Jump to content

freya2012

Membru
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by freya2012

 1. Nu mai fac promit! Chiar mi-am schimbat traseul de astazi, pentru a nu mai fi tentat! Chiar nu sunt vreun smecheras sau nesimtit cum au dedus unii, dar ilegalitati facem cu totii, important este sa le facem cat de rar spre deloc. Multumesc oricum pentru opiniile voastre! Pana la urma asta este rostul formului, sa putem dezbate!
 2. Eu am zis ceva, tu ai inteles altceva. M-am consultat cu lumea aici si am intrebat cui ii pare o idee buna sa circule moto pe acolo cand este foarte aglomerat. Nu am zis ca eu fac asta in mod curent si ca sunt vreun smecheras, nici vorba. Eu am venit cu o idee si am intrebat cum vi s-ar parea acest lucru si ati inceput sa-mi faceti tot felul de descrieri frumoase. :))) Sunt de acord cu voi ca legea e lege, era doar un exercitiu de imaginatie legat de cum ar fi... ok majoritatea a decis!
 3. Ok, cand o sa stati blocati in trafic in fata la spitalul Colentina sau la circ cu zecile de minute, sa va uitati la linia de tramvai si sa va amintiti de ce am zis eu cu culoarul unic :))) si sa numarati cate salvari trec pe acolo si sa va mai imaginati cum ar putea ele sa fie incurcate de motociclisti. Doar daca e vreo parada de motoare intrata pe acel culoar de pe Stefan Cel Mare :))) Mergand zilnic cu motorul prin acest loc, foarte rar mai am unul poate maxim doua motoare pe langa mine. Nu se creaza ambuscada de motoare pe acel culoar cu 3 motociclisti trecand pe acolo, nici cu 10, care poate o data pe sezon sa zicem ca s-ar putea intampla, mai ales ca ajungi imediat in fata la semafor, nu-ti ungi lantul pe linia de tramvai sa te prinda ambulanta la mijlocul culoarului. Nu mai suntem 15 in tot orasul ca ceva timp in urma, dar inca suntem destul de putini. Ma rog poate nu este o solutie pe 20 ani, dar pentru urmatorii 10 ani ar putea functiona, pana ne aglomeram si de motoare cu ne-am aglomerat de masini. Si repet, cand nu este aglomerat oricum nu o ia nici dracu pe acolo. Iar faza cu gardul este valabila si daca merg prin dreapta lui, mai rau chiar cand incerc sa ma strecor intre gardul din stanga si masina din dreapta Puneti doar raul in fata, avand numai scenarii de groaza nu o sa mai iesim din casa, ca o sa mi se faca rau poate la volan si blochez nu doar linia de tramvai ci o intersectie intreaga si din cauza mea coboara oamenii din tramvai si o iau prin ploaie... Apropo pe ploaie numarul de motoare este extrem de mic si sansele sa o ia vreunul pe culoarul acela scade si mai mult, cred ca ar fi mai bine sa gandim mai mult pozitiv. La fel daca tramvaiele raman fara curent, cum se mai intampla si blocheaza ambele sensuri, pe unde plm mai trece ambulanta! Asa putem vedea scenarii apocaliptice tot timpul, mai ales pentru motociclisti.
 4. Te bagi pe acel culoar doar cand stii ca mergi inainte de principiu sau faci la stanga, dar si la dreapta daca reusesti sa te coordonezi cu semaforul, culoarea rosie iti ofera destul timp sa te incadrezi pentru dreapta. Oricum nu sunt asa multe culoare unice pe linia de tramvai ingradite, dar unde sunt mi-ar placea sa putem profita de ele, la motociclisti ma refer bineinteles. Legat de ambulante, eu cred ca le putem face usor loc pe langa noi, chiar daca suntem mai multi la un moment dat in aceeasi zona. Daca trec doua autobuze, trece si ambulanta pe langa noi, fiinca este adevarat la moto exista riscul sa derapezi pe linia de tramvai. Si probabil din acest motiv multi nu vor alege acest culoar unic. Tu nu intelegi, eu ma refer doar la moto sa poata circula pe acolo, nu vrei nu mergi pe acolo. De aceea si cred ca nu se vor aglomera niciodata aceste culoare de motociclisti, dar pe cine ajuta acest lucru sa o poata face.
 5. Daca intri pe culoar de la Lizeanu pana la Victoriei atat faci. In cel mai rau caz prinzi cate un semafor in cele 5 intersectii si tot faci foarte putin, fara sa alergi ca un nebun. Nu se compara cu statul in coloana, asta e clar. Fac des traseul asta si incerc in continuare sa raman in coloana, dar nu o sa-mi iasa mereu asta clar, mai bine schimb traseul daca considerati ca deranjez pe cineva, asa um am spus, urasc nesimtirea
 6. Ok inteleg ca nu vi se pare o idee buna! In cazul asta ma aliniez cu voi, eram curios sa aflu si parerea celorlalti. Si eu urasc nesimtirea, dar nu am vazut in aceasta idee o reala problema. Traficul trebuie adaptat conditiilor din prezent. Ca ma strecor printre masini sau o iau intr-o mai mare siguranta pe aceste culoare unice, tot ajung in fata la semafor. Diferenta consta doar in timpul petrecut si in stresul mai mare atat pentru mine cat si pentru ceilalti. Este in regula sa vedem diferit lucrurile, atata timp cat nu deranjam, enervam, stresam pe ceilalti, mie mi se pare buna ideea macar pentru biciclisti, daca pentru moto nu se voteaza. Un motociclist sau biciclist care foloseste culoarul unic pentru tramvai, nu vad sa deranjeze cumva pe ceilalti participanti la trafic. Discutam pana la urma aici doar... nu ne contrazicem vulgar, nu ne jignim... opinii si opinii
 7. Nu cred ca deranjez autoutilitarele de interventie, nu o fac tramvaiele, dar eu...
 8. Cand vezi ca sunt km de linii de tramvai care stau goale in timp ce tu faci eforturi mari sa te strecori printre toti, iti vine sa o iei pe partea cealalta. Este adevarat ca putem merge pe principiul, nu-ti place cu motorul, ramai la masina atunci sau poti lua tramvaiul. Dar urasc principiile, din pacate! Mai ales cand intr-o singura zi trebuie sa ajungi in mai multe locuri (sunt om de vanzari), tramvaiul nu este o solutie. Este o solutie insa tramvaiul pentru cei care merg acasa-birou-acasa Eu nu militez pentru a merge mereu pe liniile de tramvai, ma refer doar la anumite zone-portiuni, unde pur si simplu nu ai loc printre masini, iar acele garduri ne feresc chiar de evenimente ca acesta postat de tine.
 9. Din acelasi motiv am intrat si eu pe acest culoar, de aceea mi-a venit ideea ca ar putea fi o solutie. Nu vad cu ce-i deranjam pe ceilalti automobilisti (sunt si conducator auto), mai rau ii deranjez cand incearca sa-mi faca loc printre ei. Suntem un stres pentru ei din cauza asta. Pe bulevardele mai sus amintite, nu mai exista nicio diferenta ca mergi cu motorul sau masina la orele de varf si nu numai, fiindca sunt foarte aglomerate permanent aproape
 10. Din cauza gardului montat prea in exteriorul liniilor de tramvai, eu unul nu reusesc sa ma mai strecor printre masini, spatiul fiind mult ingustat. Ca si timp, daca intri pe culoarul unic de pe Stefan Cel Mare castigi enorm. Am testat-o de doua ori si cred ca am facut de la Obor pana la Piata Victoriei 2 minute, iar stand in coloana am facut cel putin 20 min. Este enorm ca timp, iar riscul de a ma mai certa cu vreun participant la trafic care nu se uita deloc in oglinzi a fost nul sau care pur si simplu opreste intentionat mai aproape de celalalt de langa el, ca nu cumva sa treaca motociclistul pe acolo. Eu unul am ales sa merg cu motorul pentru a-mi scurta timpii de stat in trafic. Daca nu putem merge pe culoarul unic, atunci aceste trasee cu linii de tramvai cu gard montat, devin necirculabile pentru motociclisti.
 11. In Bucuresti si nu numai s-au creat tot mai multe culoare unice pentru tramvaie si autobuze, dar cum pe cele de autobuze nu se prea tine cont si circula mai toata lumea, in schimb pe liniile de tramvai "ingradite" nu circula absolut nimeni. Pentru cei din Bucuresti, un exemplu ar fi Bdul Mihai Bravu, Stefan Cel Mare, etc. Eu personal m-am riscat si am mers de vreo 2 ori pe liniile de tramvai cu motocicleta, atragand priviri pline de ura si invidie de conducatorii auto care stateau blocati in trafic. In intersectia de la Stefan Cel Mare (stadion Dinamo) Politia chiar m-a ignorat. Voi circulati cu motocicleta pe aceste culoare unice atunci cand este extrem de aglomerat? Aici nu intra in discutie culoarul de biciclete de pe Calea Victoriei. De ce nu suntem lasati sa circulam pe aceste culoare? Daca nu pe noi, eu zic ca ar fi o treaba buna macar pentru biciclete. Din cauza acestor garduri puse pe langa sinele de tramvai, nu mai ai loc nici macar cu bicicleta sau motocicleta printre masini, iar circulatia este blocata aproape tot timpul.
×
×
 • Create New...