Sari la conținut

Scuter Aprilia- O intrebare


BlackBone
 Share

Postări Recomandate

Am un Aprilia Area 51, motorizare minarelli.Azi am schimbat cureaua de transmisie originala(yamaha 3aa-17641l) cu un Dayco 747 x 16.6x 8.0 si rolele variator de 6 grame.Am constat cu nu mai accelereaza la fel ca inaine si nici viteza maxima nu mai e la fel,per total nu mai are puterea pe care o avut-o.cu doua persoane abia trec de 55 km/h, si cu vantul in fata si singur pe el, merge cu 60.. din cate stiu inainte avea role originale(cred ca erau de 6,5g si ele).din ce am aflat dupa lungi cautari pe net cred ca dimensiunea originala a curelei e 751x16.5x8...oare sa incerc sa imi iau niste role de 5 si o curea cu dimesiunea 751? sau aveti idee ce ar cauza aceasta problema?

 

ps.desi nu cred ca e relevant, au fost schimbate si cauciucurile, deci a fost demontata si toba.

Editat de BlackBone
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu la scuterul meu pentru viteza i-am pus o curea mai lunga si mai lata, nu cu mult, dar se cunoaste la viteza. Rolele daca sunt mai usoare scade din viteza, insa ar trebui sa ai putere mai mare. probabil combinatia dintre cele doua iti scad din viteza, incearca sa-i schimbi cureaua, alt ceva nu ai ce sa-i faci

Editat de gabyziggy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

inteleg...am comandat o curea de dimensiunea celei originale, si niste role de 5 g...intradevar altceva nu are ce sa fie, nu s-a umblat la nimic in afara de transmisie...am observat ca merge mult mai greu si cu un pasager in spate, inainte fugea mult mai bine...ca sa estimez puterea e undeva la 60% din ce a fost inainte.daca stiam nu mai schimbam nimic.



am schimbat cureaua cu una cu dimensiunile celei originale, si scuterul merge mult mai bine, deci asta era problema.Stie cineva unde as putea gasi o curea de calitate cu dimensiunea 751x16.5x8.0 ?



revin cu o problema pe care am observat-o azi : cat de normal e ca imi consuma scuterul cca 6% in oras? in mare parte am un stil mai agresiv, tot timpul sunt cu acceleratia la maxim...asta, informativ.daca nu e ok, ce as putea face? anul trecut vara, cand mai umblam si in afara orasului tin minte ca lua undeva la 3,5%



ps. fum nu scoate, si compresia e buna...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu..nu s-a umblat la carburator...ma gandeam eu ca ceva nu e ok...am facut 50 de km cu 3 litri de benzina. in rest motorul suna bine, nu scoate fum, si compresia pare in regula.chiar nu stiu care ar fi problema.



oare are vreo legatura faptul ca am pus role de 5 g in loc de 6.5 ? azi voi incerca sa curat filtru de aer, poate si aia influenteaza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu, rolele mai usoare te fac sa ajungi mai greu la vitaza maxima, dandu-ti mai multa putere la plecarea de pe loc. teoretic mergi putin mai in ture. mai incearca o data sa vezi daca consumul este in parametrii (dar n-o bazaii pe loc, la plimbare) iar daca consumul tot este mare incearca sa te duci la un mecanic. daca zici ca nici la carburator n-ai umblat, vezi ce zice el.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...