Jump to content
Sign in to follow this  
s@rpe

Cu sau fara termostat? KTM EXC 250 2 timpi

Recommended Posts

M-am trezit pe cap cu un KTM EXC 250 2 timpi pe care urmeaza sa il folosesc la plimbari forestiere lejere combinate cu ceva strada pana la locatia x de exemplu. Stie careva sau a avut intamplari fericite/nefericite in legatura cu lipsa termostatului la un motor folosit in regim hobby ? Gen 'cold seizure' (calare cauzata de accelerarea brutala la o trecere de ex prin dilatarea 'brusca' a pistonului fata de cilindru) ? Stiu toate efectele teoretice a lipsei termostatului dar caut sa le pun in balanta pe acestea de la proprietari cu experinta. Stiu si faptul ca de exemplu SX-ul vine din fabrica fara termostat. Stiu de asemenea ca termostatul la 2 timpi deschide la 55 de grade! Pana acum am avut de-a face cu 2 timpi doar ocazional si nu pe termen lung si nu cunosc efectele de durata asupra motorului. Daca stabilesc sa nu folosesc termostat exista recomandari sa folosesc o 'saiba' de limitare a debitului prin radiatoare ptr a realiza schimbul termic. Are efect in ceea ce priveste temperatura motorului? 

Nu ma pot hotara in aceasta privinta eu avand motoare preponderent in 4 timpi la care am folosit mereu termostat. Nu caut polemici inutile. Multumesc!

Edited by s@rpe

Share this post


Link to post
Share on other sites

@adnohepentrupoponari eu l-am gasit doar original cu 220 de lei. Are codul 54635017000. In plus cred ca nu se mai fabrica codul asta, cel putin asta mi s-a spus in urma cu 2 luni, desi el apare disponibil pe unele site-uri. Imi poti spune unde il gasesc cu 110 lei? Multumesc

Edited by s@rpe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc ptr info @adnohepentrupoponari. Din pacate nu este ce trebuie fiind ptr modelele in 4 timpi. Mai caut si intre timp poate mai apar sfaturi vis-a-vis de treaba asta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...