Sari la conținut

Piesa Yamaha


Postări Recomandate

Cred ca problema ta e puntea redresoare care are in ea incorporat si stabilizatorul de tensiune.E piesa in care intra 3 firede aceeasi culoare de la generatorul de curent si iese unul (rosu de regula) de 12v stabilizat si unul de masa.

Asta e "Calcaiul lui Ahille"la FZR-uri de exemplu.

De confectionat asa ceva artizanal e destul de greu ca plaje de tensiune ce trebuie stabilizata e f. mare,de la 15-20V la 200V.Daca ii montezi o punte fara stabilizator(de Dacie de ex.),o sa vezi ca la o turatie mai mare aprinzi bec de 220V,deci grija mare!

Problema se rezolva daca gasesti o punte-stabilizator second-hand ca noua cred ca usca la buzunar.Dupa cite stiu eu se potriveste de la majoritatea japonezelor care au schema electrica de principiu identica.Eu am vazut montat la FZR unul de RD350 si a functionat fara probleme.Cauta la cine dezmembreaza motoare(pe forum aici ia legatura cu "motoarebistrita"ca s-ar putea sa aiba ei).

Succes.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

Si eu am aceeasi belea mai decat ca la mine intra 2 fire de aceeasi culoare galbene si iese unul rosu.Beleaua e groasa rau ca nu gasesc asa ceva sa cumpar.Ce ma fac

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Beleaua nu e mare.Se poate rezolva artizanal( cu schema ce o sa o pun aici-luata tot de pe forum),sau cu un "regulator-rectifier"(punte redresoare cu stabilizator) de la alt motor japonez,care are generator de curent cu rotor-magnet permanent.

Generatoarele astea sint oarecum asemanatoare cu un dinam de bicicleta in sensul ca rotorul e un magnet permanent iar statorul o infasurare cu doua sau cu 3 faze(adica fire terminale-legate in stea) de la care provine curent alternativ.Curentul alternativ intra in puntea cu stabilizator prin doua sau 3 fire de culori identice si de acolo,intotdeauna un fir va fi rosu si se va lega direct la baterie,unul de culoare inchisa se va lega la masa(sasiu),iar la anumite punti-stabilizatoare mai exista inca un fir de la care vine un plus de la contact.

Tu o sa poti folosi fara probleme o punte trifazica(cu 3 fire),chiar daca ai doar doua faze.Invers nu recomand.

Deci,daca te pricepi,fa montajul asta,daca nu,zi la careva care se pricepe sa il faca.Totusi,cel mai bine e sa procuri o punte-stabilizatoare de la un motor japonez cu generator de curent,si apoi sa o montezi.

Daca crezi ca te pot ajuta cu alte sfaturi,intreaba fara jena.

Succes!

regulator.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...