Moderatori Kristian Postat Sâmbătă la 09:34 Autor Moderatori Share Postat Sâmbătă la 09:34 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat ieri la 07:47 Share Postat ieri la 07:47 De ziua Barbatului : “ Vine un flăcău acasă: - Mamă! Tată! Ard de dor! am decis să mă însor Cu fata lui moş Arvinte, că-i frumoasă şi cuminte Gingaşă şi educată, pe-deasupra încă-i fată. Mama-l pupă şi-l mângâie, lăcrămând de bucurie. Numai tata-i supărat si-l priveşte încruntat. Pe urmă îl ia de-o parte si începe de departe: - Mai demult, în tinereţe, ne-am iubit cu mama fetei. N-o s-o iei, că nu se poate, ea ţi-i soră, tu-i eşti frate! Flăcăuandrul, abătut, mult a plâns şi a băut, Şapte zile, şapte nopţi, intr-un beci, ascuns de toţi. Peste-o lună jumătate,vine iar c-o noutate: - Mamă! Tată! mă insor cu copila lui Bujor! Aşezată, gospodină, si mândră ca o grădină. Mama îl îmbrăţişează, fericită lăcrămează. Numai tata-i foc şi pară; il conduce în cămară Şi îi zice: - scump fecior, cu femeia lui Bujor Ne iubisem noi cândva, de la mine-a rămas grea. Tu-i eşti frate, puişor, deci nu poţi să te însori. Iar băiatul, întristat, iar a plâns nealinat, A băut rachiu şi vin, ca să uite de venin. Încercând a treia oară, să-şi aleagă soţioară, Tata iar i-a povestit că cu mă-sa s-o iubit. Iar pe urmă o aflat, că la fetele din sat, Vasilica lui Arvinte si fetelor de părinte, Maricicăi lui Tulica si fetei mătuşii Nica, Copilei văcarului si fetei primarului, Anişoarei lui Dodon, Pistruetei lui Anton Şi odraslelor vecinii, fetei grase-a lui Arsenii, Adrianei lui Costică, Esmeraldei lui Opincă, Mădălinei lui Istrate... la toate le este frate! Flăcăului, de amar, ii curg mucii în pahar. Fetele de măritat toate i-s surori în sat. Mama-l vede abătut si îl ia la descusut. El suspină ca de boală, plângând maică-sii în poală. Cu năduf şi supărare ii spune măicuţei sale: - Tata a însămânţat muierile de prin sat. Cum, dracu, să te însori, dacă toate ți-s surori? Măicuţa, cu voie buna, râde-n hohot ca nebuna. - Ce-i cu tine, mamă dragă, aici nu-i nimic de şagă! - Apoi, dragul meu fecior, râd, că eşti neştiutor. Adu-mi noră orice fată, CĂ NU EL ÎŢI ESTE TATĂ!” Ion Pribeagu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate