Sari la conținut

Magnedou moped Piaggio SI


Postări Recomandate

Salutare, motoristi !

 

Am si eu o intrebare si nu prea ma descurc. Am un moped Piaggio SI (are acelasi motor cu Piaggio Grillo / Ciao sau Bravo, si am aprindere electronica CDI. Pe langa faptul ca mi s-au bulit multe pana acum (mi-am cam luat tzeapa cu ea), mai nou mi-a murit aprinderea. Am tensiune intre bornele de la magnetou, dar scanteie nema. Am incercat-o pe alt Piaggio si tot nu merge.

As vrea sa caut sa-mi pun una de First-Bike sau sa-mi fac una, intrebarea este... cum aflu eu care sunt firele de alimentare si care e firul care vine de la senzor FARA SA DAU JOS TOT MOTORUL ca sa scot volanta ? Am 4 bobine inauntru, dispuse in cruce din cate am vazut, presupun una pentru electrica (6V), una pentru comanda aprinderii si 2 pentru tensiunea propriu-zisa (aia care urmeaza a fi amplificata in bobina de inductzie).

Cum as putea eu sa fac sa-mi dau seama care e masa, care e "faza" si care e comanda aprinderii ? Sunt 3 fire, unul alb, unul rosu si unul verde, singurele indicii pe care le am sunt ca pe 2 din ele tensiunea trebuie sa fie mai mica (comanda, in jur de 10V) decat intre alte 2 (tensiunea de aprindere, in jur de 200-300V). Nu pot sa invart de magnetou la 1000rpm cat e ralantiul :D

Multumesc mult anticipat !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...