Sari la conținut

Care vrei sa te plimbi in weekend: fuga la Sinaia


Dobrescu
 Share

Postări Recomandate

M-a sunat Laura care este acolo si a zis ca este foarte frumos si multa lume.

 

Am gasit si o sitire pe rol.ro:

 

In urma cu zece ani, la sfarsit de septembrie, la Sinaia incepea o frumoasa poveste care se numea Festivalul Toamnei. Din fericire, de atunci povestea se repeta in fiecare toamna. Mai mult, se imbogateste, de la an la an, cu noi semnificatii. Pentru toamna anului 2004, Agentia de vise â producatorul evenimentului, in colaborare cu Primaria orasului Sinaia, si-au propus ca, incepand cu aceasta a X-a editie, sarbatoarea anuala a orasului sa devina una de referinta de-a lungul timpului. Asa s-a nascut SINAIA FOREVER â Festivalul Toamnei, care se va desfasura in perioada 24-26 septembrie.

 

Timp de trei zile, la Sinaia se intalnesc cele mai reprezentative nume din muzica de toate genurile, de la jazz&blues (Mircea Tiberian Cvintet, Johnny Raducanu & Friends, Dixie Land) la pop-rock (VH2, Spitalul de Urgenta, Vama Veche, Voltaj, Bosquito, Mandinga). Spectacole de folclor, proiectie de film in aer liber (seara âChaplinâ, seara âKubricâ, seara âMari regizori romani contemporaniâ), expozitii de fotografie retro (Eugen Ciocan â FotoCabinet) si caricatura, arta mestesugareasca (âTargul de toamna al mestesugarilorâ), pantomima, teatru (one-man show: Florin Piersic â âSex, drugs and rock and rollâ, Horatiu Malaele â âSunt un orbâ), teatru pentru copii (Marian Ralea â Fundatia Abracadabra), numere de circ, flasnetari (celebrul flasnetar Vasile Cocolos) si lustragii, mustarii, ceainarii si bragagerii, toate acestea dispuse in diverse locatii (artera principala care traverseaza statiunea, Parc, Complexul Peles, Cazino) intr-o Sinaie exclusiv pietonala, completeaza programul festivalului. Nu lipsesc jocurile si concursurile sportive cu premii (campionat de sah si table, campionat de bridge, minifotbal, rolle, mountain-bike), spectacolele de sunet si lumina si focurile de artificii.

 

Asadar, renuntati, pentru cateva zile, la mijlocul de transport care va rapeste adeseori bucuria unei plimbari in aer liber! Respirati aerul tare, de munte, si descoperiti sau redescoperiti Sinaia, cu frumusetile ei, pe parcursul unui itinerariu incitant, presarat cu momente de neuitat!

 

In plus, ineditul acestei editii consta in incercarea producatorului evenimentului de a recrea atmosfera inceputului de secol, in statiunea care altadata se numea Perla Carpatilor, prin prezenta unor elemente de scenografie, a unei parade de costume de epoca, a unor manifestari specifice acelor vremuri. Toate acestea vor face posibila o calatorie temporala la care sunt invitati sa participe toti cei care aleg sa viziteze Sinaia in perioada 24-26 septembrie, si, bineinteles, locuitorii ei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...