Sari la conținut

Deranjamentele Bateriei De Acumulatoare


orestte
 Share

Postări Recomandate

Deranjamentele bateriei de acumulatoare se datoresc urmatoarelor cauze:

-incarcarea insuficienta;

-supraincarcarea;

-sulfatarea placilor;

-micsorarea capacitatii;

-autodescarcarea interioara;

-deformarea placilor si pierderi de electrolit.

INCARCAREA INSUFICENTA a bateriei se datoreste intensitati mici a curentului de descarcare, fixarii nesadisfacatoare a conductoarelor si oxidarii bornelor. in cazul incarcarii insufucente, densitatea electrolitului este mica si tensiunea insuficenta.

SUPRAINCARCAREA BATERIEI se datoreste unui curent de incarcare prea puternic. indiciul supraincarcarii este fierberea electrolitului si scaderea rapida a nivelului.

SULFATAREA PLACILOR consta in faptul ca placile se acopera cu o eflorescenta alba cristalina care ingruneaza trecera curentului electric si patrunderea electrolitului in masa activa a placilor; din aceasta cauza se incetinesc procesele chimice si scade capacitatea bateriei.

sulfatarea se produce datorita unei puternuce descarcario a bteriei sau functionarii ei indelungate in stare insuficent incarcata.

masurile de prevenire inpotriva sulfatarii sunt controlul sistematic, mentinerea bateriei in stare incarcata si reincarcarea periodica a bateriei la statia de incarcare. sulfatare a puternica se remediaza in ateliere specializate.

indiciul sulfatarii este scaderea intensa a tensiunii bateriei la cresterea sarcini, astfel ca la punerea in functiune a demarorului, becurile electrice care ard destul de intens isi reduc din iluminare. la controlul bateriei cu voltmetru cu furca, tensiunea nu se mentine constant si scade rapid.

MICSORAREA CAPACITATII se datoreste micsorarii suprafetei active a placilor din cauza faramitarii masei active de pe placi sau a scaderii nivelului electrolitului. micsorarea capacitatii se constata prin fierberea rapida a electrolitului in timpul incarcarii si descarcarii rapide in timpul functionarii.

AUTODESCARCAREA INTERNE a bateriei se produce datorita folosirii apei nedistilate pt electrolit. deranjamentul se constata prin descarcarea rapida a bateriei chiar daca ea nu functioneaza. pt a elimina acest deranjament bateria se descarca complet si se spala cu apa distilata.

scurtcircuitul in int bateriei se produce din cauza distrugerilor separatoarelor, fenomen cauzat de folosirera unui electrolit de densitate marte. masa activa care se desprinde de pe placi cade si face contact intre placi(le scurtcircuiteaza). in cazul unui scurtcircuit , tensiunea bateriei scade rapid, densitatea electrolitului scade rapid se micsoreaza si capacitatea se reduce.

DEFORMAREA PLACILOR se produce din cauza intensitatii excesive a curentului de descarcare, la utilizarea demarorului timp indelungat si in cazul unor scurtcircuite in retea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...