Ravenitza Postat Iulie 3, 2008 Autor Share Postat Iulie 3, 2008 cand va mai duceti la BT (veliko) intrati si pe aici /index.php?...20roca&st=0 este o abatere de la traseu de vre o25 km intre russe si Vel se face un drum stanga undeva la vre o 10 km de metro . merita vazut si bauta o cafea sau un suc in liniste wow chiar e superb. Multumim de pont! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Remyx Postat Iulie 3, 2008 Share Postat Iulie 3, 2008 Hai sa va dau eu niste ponturi de la BG : 1. Din Ruse, de la iesirea dinspre sud, faceti DREAPTA ca sa treceti pe sub viaduct si o luati spre IVANOVO : Acolo se afla Rusenki Lom . Este vorba de un parc natural, foarte intins, intr-o zona foarte spectaculoasa de chei sapate in stanci calcaroase. Drumul este superb, putin circulat si cu un asfalt foarte de calitate. Veti putea vizita : 1. In Localitatea Basarabovo (in mijocul localitati aveti indicator spre stanga ): Manastirile in stanca Sf. Basarabovski (Басарбовски манастир) 2. Reveniti la drumul din care ati facut stanga si continuati pana in localitata Ivanovo. Inainte sa intrati in localitate, apare un drum spre stanga cu indicator (скален манастир село Иваново) – Manastirea in stanca Ivanovo. Drumul este drept, in umbra, super racoros si foarte placut. 3. Reveniti la drumul principal si continuati pana in dreptul localitatii Cerven (укрепен град Червен) – aici se afla o cetate foarte frumoasa plasata intr-o zona de canion. Pe mine m-a impresionat. Aveti indicator spre cerven din drumul principal. 4. Reveniti la drumul principal si continuati pre localitatea “Dve Mogili”. Tot spre stanga se lasa drumul spre pestera Orlova Chucka. Pestera este a 2-a ca marime din Bulgaria si este foarte frumoasa. Drumul va va duce pana intr-o parcare. Acolo lasati motoarele, coborati cam 3-4 minute si ajungeti la gura pesterii. Intrarea : 6 leva acum 2 luni. Aveti ghid dupa noroc : in Bulgara sau Franceza, sau Bulgara / Engleza. Mie imi este de ajuns in Bulgara 5. Alt drum frumos, dar in alta directie (spre Varna) la sub 30 km de Giurgiu duce spre localitatea Nicolovo unde se afla “Лесопарк Липник” (Parcul Dendrologic Lipnic) sau “padurea Teketo” cum mai este cunoscut. Acolo aveti si un mic hotel daca aveti chef sa stati peste noapte. Plimbari placute, Remi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ravenitza Postat Iulie 3, 2008 Autor Share Postat Iulie 3, 2008 Super! intre timp am mai sapat prin google si am mai gasit cateva informatii. Intradevar aceste locuri sunt superbe! Merci de informatii. In Veliko am mers pt ca aveam o brosura in care se prezenta Bulgaria, preponderent Ruse si Veliko. Asa ca am mers la toate punctele turistice din Veliko. Ne-a ajutat mult brosura pentru ca oamenii nu prea vb engleza si atunci le aratam poza si denumirea cetatii, zonei, etc...si ne faceau semne de ghidaj Luna asta nu cred ca mai ajung, insa luna viitoare mai mult ca sigur. Momentan is in pregatiri pt un tur la noi in tara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
grek Postat Iulie 18, 2008 Share Postat Iulie 18, 2008 Ok, te trec la lista de prieteni si cand mai avem drumuri de genul iti dau PM. Ideea e ca eu nu mai plec in grupuri mari, mai mult de 4-5 persoane. Ba chiar m-am obisnuit sa merg mai mult singura pentru ca e mai ok. Intr-un grup mare apare dezorganizarea, pretentiile, etc. In plus, in general, mi se pune pata sa merg undeva...si in 2-3 zile am plecat...Intreb prietenii apropiati daca vor sa vina si daca vin ok, daca nu...iar ok. e perfect asa........intr-un grup mai compact se face mult mai ok organizarea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate