Sari la conținut

Arius

Membru
  • Număr conținut

    3
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Arius's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Pasul 1 Trebuie sa ai fisa de inmatriculare pe care o poti face tu personal sau, mai simplu, direct la taxe si impozite unde exista xeroxuri care iti pregatesc fisa de inmatriculare ( ai nevoie de carte, cvc, buletin si parca talonul ). Te duci la taxe si impozite cu fiscalul, fisa de inmatriculare si 3 copii ale cvc ca sa fie luata in evidenta ( luarea in evidenta se face pe loc ). Pasul 2 Te duci la Pipera, acolo trebuie sa ai fiscalul cu stampila de luare in evidenta pe care o obtii la pasul 1, cartea, cvc ( 2 copii ), talonul fostului proprietar, asigurare RCA valabila in vederea inmatricularii ( pe care o vei reface cand ai actele transcrise ), fisa de inmatriculare, foarte important placuta cu nr de inmatriculare ( curata ) si doua taxe talon si numar preferential parca 37 si respectiv 84 ron pe care le platesti acolo, la ghiseu. Deobicei nu dureaza mai mult de 3 zile la Pipera sa obtii transcrierea in carte, certificatul si placuta noua. Succes.
  2. Salutare, Am si eu nevoie de cateva informatii despre cum pot sa import din Elvetia o motocicleta, mentionez ca nu am mai facut asta si nici nu ma ocup cu asa ceva in mod curent. Dupa ce am citit mai multe threaduri am ramas cu urmatoare intrebari: -aparent se plateste TVA si/sau vama - interbarea mea este daca cumpar motocicleta de la o persoana fizica ( nu dealer ) si facem un contract V-C unde mentionam suma pentru un BMW R1200GS adv din 2010 este necesar sa platesc si TVA, daca da, pot trece o suma modica pe contractul de V-C? -certificatul EUR1 de unde se poate ridica, fizic unde te duci in Elvetia ca sa obtii acel certificat de provenienta? -ce autoritate autohtona emite numere de tranzit in vederea exportului din Elvetia in UE? Si daca stie cineva cat dureaza asta. -asigurarea trebuie facuta pe perioada de valabilitate a numerelor provizorii? si trebuie facuta inainte de a lua numerele sau dupa? -cand ajung la vama Elvetia/UE trebuie sa fac ceva acte in plus la comisionarul/agentul vamal? -in vama romaneasca trebuie sa o declar sau pot sa fac asta in localitatea de resedinta? unde ar fi mai simplu? Daca aveti raspunsuri la aceste intrebari sau sfaturi utile va rog sa le impartasiti.
  3. Salutare, Am si eu nevoie de cateva informatii despre cum pot sa import din Elvetia o motocicleta, mentionez ca nu am mai facut asta si nici nu ma ocup cu asa ceva in mod curent. Dupa ce am citit mai multe threaduri am ramas cu urmatoare intrebari: -aparent se plateste TVA si/sau vama - interbarea mea este daca cumpar motocicleta de la o persoana fizica ( nu dealer ) si facem un contract V-C unde mentionam suma pentru un BMW R1200GS adv din 2010 este necesar sa platesc si TVA, daca da, pot trece o suma modica pe contractul de V-C? -certificatul EUR1 de unde se poate ridica, fizic unde te duci in Elvetia ca sa obtii acel certificat de provenienta? -ce autoritate autohtona emite numere de tranzit in vederea exportului din Elvetia in UE? Si daca stie cineva cat dureaza asta. -asigurarea trebuie facuta pe perioada de valabilitate a numerelor provizorii? si trebuie facuta inainte de a lua numerele sau dupa? -cand ajung la vama Elvetia/UE trebuie sa fac ceva acte in plus la comisionarul/agentul vamal? -in vama romaneasca trebuie sa o declar sau pot sa fac asta in localitatea de resedinta? unde ar fi mai simplu? Daca aveti raspunsuri la aceste intrebari sau sfaturi utile va rog sa le impartasiti.
×
×
  • Creează nouă...