_cristi_ Postat Iulie 4, 2013 Share Postat Iulie 4, 2013 de ce acte am nevoie pentru a inmatricula un scuter la primarie???? am decat cartea de identitate pe numele fostului proprietar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victor_vclic Postat Iulie 5, 2013 Share Postat Iulie 5, 2013 (editat) În primul rînd, înainte de toate, mergi la primăria de care aparții, acolo vei obține o listă cu actele necesare. De la primărie trebuie să începi! În mare, din ce-ai scris, mai trebuie contractul de vânzare-cumpărare, apoi mergi la RAR să faci ITP, apoi mergi la CEC să achiți taxele de înscriere într-un cont pe care-l afli de la primărie, apoi completezi o cerere tip la primărie, apoi depui dosarul cu toate aceste acte și chitanțe la primărie. Unde locuiești? Uite un link cu toate actele necesare. Link-ul este vechi dar actele au rămas aceleași: http://www.scuterclub.ro/forum/index.php/topic/17-acte-necesare-inmatriculare-scuter-de-50cc/ //Nu este problemă dacă ai cartea pe numele fostului proprietar. Cu contractul de V-C, cei de la primărie o să modifice cartea și o trec pe numele tău. Trebuie deci să ai contractul, altfel nu poți demonstra dreptul de posesie. Dacă ți l-a vîndut fără contract, ia legătura cu vechiul proprietar și faceți contract. Contractul îl semnează pe loc la orice gheretă unde se fac și contracte pentru mașini. E foarte simplu, trebuie să aveți buletinele la voi (nu și scuterul). Toată treaba durează 2 minute. Editat Iulie 5, 2013 de Victor_vclic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nimeni Altu' Postat Iulie 20, 2013 Share Postat Iulie 20, 2013 Pe langa contractul de vanzare cumparare , cel care ti l-a vandut trebuie sa iti dea si fiscalul la el (eu am luat un scuter si astept de 3 saptamani fiscalul de la respectivu , inca una si il urc sus la bloc unde sta si ii dau foc in fata usii lui) + la radiere trebuie scris pe cartea de identitate de catre primaria unde se face radierea "instrainat catre xyz " + semnatura/stampila si contractul de vanzare cumparare la fel .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victor_vclic Postat Iulie 28, 2013 Share Postat Iulie 28, 2013 La 50 cmc nu trebui fiscal. Mie nu mi-a trebuit în București. Ține ți-a spus că trebuie fiscal? Uite aici: http://www.sector5.ro/node/244 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nimeni Altu' Postat August 12, 2013 Share Postat August 12, 2013 Pentru inmatricularea unui scuter normal ca trebuie fiscal in cazul in care ai luat scuterul second-hand . Daca e nou , e logic ca nu iti trebuie . Iti trebuie contractul de vanzare cumparare , carte de identitate cu radierea de la primaria celui de la care l-ai cumparat , fiscalul + 15 lei taxa de numar si 40 cea de inscriere (sau invers , nu mai stiu ) , Itp-ul daca iti cere primaria sa prezinti dovada . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat August 12, 2013 Share Postat August 12, 2013 si RCA-ul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nimeni Altu' Postat August 13, 2013 Share Postat August 13, 2013 Si de la primarie la primarie , mai nou si identificare . Practic nu mai este nici o diferenta intre numar galben si numar alb. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victor_vclic Postat August 14, 2013 Share Postat August 14, 2013 Pentru inmatricularea unui scuter normal ca trebuie fiscal in cazul in care ai luat scuterul second-hand . Daca e nou , e logic ca nu iti trebuie . Iti trebuie contractul de vanzare cumparare , carte de identitate cu radierea de la primaria celui de la care l-ai cumparat , fiscalul + 15 lei taxa de numar si 40 cea de inscriere (sau invers , nu mai stiu ) , Itp-ul daca iti cere primaria sa prezinti dovada . Eu l-am luat second hand si nu a trebuit certificat fiscal. L-am inmatriculat in Bucuresti. Uite aici link pe situl primariei cu toate actele necesare: http://sector5.ro/node/443 Asigurarea o faci dupa inmatriculare. Nu e necesara asigurare pentru inmatriculare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat August 15, 2013 Share Postat August 15, 2013 E bine ca legea difera de la judet la judet si de la sector la sector Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate