Sari la conținut

Ambreiaj Pe Duca?


Huco
 Share

Postări Recomandate

Daca motorul se accelereaza( la capatul acceleratiei ;)si simt ca nu-si foloseste toata forta (nu mai trage) inseamna ca ambreiaju nu lucra bine? Nu apar zgomote ciudate. Asta se intampla la un voshod de 175 care nu stie mai mult de 70km/h chiar si dupa ce i-am schimbat cilindru, piston, segmenti, bolt)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca se tureaza dar nu-i creste viteza (de obicei se poate intimpla in trepte mai mari, 2-3 in sus), ori sint duse discurile, ori e posibil sa ai cablul prea intins (ar trebui sa decupleze f repede, decupleaza chiar la inceputul cursei), sau ar mai fi o varianta, sa ai arcurile slabite la ambreiaj. Daca sint discurile, le schimbi/repari,

daca e cablul prea intins, mai slabeste-l, sa decupleze mai tirziu (sa ai minerul tras mai mult pina decupleaza), daca ai slabite arcurile, le schimbi, sau le mai intinzi, sau pui niste saibe pe post de distantiere sa le tina mai strinse. Eventual (nu stiu cum e la voshod), poti avea un surub pe carcasa la ambreiaj, central, de unde se mai poate regla ambreiajul, daca nu e nici una din cele mai sus verifica-l si pe ala (tre sa dai cutia de la ambreiaj jos, ai grija sa nu dai si uleiul, eventual il scoti inainte sau inclini motorul).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multzam fain, sambata ma pun pe treaba. Mai am o nelamurire...cum/cand patineaza discurile?? Ar trebui sa se auda vreun zgomot ? Am vazut de cumparat la talcioc niste discuri ceva mai groase(4mm) decat cele vechi (3mm). Reusesc sa le pun la loc? sau tre sa le schimb cu altele la fel.... de Hoinar?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci cum e treaba cu discurile: Astea sint de 2 feluri:

Unlele sint in forma de disc cu niste urechi exterioare care sint solidare cu o "oala" antrenata de motor, iar altele sint sub forma de disc cu gaura la mijloc, in care gaura sint niste dinti de soarec si care sint solidare cu axul din cutie. Discurile astea sint presate de un capac peste care apasa niste arcuri. Vazut din laterala, arata ca un sandvich: In oala, sint unele peste altele, unu cu urechi, altul fara, iara unu cu urechi si iara altul fara si tot asa, iar deasupra e un capac care le apasa, astfel ca ele sint presate intre ele. In momentul in care decuplezi, o tija impinge capacul care le preseaza pe toate, si ele ne mai fiind strinse intre ele, se misca independent. In mod normal, tu cind tragi ambreiajul complet, ele nu se freaca intre ele, iar miscarea de la oala (antrenata de motor) nu ajunge la axul interior(care iese spre cutie). In momentul in care tu incepi sa eliberezi maneta, ele incep sa se frece intre ele, si motocicleta avanseaza usor. In momentul in care tu decuplezi complet, ele ar trebui sa stea presate intre ele si transmiterea miscarii de la motor la cutie ar trebui sa fie totala. Deci, daca vrei sa strici un ambreiaj, decuplezi, bagi in viteza, il turezi sa-l ia naiba si dai partial drumu la ambreiaj. In felul asta discurile freaca partial intre ele, incep sa se incalzeasca, scot fum, se topesc, se uzeaza, si cu un pic de noroc poate sari ferodoul (material anti frictiune) de pe ele. Asta e unul din momentele in care discurile patineaza. Alt moment e cind vii tare si bagi o frina puternica (sau schimbi in inferioara fara sa reduci)si nu decuplezi ambr. Motorul avind o turatie si o inertie suficient de mare, cineva trebuie sa cedeze, si daca nu se rupe nimic, ambreiajul prin patinare absoarbe diferenta de turatie intre motor si cutie(roti).

Referitor la zgomot: In general nu face, decit daca e ferodou desprins de pe discuri sau ai discuri sparte, rupte, crapate.

Nu stiu ce sa zic de discuri, daca sint de voshod si au de fabrica 4 mm ar trebui sa mearga.(Nu stiu insa exact asa ca nu o lua de buna).

Referitor la partea cu Hoinarul: E posibil ca discurile de Voshod sa fie compatibile cu ceva discuri de rusesti (minsk, ij, tula), dar nu cred sa fie compatibile cu cele de hoinar. Oricum ce conteaza la ele e:

1-Sa fie de aceeasi forma (trebe totusi sa se potriveasca acolo -:P)

2-Sa fie suficient de solide sau mai solide (material bun)

3-Sa fie si dimensiunea ferodoului si materialul (latime, grosime) cam acelasi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

×
×
  • Creează nouă...