luat un motor in 2 timpi si a vazut cat are la bord a zis ca consuma mai mult decat una in 4 timpi care poate atinge aceeasi viteza cam avea dreptate. eu ma gandeam sa nu am eu ceva probleme cu aprinderea sau segmentii. cam la cati km va segmentati voi modeul acesta de motocicleta ? voua va da rateuri ? ... adica explozii. s-a intamplat de 2 ori la un drum de 250km , ambele pe decelerari. am inteles ca exploziile acelea apar deoarece nu se aprinde benzina in cilindru si cand iasa afara si atinge toba supraincalzita se aprinde.
  6. salutare mi-am cumparat recent un Aprilia RS Extrema 125cm3, fab 1994 imi place f mult motorul dar m-a uimit consumul. intre 6-7 la 100km cam la 70km/h medie si un traseu cu multe decelerari si accelerari (prin munti). cum este bine sa mergi cu ea sa scoti consum mai redus ... cam la ce turatie tre sa o ti ? eu incercam undeva intre 6000-7000 ca sa nu intre power valve, dar cam degeaba. ce se intampla cand intra power valve ... se supralimenteaza cu convustibil ? voi care mai aveti RS125 ce consumuri aveti ? va rog sa precizati daca aveti power valve.
×
×
  • Creează nouă...