Grigore Dolghin Postat August 6, 2012 Share Postat August 6, 2012 In weekendul 4-5 august am facut Transalpina la dus si Transfagarasanul la intoarcere. 1. Drumul e in general ok. 2. Drumul de la Obarsia Lotrului pana la Sebes are o zona cu podete in lucru - sunt horror, trebuie sa le treci cu 10km/ora, altfel iti rupi mobra si rinichii. 3. Pe Transalpina e frig, mai ales daca ploua (asa cum am patit eu), asa ca un pulover in bagaj e indicat. 4. NU mancati la Ranca. N-am apucat intru in toate restaurantele de-acolo, dar acolo unde am fost ciorba era stravezie si feriti-va de asa-numitul "tocan de oaie" care e o adunatura de oase de oaie cu max 50 de grame de carne pe ele. N-am avut chef de scandal, dar imi venea sa i-l pun in cap. "Mai avem decat vreo 5-6 ciorbe" "Pai e de-abia 2 dupa-amiaza" "Ca sa nu ramanem cu ele". Asta-i replica pentru duminica ora 2, cand trec jde'mii de masini si motoare pe-acolo si cel putin jumatate opresc sa manance? E ca si cum ai opri la Dealul Negru si ti-ar spune aia "pai e 2, nu mai facem mici"..... idioti. 5. Intentia era sa dormim la Sebes. Ei bine, de cand a inceput constructia autostrazii este aproape imposibil sa gasesti cazare daca nu ai rezervare, mai ales daca e deja seara. De la Sebes am luat-o spre Sibiu si am oprit la toate motelurile si pensiunile din drum. Am gasit cazare in Orlat, la vreo 15 km de Sibiu. Orlat e un sat la vreo 7 km de drumul national, se face un drum in dreapta, in Cristian. Cand zic "cazare" ma refer la ceva decent, la preturi decente (80 RON), nu la "avem camere cu 3 paturi, 150 RON" "coae, mie imi trebuie cu 2" "n-avem" "scoateti unul" "nu se poate" "bine, pa" 6. M-am convins ca n-am ce sa caut pe Transfagarasan in weekend. ML-uri, X5-uri, piti cu coca, masini blocate, manele, tarani. De-acu' ma mai duc doar in cursul saptamanii. Astea ar fi info despre drum - e ok, cu putina indulgenta. Dar CALATORIA a fost exceptionala. Aveam un zambet lat cat viziera castii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat August 6, 2012 Share Postat August 6, 2012 In weekendul 4-5 august am facut Transalpina la dus si Transfagarasanul la intoarcere. 1. Drumul e in general ok. 2. Drumul de la Obarsia Lotrului pana la Sebes are o zona cu podete in lucru - sunt horror, trebuie sa le treci cu 10km/ora, altfel iti rupi mobra si rinichii. 3. Pe Transalpina e frig, mai ales daca ploua (asa cum am patit eu), asa ca un pulover in bagaj e indicat. 4. NU mancati la Ranca. N-am apucat intru in toate restaurantele de-acolo, dar acolo unde am fost ciorba era stravezie si feriti-va de asa-numitul "tocan de oaie" care e o adunatura de oase de oaie cu max 50 de grame de carne pe ele. N-am avut chef de scandal, dar imi venea sa i-l pun in cap. "Mai avem decat vreo 5-6 ciorbe" "Pai e de-abia 2 dupa-amiaza" "Ca sa nu ramanem cu ele". Asta-i replica pentru duminica ora 2, cand trec jde'mii de masini si motoare pe-acolo si cel putin jumatate opresc sa manance? E ca si cum ai opri la Dealul Negru si ti-ar spune aia "pai e 2, nu mai facem mici"..... idioti. 5. Intentia era sa dormim la Sebes. Ei bine, de cand a inceput constructia autostrazii este aproape imposibil sa gasesti cazare daca nu ai rezervare, mai ales daca e deja seara. De la Sebes am luat-o spre Sibiu si am oprit la toate motelurile si pensiunile din drum. Am gasit cazare in Orlat, la vreo 15 km de Sibiu. Orlat e un sat la vreo 7 km de drumul national, se face un drum in dreapta, in Cristian. Cand zic "cazare" ma refer la ceva decent, la preturi decente (80 RON), nu la "avem camere cu 3 paturi, 150 RON" "coae, mie imi trebuie cu 2" "n-avem" "scoateti unul" "nu se poate" "bine, pa" 6. M-am convins ca n-am ce sa caut pe Transfagarasan in weekend. ML-uri, X5-uri, piti cu coca, masini blocate, manele, tarani. De-acu' ma mai duc doar in cursul saptamanii. Astea ar fi info despre drum - e ok, cu putina indulgenta. Dar CALATORIA a fost exceptionala. Aveam un zambet lat cat viziera castii daca m.ai "fi citi" ai fi evitat sa te enervezi si sa cheltui banii pe TRANSFAGARASAN IN WKEND..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SharaK Postat August 6, 2012 Share Postat August 6, 2012 Hmm, deci nici acum nu au terminat toata transalpina..anul trecut cand am facut-o era tot in lucru.. -Maine ma duc pe transfagarasan, am ales sa ma duc in timpul saptamanii, ca sa evit exact ceea ce ai scris mai sus.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anonymous Postat August 7, 2012 Share Postat August 7, 2012 In weekendul 4-5 august am facut Transalpina la dus si Transfagarasanul la intoarcere. 1. Drumul e in general ok. 2. Drumul de la Obarsia Lotrului pana la Sebes are o zona cu podete in lucru - sunt horror, trebuie sa le treci cu 10km/ora, altfel iti rupi mobra si rinichii. 3. Pe Transalpina e frig, mai ales daca ploua (asa cum am patit eu), asa ca un pulover in bagaj e indicat. 4. NU mancati la Ranca. N-am apucat intru in toate restaurantele de-acolo, dar acolo unde am fost ciorba era stravezie si feriti-va de asa-numitul "tocan de oaie" care e o adunatura de oase de oaie cu max 50 de grame de carne pe ele. N-am avut chef de scandal, dar imi venea sa i-l pun in cap. "Mai avem decat vreo 5-6 ciorbe" "Pai e de-abia 2 dupa-amiaza" "Ca sa nu ramanem cu ele". Asta-i replica pentru duminica ora 2, cand trec jde'mii de masini si motoare pe-acolo si cel putin jumatate opresc sa manance? E ca si cum ai opri la Dealul Negru si ti-ar spune aia "pai e 2, nu mai facem mici"..... idioti. 5. Intentia era sa dormim la Sebes. Ei bine, de cand a inceput constructia autostrazii este aproape imposibil sa gasesti cazare daca nu ai rezervare, mai ales daca e deja seara. De la Sebes am luat-o spre Sibiu si am oprit la toate motelurile si pensiunile din drum. Am gasit cazare in Orlat, la vreo 15 km de Sibiu. Orlat e un sat la vreo 7 km de drumul national, se face un drum in dreapta, in Cristian. Cand zic "cazare" ma refer la ceva decent, la preturi decente (80 RON), nu la "avem camere cu 3 paturi, 150 RON" "coae, mie imi trebuie cu 2" "n-avem" "scoateti unul" "nu se poate" "bine, pa" 6. M-am convins ca n-am ce sa caut pe Transfagarasan in weekend. ML-uri, X5-uri, piti cu coca, masini blocate, manele, tarani. De-acu' ma mai duc doar in cursul saptamanii. Astea ar fi info despre drum - e ok, cu putina indulgenta. Dar CALATORIA a fost exceptionala. Aveam un zambet lat cat viziera castii Daca vreti sa va bucurati de curbe pe transfagarasan in weekend, trebuie sa alegeti momentul potrivit, noi am ajuns acolo duminica dupa 15.00 si a fost liber tot drumul, de la Vidraru pana la benzinarie si inapoi i-am dat in goarna linistiti, asfaltul e practicabil. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Radu M Postat August 7, 2012 Share Postat August 7, 2012 Frumoasa tura...si eu sper sa ajung pe transalpina weekendu ce vine. La mine nu e problema cu cazarea in Sebes deoarece parintii mei locuiesc acolo . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Grigore Dolghin Postat August 7, 2012 Autor Share Postat August 7, 2012 Am pus cateva poze aici: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.465012670190693.110976.100000458932340&type=1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SharaK Postat August 7, 2012 Share Postat August 7, 2012 Ieri am facut Transfagarasanul.. -Drumul nu mai este la fel de prost ca anul trecut, gropile de anul trecut sunt plombate(se simt insa denivelarile, dar nu se compara cu acum un an) -Mie personal, mi se pare mai frumos Transfagarasanul, fata de transalpina..adica imi bucura ochiul mai mult -Avand in vedere ca ieri a fost Marti, mi s-a parut destul de aglomerat la balea..dar nah, sunt toti in concediu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate