Sari la conținut

O Problema Cu Racirea


Postări Recomandate

Salut!.

am si eu o problema cu racirea. pe scurt, acum 3 zile, pe la ora 14:00, cand erau 150 de grade afara si stateam la un semafor in piata romana, mi-a aruncat afara tot antigelul pe furtunul de la supraplinul vasului de exapansiune. mentionez ca nu mai umblasem de mult la el. dupa ce am urcat-o pe un trotuar si am contemplat problema, am cumparat o sticla de apa si am completat . in cativa km a facut la fel. (parca nu a mai aruncat asa multa). acuma: ventilatorul merge. (porneste cam pe la jumatatea indicatorului de temperatura). motorul se incinge (parca) mult mai tare ca de obicei. se incalzeste inclusiv furca, ghidonul. in principiu cred ca merge si pompa de apa (altfel nu circula apa prin radiator, nu?). radiatorul frige de nu pot tine mana pe el. ce am ami observat e ca parca e o relatie directa intre acceleratie si apa aruncata afara. (motiv pentru care altii mai mecanici ca mine mi-au zis ca e garnitura de chiuloasa de vina si scapa compresie in sistemul de racire). in concluzie are careva idee de unde sa incep? singurl lucru pe care l-am facut a fost sa ma programez la honda la o constatare, dar parca mai doresc si alte pareri.

 

cu multumiri,

Kuxi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca ar fi garnitura de chiulasa, ar face la fel si cand e rece, si ar scoate abur alb pe esapament, si ai gasi ulei in lichidul de racire.

 

Asa ca probabil pur si simplu s-a supra-incins si a inceput sa fiarba.

 

Poate ca nu mai deschide ca lumea termostatul, poate cupleaza prea tarziu ventilatorul, poate e uzata pompa. Poate trebuie aerisita instalatia (nu stiu daca e cazul la hornet). Poate ai prea mult sau prea putin ulei - sau prea vechi. Poate merge prea sarac (tobe goale/filtru sport - fara reglajele necesare).

 

Greu de dat un diagnostic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...