Sari la conținut

bit_name

Membru
  • Număr conținut

    3
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Numar Moto
    -

bit_name's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. As mai avea o singura completare pentru cei care sustin ca cel pe drumul cu prioritate are dreptate indiferent de viteza pe care o are, pt ca mi-am amitit ca s-a spus ceva de genul ca daca in loc de motor era un camion sau tatra ... As vrea daca nu se supara sa-mi spuna ce s-ar fi intamplat daca in locul Solentei era un tir cu remorca lunga??? Defapt i-as ruga pe mai multi de aici sa-si imagineze un pic acest scenariu destul de subru. Trailer-ul se asigura, nu poate vedea nimic ce este dupa curba acea (asa cum am mai precizat nu avem periscoape in loc de ochi), deci conform regulamentului s-a asigurat corespunzator si se incadreaza sa vireze stanga. Ajunge la jumatatea intersectiei cu remorca. Motociclistul se indreapta spre intersectie cu peste 100KM/h. Vizibilitatea lui in curba este evident redusa. Ajunge sa vada camionul in intersectie abia cand mai are sub 100m. Poate sa-mi spuna cineva ca poate frana motorul in cei 70-80m? Credeti ca soferul de pe trailer baga talpa in tir sa dezvolte cei 600 CP ai motorului sau ca sa-i faca loc nebunului? Nu cred. Rezultatul as vrea daca puteti sa-l descrieti voi. Si va dati seama ca un tir nu trece de o intersectie repede!!! De aceea va rog sa va ganditi de doua ori inainte de a accelera, MAI ALES in ORAS!!!! Si tineti cont si de cei din jur. ace20 : ai spus ca "vine un punct din fata (moto)" ... ai dreptate ca sa-l lasi, problema e DACA AI VIZIBILITATE SA-L VEZI , dar presupun ca ai inteles care a fost situatia in incidentul descris. Nu avea cum sa-l vada. Numai bafta, condus fara incidente si sper ca prin scenariul pe care l-am descris sa va puna un pic pe ganduri!! E valabil chiar si in cazul dependetilor de adrenalina care conduc 4 roti in loc de 2.
  2. AdrianB1 are dreptate! In moment ce nu exista vizibilitate poti sa te asiguri cat vrei, nu ne-a dotat natura cu ochi periscoapici sa ne uitam dupa colt si urechi parabolice sa auzim la 3 curbe mai incolo daca vine sau nu cineva! Atat timp cat se circula regulamentar se pot evita asemenea situatii! Asta ar insemna ca la acea intersectie sa ne dam jos din masina/de pe motor, sa mergem pana mai incolo si sa ne uitam dupa curba daca nu cumva la 1km de curba se apropie vreun Concorde cu mach 3, o torpila pe roti sau racheta Tomahawk cu viteze aberante? Este chiar absurd in asemenea situatii. Oricat te chinui sa te asiguri NU-TI PERMITE situatia sa vezi mai mult de atat. Eu sunt de parere ca si cel care circula cu viteza neregulamtara trebuie sanctionat, chiar mai grav decat celalalt, pt. ca PUTEA EVITA ACCIDENTUL daca circula cu viteza regulamentara. Si vorba lui speedy.k care a spus ceva de genul "sunt pe prioritar, pot sa-i dau cat vreau ca raspunde ala care are cedeaza". Dar acea persoana care da gaz nu se gandeste si la situatii descrise ca aici!!!! Eu zic sa va ganditi de doua ori inainte de a da gaz la fiare!! Din mesajul catorva de aici as putea trag o concluzi a lor: sa incurajam mersul cu sutele de KM/h pe drumurile cu prioritate ca doar avem dreptate in caz de accident ! Mai oameni buni, ganditi-va si la ceilalti participanti din trafic. Nu e chiar asa : "daca eu te vad, tu de ce nu ma vezi?" Sunt situatii in care pur si simplu NU TE VEDE!!! Ii distrage atentia pentru 1 secuda si nu te observa! Ce faci? Zici ca : lasa ma ca m-a vazut! Poate e un incepator/incepatoare ... nu are reflexele formate, il omori intrand cu viteza in el/ea pt ca ai zis ca te-a vazut? S-a speriat cand te-a vazut, si a oprit masina in intersectie ... orice se poate intampla! Voi chiar nu va ganditi la asemenea situatii? Am inteles ca au nevoie de adrenalina, de viteza, DAR MACAR duceti-va pe bulevardele cu 2-3 benzi si care nu sunt intre blocuri! Unde poate sa te vada oricine de la 1KM. Mi se pare aberant sa dai 100 la ora intre blocuri. Coduceti prudent! Lasati viteza in orase!
  3. Salut! Am dat peste forum din greseala. Dar m-a surpris evenimentul descris de Remyx, deoarece eu locuiesc in zona aceea si cand ma intorc de la servici vin chiar pe Soimus si fac stanga pe Gazarului. As vrea sa-i spun lui Sorin ca Remyx are mare dreptate despre acea intersectie. Maximum de vizibilitate Remyx eu zic ca este mai putin de 100 de metri, dar cel putin la o viteza regulamentara este totul OK, dar asa cum a mentionat Remyx ca acel motociclist se deplasa cu vitaza, si chiar la 80-90KM/h in acea intersectie POT FI MARI PROBLEME!!!! Iar Sorin, m-a surprins faptul ca ai spus "daca de la 300 de metri vin eu cu 120kmh, si nu ma auzi, trebuie sa iti ia cineva permisul pentru ca esti surd." Tu nu te gandesti la faptul ca te afli printre strazi, blocuri, case care pot sa disperseze sau sa te induca in eroare ecou? Plus faptul ca omul acela avea copil mic in masina, si daca il apuca plansul? Crezi ca iti mai auzea motorul tau turat la 10000 rpm? Sau dupa cum stii foarte bine ca masinile noi sunt izolate fonic binisor, deci reduc destul de mult din zgomotul de afara. Sper ca nu ne spui acum ca sa ne luam si aplificatoare de sunet pentru mediul ambiant! Aici chiar nu pot sa-ti dau dreptate, mai ales ca stiu zona respectiva FOARTE bine. Plus faptul ca acea persoana cu motocicleta nu si-a cumparat strada pentru el ca sa poata gonii cu sutele de km/h. Iar regulamentul spune: reduceti viteza astfel incat sa evitati orice pericol. Este adevarat ca este interpretabil si ai sa spui ca cel de pe motocicleta considera ca 100KM/h e vitaza cu care poate evita orice pericol, dar tot in regulament iti si spune care e viteza legala, care nu e 100KM/h, ci 50KM/h deci o reduci sub 50KM/h Plus faptul ca pe tot Gazarului sunt stradute laterale. Si multe din ele nu ai vizibilitate decat daca iesi cu botul masini un pic pe Gazarului pentru a putea sa te asiguri ... iar cel cu motorul care goneste ca nebunul agata botul masini nu e vinovat? Tinand cont ca cel cu masina s-a oprit pentru a se asigura. Imi cer scuze daca am folosit un limbaj mai dur sau te-am jignit cu ceva, nu contest ca nu are si Remyx o parte din vina, dar cea mai mare vina o poarta cel care se deplaseaza cu viteza!!! Ca e cu motocicleta sau masina de sute ce CP, nu conteaza! Respectati regulamentul si mai ales incercati sa va ganditi si la ceilalti din jur! Sincer conduc de 6 ani de zile, si am condus aproape in toata Romania si cel mai rau imi e frica DE CEILALTI soferi care din inconstienta sau din teribilism ar putea sa intre in mine, iar eu conduc regulamentar! PS: apropo de stradutele alea de pe Gazarului: acum cativa ani buni, tatal meu era sa loveasca un copil care i-a sarit pur si simplu de pe o stradutza in Gazarului. Noroc ca nu avea mai mult de 40-50KM/h si a reusit doar sa-l plonjeze pe capota masini. Ce s-ar fi intamplat la 100KM/h? Poti sa-mi spui? Bafta si coduceti prudent!
×
×
  • Creează nouă...