Sari la conținut

Primbare in Rock City Bulgaria


Petru Moldovan
 Share

Postări Recomandate

Am descoperit absolut accidental ca exista un oras de roackeri in Bulgaria. Pentru cei cu GPS locatia ar fi:

N 43°24.706'

E 028°21.551'

Pentru cei fara in principiu e un orasel la 14km in nord de Balchik. Dupa ce intri acolo trebuie sa cauti bulevardul Chernomoretz (Marea Neagra), care de fapt te scoate din orasul care arata ca o potcoava si te duce pe plaja (modesta) de langa capul Kalyakra, unde exista o buda veche nasoala, doua bude noi de plastic golite zilnic, un dus dublu cu apa rece, taxa de campare 0 BGN si doua carciumi care pun numai rock: cea de pe plaja metale mai grele de genul AC/DC, Metallica, Megadeth, Slayer, etc. si ce mai pe deal muzica mai usurica de genul Tarja, Aerosmith, etc... Si daca intrebati prin oras cum se ajunge la... o sa primiti indicatii ciudate de genul faci dreapta la a doua dupa Billy Idol sau faci stanga la Tarja, pentru ca in orasul ala aproape toti locuitorii si excursionistii umbla in tricouri si sepci negre (am vazut totusi si tricou albastru inchis pe care scria cu albastru dechis: Rakya - Connecting people) si unde punctele de reper sunt niste mozaicuri de pe blocurile din oras unde vezi chestii de genul U2, Doro, Tarja, Billy Idol, etc...

Exista polibilitatea de a merge prin Silistra, apoi Dobrich, si de acolo fie pe un drum direct fie pe un drum poate mai bun pe langa Balchik. Acum 2 saptamani drumul din Silistra pana in Dobrich era varza (polizat dar inca nu peticit), poate intre timp s-a mai indreptat situatia. Cealalata pentru viteza e sa mergi pe drumul Ruse-Varna si dupa aia pe Balchik-Kavarna. Drumul e mai lung pe aici cam cu 70km dar se poate merge mai tare.

Eu merg cu cortul pe plaja la Kalyakra de data asta, desi exista si posibilitati de cazare in oras, si din centru pana pe plaja sunt de mers cam 1.6km pe jos (sau motorizat pentru cei curajosi, ca la revenire te asteapta politia cu fiola).

 

In mare eu as merge totusi cu bacul de la Calarasi si as pleca pe la 9-9:30 din Bucuresti. Exista amatori de mers lent si corturareala?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...