GabiButon Postat Noiembrie 15, 2008 Share Postat Noiembrie 15, 2008 (editat) baieti aveti stiinta cum se desface surubul de la rotorul alternatorului, la modelul Suzuki GSX-R 600/2007? ma intereseaza sensul. Este cumva montat rotorul cu ajutorul unei prese? Editat Noiembrie 15, 2008 de gabibuton Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi-mic Postat Noiembrie 17, 2008 Share Postat Noiembrie 17, 2008 La alternator se stringe destul de tare surubul, asa ca nu e nevoie de pas invers. Deci se desface normal, dar problema e sa reusesti sa blochezi rotorul (cel mai bine folosesti o cheie cu impact, pneumatica sau electrica - au la vulcanizare). Apoi ai nevoie de o presa speciala ca sa demontezi rotorul (care e pe con, presat de surubul ala mare). Se folosesc gaurile filetate existente pe rotor (lateral fata de surubul mare), modelul de presa se gaseste la capitolul scule din cartea de service (vezi www.manualedereparatie.info). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GabiButon Postat Noiembrie 19, 2008 Autor Share Postat Noiembrie 19, 2008 La alternator se stringe destul de tare surubul, asa ca nu e nevoie de pas invers. Deci se desface normal, dar problema e sa reusesti sa blochezi rotorul (cel mai bine folosesti o cheie cu impact, pneumatica sau electrica - au la vulcanizare).Apoi ai nevoie de o presa speciala ca sa demontezi rotorul (care e pe con, presat de surubul ala mare). Se folosesc gaurile filetate existente pe rotor (lateral fata de surubul mare), modelul de presa se gaseste la capitolul scule din cartea de service (vezi www.manualedereparatie.info). Cheie cu impact am folosit(practic nici nu a miscar volanta), foarte ingenioasa treaba. Presa am gasit in targ, 20lei. Iti multumesc. Am si uitat de topic Multumesc ptr. indrumare. Se poate inchide. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ktmleu Postat Noiembrie 20, 2008 Share Postat Noiembrie 20, 2008 vezi cand 1l strangi la loc sa o faci al cuplu specificat de manual, ca altfel risti sa rupi pana de pe arbore... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate