Sari la conținut

Recomandare Moto Noua


Cayn
 Share

Postări Recomandate

Salut!

 

Sunt nou pe aici. De cateva zile am tot citit lucuri destul interesante pe aici. Intrasem pe forum cu gandul a ma hotara asupra unui model de moto care il voi cumpara in primavara anului viitor. Dar nu am gasit tot ce imi doream. Desi sunt incepator si probabil voi da cu ea de cativa pereti.. (sper sa fie cat mai putini :hurt:) vreau sa cumpar motorul neaparat nou. Mai trebuie sa pun la pusculita cateva salarii, in functie de motocicleta careia ma voi hotara, si cam gata. Suma disponibila va fi de aproximativ 5000 de eur, poate 6000 daca mai aman, o vreme, pana in vara. Pentru echipament am pus deja deoparte vreo 1000.

 

Am incercat sa gasesc modele mai vechi pe site-urile producatorilor dar nimic (gen kawasaki zxr 400). Daca as gasi un xzr 400 (si daca se mai fabrica) probabil aceasta ar fi alegerea mea.

 

Preferintele mele pentru motor ar fi o cilindree intre 250 si 400 cm3, 4 cilindri si pe injectie.. Dar pauza :rose:

 

Ce am gasit eu este:

 

Suzuki Street Touring - GS 500 F ~ 5300 eur

Aprilia RS 125 ~ 4100-4900 eur (dar e 2T si in plus e de 125) Problema principala la RS ar fi ca dupa un timp, cateva luni, un an, o sa vreau ceva mai puternic :)

 

Motorul il voi pastra cel putin doi ani (una din cauze fiind examenul de licenta)... apoi vom vedea. :D

 

 

Ups.. Later Edit.

 

Poate imi recomandati si dealerul unde pot vedea/gasi ceea ce imi recomandati. Eu sunt din GL si mare lucru nu prea e pe aici.. eu cel putin nu am gasit. Probabil ca imi voi face drum pana in Bucuresti cand va veni timpul :)

Editat de Cayn
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vitezana noua de 400 cmc ( kawasaki zx4r , Honda cbr 400 , Suzuki RF 400 , Yamaha FZR 400 ) nu mai gasesti. Poti sa iti iei insa cat mai noua cu putinta. Nu stiu de ce nu se mai fabrica dastea de 400 , probabil nu le cumpara nimeni , toti incep pe 600 :) sau mai mare.

 

De 250 cmc gasesti noua , marca Hyosung http://www.hyosungmotorsusa.com/ si anume GT250R , 4 timpi dar nu stiu absolut nimic despre firma asta , doar cateva filme vazute pe youtube.Ai si alte optiuni la clasa 250 cmc dar motoare mai vechi cum ar fi Aprilia rs 250 sau Yamaha Tzr 250. Nu iti recomand totusi motoarele 250 cmc in 2 timpi ca sunt foarte naravase dupa vreo 7000 ture ( mai naravase ca alea de 400 cmc in 4 timpi ) si piesele sunt rare si scumpe.

 

Tu vrei sa iti cumperi motor nou dar eu zic sa te mai gandesti si astia doi ani sa iti iei ceva SH dar sa fie ok din pct de vedere tehnic ca sa nu ai probleme. De ce SH ? ca o sa il mai scapi de pe loc , o sa mai cazi cu el ( chestii pe care le patim aproape toti ) si o te doara sufletul rau de tot cand dai cu plasticele noi pe asfalt.

 

Sper ca ti-am fost de ajutor. Multa bafta! :)

Editat de Adventix
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De 500cc vei gasi noi ,de 400cc nu se mai fac. De un naked nu te saturi vreo 2-3 ani daca esti pe prima ta motocicleta. GS-ul de 500 ,Hornet-ul, Z750( :) mult prea puternica),bandit-ul(si asta cred prea puternic),

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ai putea gasi noua de la kawasaki http://kawasaki.com/Products/Detail.aspx?id=200 ei mai fabrica inca varianta de 250 ( ninja 250r ) is destul de bunicele si eu is incepator si am una . 36 CP viteza maxima 160 km / h , motorul are 2 pistoane in linie in 4 timpi racire pe apa . si consumul de carburant ii foarte mic ( cel putin asa scrie in carte ) ei zic cai undeva la 3,2 si 4,2 litri mers normal 5000-6000 ture

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi pentru locatii L&P. Voi da un drum pe acolo cu prima ocazie.

 

Voi incerca sa gasesc un SH cat mai nou de 400. Din recomandarile voastre asa cred ca e cel mai bine.

 

Honda CBR 400

Kawasaki ZXR 400

Yamaha FZR 400

Suzuki RF 400

 

Am cautat aceste tipuri de motoare pe BikeShop.ro si moto.it si am observat ca majoritatea sunt din anii 90'. Nu stiam ca nu se mai fabrica de asa mult timp. :) Vazusem pe BikePicz poze, categorisite pe anul incarcarii pe site presupun.. desi initial am crezut ca sunt dupa anul fabricatiei. Asa gasisem ZXR 400 din 2007, CBR 400 din 2006 etc. :)

 

Presupun ca una dintre acestea va fi alegerea. Din ce stiti, ce tipuri de motoare au? Carburatie, injectie? 2T, 4T?

 

Apropo SUZUKI GS500F ar fi buna? Sau e prea nervoasa? Am gasit in jur de 4000 de eur de prin 2004.

 

Eu ma gandesc sa fie cat mai noua pentru a fi cat mai bine intretinuta. :D

Editat de Cayn
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din cate stiu prin 1999-2001 au inceput motoarele pe injectie.

 

GS-ul sigur nu e prea puternic,asta daca esti calculat. Ma refer la faptul ca sigur nu vei zbura de pe el la prima acceleratie.

 

Recomand GS-ul pentru fiabilitate, dar baga un ochi si la ZXR-ul meu daca vrei. E de vanzare.

Editat de disabled_cata
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...