Sari la conținut

O Sugestie De Motor Pentru Un Incepator ?


omu_negru
 Share

Postări Recomandate

Intai salut tuturor cu ocazia primului meu post. Nu am vrut sa deschid un topic nou decat daca era absolut necesar dar dupa cateva zile de browsing mi-am dat seama ca parerile sunt totusi impartite asa ca o sa cer si sugestiile voastre incercand sa va explic si ce fel de "viitor pilot" sunt cat mai exact.

 

Am 25 de ani , cam 100.000 de kilometrii pe categoria B, aproximativ 65-70 de kilograme (nu m-am cantarit de mult) si aproximativ 1.74 metrii. Acum problema e ca eu dupa mai multe posturi citite am ajuns la concluzia ca un F650 , un dominator sau un transalp nu ar fi exagerat de periculoase pentru enduro-touring, adica ceea ce as vrea sa fac eu, dar intrand apoi la categoria incepatori am vazut si o gramada de sugestii ca incepatorii sa se limiteze la cel mult 400 cc. Conditie fizica am eu ceva da totusi cand aud de greutati de 200 kilograma ma ia cu fiori pe sira spinarii mai ales tinand cont ca singura mea experienta pe 2 roti sunt aproximativ 12 ani pe bicicleta. Deci astept si eu sugestii din partea voastra pentru un motor cu care sa imi fac stadiul de incepator fara riscul de a-mi rupe gatul sub el. De demaraj nu mi-e frica ca stiu ce inseamna cai putere deci totul s-ar rezuma la control. Mie unul imi facea cu ochii F650 da acu chiar nu mai stiu ce sa cred. Va multumesc anticipat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Conditie fizica am eu ceva da totusi cand aud de greutati de 200 kilograma ma ia cu fiori pe sira spinarii

Alea 200 kile nu le ridici in carca, cu putina tehnica (care se invata relativ usor) poti ridica motoare de 200 + kg de pe jos, practic tu nu ridici nici jumatate din greutatea mobrei si ridicarea se face din spate+picioare.Daca insa vrei hard-enduro atunci te orientezi spre ceva cat mai usor ~120-140 kg.Un F650 sau un transalp cred ca ar fi ok pt tine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

transalb sau F650 sunt mai mult de touring. daca vrei sa te bagi la noroaie iti trebe ceva cu garda mai mare. am un prieten cu un F650 si cam da cu scutul cand are de trecut un damb , dar mere daca stii sa-i dai in gura si daca-i ridici aripa fata. in mod normal are aripa linga roata la 5 cm si cand dai de noroi se blocheaza .

daca-ti place si endureala un DR de 350 sau o Yamaha XT ( de asta am eu ) sunt perfecte .

bafta si grija la masini

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merci de raspunsuri so far... nu vreau touring, ci fatzaiala in oras si pe coclauri. Deci cred ca un 350 cu roti/cauciucuri/kit de supermoto ar mere uns. Sa adun banii si o sa va pun o poza cand o fi a mea :crack:.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

F650...mmmmm...ar fi cat de cat ok...dar Transalpul in nici un caz...are undeva la 200kile la gol,ii foarte greu pentru un incepator...cauta un motor cat mai usor manevrabil,ceva la 250-400...din cate stiu eu KTM-urile de capacitatile astea ii ok...si dk o vrei prin oras si coclauri,numa buna...oricum,e alegerea ta,dar ai grija cum o conduci sa nu iti rupi capul :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...