Sari la conținut

S George

EX+
  • Număr conținut

    298
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de S George

  1. Cred ca asta-i ultimul meu post pe acest topic. Ceea ce as vrea eu, fara sa incerc sa-l disculp pt greseala lui, e sa intelegeti cei care nu l-ati cunoscut pe Levente ca NU era genul de om care sa braveze sau sa se dea mare nici solo si nici in prezenta prietenilor.A fost un om modest, linistit si calm toata viata lui, pasionat de orice avea 2 roti si un motor din copilarie.Nu se credea Rossi si nici altceva. Conducea continuu din 91-92. Am facut sute de km impreuna (cateodata chiar ca pasager cu el, inclusiv pe Transfagarasan) si nu facea mai multe greseli decat oricare dintre noi, si nici nu era obsedat de viteza. Unii au zis pe aici ca zmeu, ucigas...samd. Ce nu inteleg eu cum pot unii judeca atat de usor un om pe care nici macar nu l-au cunoscut. Respectivii se cred zei?Ei nu vor gresi niciodata? Altii vehiculeaza 200 km/h...fratilor: aveti radar incorporat in cerebel?Ma indoiesc. Probabil ca a mers tare si... si mai probabil ca din neatentie a observat mult prea tarziu pericolul din fata lui. Stiti statistica aia ca aprox. 80% din accidente se intampla la cativa km de casa. Asemenea tragedii n-ar trebui sa aiba loc (si ma refer aici si la cei din jeep).
  2. Stai linistit ca vad cam aprox. 3-4 accidente urate/saptamana si majoritatea is intre 70-120 km/h. LE: a nu se interpreta ca incerc sa-l disculp pe cel care a gresit, incerc sa explic ca aproape in aceeasi masura cu viteza, in dinamica unui accident, conteaza si neatentia sau oboseala de ex.
  3. Stau si ma gandesc daca, dupa toate balacarelile si derapajele(inclusiv pe criterii etnice), sa mai zic ceva. Da, am gresit spunand "Dumnezeu sa-l odihneasca" in loc de "sa-i". Dumnezeu sa-i odihneasca. Ieri am fost la o inmormantare si pot sa zic ca e tragic ce s-a intamplat. Omul a gresit si a platit pe loc. Era prietenul nostru. Au mai murit doi oameni (desi informatiile care le avem sunt confuze: in ziar a scris ca ar fi in coma, desi nu cred). Nu incerc sa dau vina pe cel care conducea jeep-ul, insa a fost un concurs de imprejurari nefericite care au agravat tragedia: 1.oroarea si sperietura ca ai lovit din plin un om; 2.lipsa de experienta/incepator 22 ani (lamiile sunt inca in geam pe jeep); 3.probabil ceva viteza(care pana la urma e cam normala pe portiunea respectiva de drum); 4.lipsa centurilor de siguranta. Cat despre cei care au facut diverse afirmatii gen imparatul vitezei, motociclist ucigas, ura comunitatii...bla,bla, le zic doar atat: toti gresim pe drum(indiferent cat de atent si cum conducem), incercam sa evitam tragediile, dar daca vreodata o sa o patiti chiar voi sa gresiti sa va aduceti aminte de afirmatiile pe care le-ati facut. Lasati mortii fie ei vinovati sau nevinovati sa-si gaseasca odihna.
  4. Terminati bai cu balacareala! Numa' de atat sinteti in stare? Un bun prieten a murit si maine il inmormantam. Au mai murit si 2 nevinovati si al 3-lea e inca in coma. Abtineti-va de la cocoshisme de 2 lei si traiti-va viata atat cat mai este pe raboju' fiecaruia. Dumnezeu sa-l odihneasca.
  5. Am mai povestit, am facut-o eu cand aveam nipra. Mentionez ca avea cutie model vechi dotata si cu schimbator la mana. Perechea originala de pinioane de a IV-a am pus-o in loc de a III-a si pentru a IV-a am confectionat la un strungar-frezor meserias alte pinioane cu raport mult (prea mult) mai mare, ~20-25% fata de a IV-a veche(nu mai tin minte exact calculele). Problema a fost, cred eu, ca din cauza raportului prea exagerat nu mai lua a IV-a decat la schimbatorul de mana. In rest, dupa ce reuseam s-o urca in viteza 4 fugea nipra ca nebuna, cred ca atingea 140-150 km/h. A...si inca ceva grupul cardanic era de atas.
  6. BMW-ul are consum de ~4%, numai pt asta si merita sa-l iei daca ai banii.
  7. @taz: subscriu la 99% din ce ai zis. E urata cu spume, modelul din 2005-2006 era mai frumoasa ca R1. Dar asta-i urata rau.E mai urata decat busa '99 care si aia ziceau ca-i urata cand au scos-o, dar ziceau cel putin c-au fost obligati s-o faca asa din cauze de aerodinamica. Pun pariu ca ZX10-le iese si mai urat
  8. Lasa bre, tu sa fii sanatos ca ai avut bulan porcesc, la cate o faza d'asta poti sa ai echipament de motogp si daca din tarash ai luat o piatra cat pumnul in spate ai toate sansele sa termini cu mersul biped for good. Si te-ai si grabit un pic cu datul pe Cheia, dar asta este: toti suntem grabiti, numai unii e mai cu ghinion. Cum ti-i norocu'..stiu oameni, fara nici un alt echipament decat casca, care au iesit in decor cu 100-120 km/h si s-au ales cu nadragii murdari de noroi si atat si altii care erau echipati bine si au murit la 60-80 la ora. Sanatate ...si grija mai departe.
  9. Din auzite din diverse surse tipul luase de o zi doua motorul, ceva enduro-cros de 125 sau 80 cc cu care se daduse in prealabil cam un sezon un pusti pe coclauri, nu stiu... dar cred ca nu avea permis si un nenea de la circulatie, care m-a oprit azi sa-mi vada actele zicea ca sunt zvonuri si ca bause ceva.Nu era din Sfantu Gheorghe tipul ci din Valcele de aia nu stim nici unul de el.Nasol, insa se mai intampla si din astea. PS: si cred ca nu vorbim de acelasi drum pt ca ala de la km 5 e numai bun de motorit.
  10. ...putine amintiri si dureri de coaste, nu-i asa, coane Trashule? A fot SuperB(estial).Respect pt organizatori. N-am poze, dar puneti mai fratilor ca s-au facut la greu.
  11. Bre, cred ca venim si noi fro 3-4 mobre de la Oltenia superioara...daca nu-i cu suparare
  12. Baiete, ai tras oaresce pe nas de nu nimeresti tastele?(chiar daca in mica masura ai dreptate)...ideea era ca se putea mult mai bine daca cineva de pe acolo era mai atent la detalii si incepe sa lipseasca respectul intre noi pe la astfel de eventuri.Cocalarii, pacanelele, pseudo-burnouturile, atv-urile, manelele si nesimtitii sa traiasca
  13. Aprob pozitiv, numai ca eu cred ca am sa mai merg pe acolo ca poate schimba locatia si poate le vine mintea la cap ca asta cu datul muzicii la maxim la 4 dimineata(ora pana la care era volumul bine calibrat) ,cand un descreierat a umblat in etilismul sau avansat la potentiometru, chiar refuz s-o inteleg. De asemenea refuz sa inteleg accidentul ala nefericit cu atv-ul si apropo: eu zic sa interziceti atv-urile la astfel de intruniri pt ca n-am vazut absolut nimic benefic de la acest gen de vehicule si de la posesorii lor, ba dimpotriva!Sa-si organizeze propriile intalniri daca simt nevoia. Cretinul cu fzr-ul galben si cocalarii lui trebuia linsat loco ca facea burn-out pe stratul de nisip si-l arunca fix pe motorul tau Pacasac si pe harleyul ala 2007 unui prieten si cand l-am oprit s-o mai faca era revoltat ca de ce aduc vorba de respect, chiar culmea... ce tupeu am avut sa-i vorbesc despre valoarea si respectul pt motoare unui motociclist la o astfel de intalnire! Au fost si chestii bune, insa din pacate astea au venit din cercul nostru de prieteni si nu din partea organizatorilor despre care pana in anul de gratie 2007 aveam parerea ca-s cei mai tari din tara, s-ar parea insa ca s-a schimbat garda si pe acolo si nu neaparat in bine. LE/Disclaimer: nu merg la intalniri ca sa beau cico si sa ascult Madrigal(cei care ma cunosc stiu despre ce vorbesc), insa de asemenea nu ma duc acolo nici ca sa-mi bat joc de ceilalti si motorul de sub poponeata.E vorba de a pastra macar o decenta limita a bunului simt si respectului astfel incat si cei pe care nu-i cunosc sa se poata simti bine pe acolo, lucruri care au cam lipsit la Sibiu 2007.
  14. Bre, mai lasati in pana mea tanguielile ca nu sintem muieri. Se tine si mergem toti. Merg la intalnirile organizate de ei din '97 si n-am fost niciodata dezamagit.Nu cred ca se va intampla nici acum.
  15. Vorbiti aiurea mai baieti.Pai, pt voi distractia la o intrunire consta in faptul ca la orele 4-5-6 din noapte 2-3 dementi forjeaza motoarele la disperare si altii 100-200 stau si asculta din corturi sperand sa ramana descreieratii fara benzina???Daca asta inseamna distractie - imi este mila de neuronu' vostru!
  16. Destul de reusita intalnirea, exceptand descreieratii care au forjat drujbele toata noaptea(ile).A...si lipsa mancarii: aveai de ales intre langosi si mici.In rest numa' de bine.
  17. S George

    Accident Frontal

    Impresia mea a fost ca s-a speriat de primul si a avut un moment de ezitare in care a ridicat usor motorul de pe curba(iesind mai larg un pic de pe trasa) si atunci apare cel de al 2-lea cu care se ciocneste. Timp de reactie n-a avut nici cand l-a vazut pe 1-ul nici pe al 2-lea.Sperietura l-a "tulburat', oricum...inca un criminal inconstient.
  18. FELICITARI organizatorilor pt aceasta intrunire! Cred ca a fost cel mai fain si tare event moto ce a fost vreodata organizat pe la noi si ca numar de participanti si ca amploare. Exceptionale si cazarea si paza la "tzarc" unde mai era loc de inca vreo 30-40 motoare si concertele si concursurile si berea ieftina si rece de la care m-a cam durut capatzana la intoarcere(o fi fost de la Bergenbier sau de la cantitatea ingurgitata?). Bine...tzigania de pe alei, care nici n-a fost chiar atat de exagerata sau insuportabila, era inerenta la ditamai eventul.Mosu' ala cu Simsonul cu atas(adica "saxofonistul satanist" de anul de la Targu Secuiesc) puteau ,cred, lesne sa-i puna frana colegii de club/zona si chiar nu stiu de ce n-au facut-o.Dar nici chiar astfel de evenimente "stranii" nu au reusit sa ne strice distractia. Foarte frumos a fost baieti, ne vedem la anul!
  19. S George

    Accident Frontal

    Si culmea, acolo pe site zice ca a murit(deocamdata) doar cel nevinovat...suna cunoscut?
  20. Era un topic pe aici pe forum, daca nu ma insel, cu o statistica in care se zicea clar ca gravitatea accidentelor moto creste proportional cu viteza dezvoltata si masa acestora.E logic sa fie asa.Pe de alta parte confirm si eu ca am vazut "prin comuna" o gasca de 5-6 scuteristi aparuti anul acesta care croseteaza in gasca tot ce exista in materie de trafic auto(si cand termina cu bulversarea celorlalti participanti de trafic se croseteaza intre ei).Probabil ca vor avea parte de chestii nasoale in curand.Asta e selectia "naturala"...ce sa-i faci.
  21. Doua vieti tinere sfarsite inutil si grotesc, plus 27 pagini de forum din care 50%(daca nu mai mult) de balacareli.Totul din vina unui ninja-wannabee.Pacat.
  22. Asa este cu decalajul de aprindere + precizarea ca pt a-i mari cuplul motor au montat bielele la 270 grade pe vibrochen(la 3VD ele sunt la 180).
  23. Domnilor nu mai puneti astfel de titluri la topicuri (mai ales aici la accidente) "acum o ora" va fi si maine si peste 2 saptamani si peste un an pe forum, mai bine era un 27.05.07 - ora 16.00 sau ceva asemanator.
  24. Habar nu aveti, modelul respectiv prinde garantat si testat 320 km/h! Cu conditia sa dai un bacsis gras la mecanicu' de pe TGV-ul de Paris-Londra sa-l urce pe shustache la dansul in agregat. Bine, ar mai fi varianta ca daca-l "catapultezi" de la etaju' 28 s-ar putea sa prinda vreo 400.
  25. Breh, revenind la first-bike, am un prieten care a vazut un scuter d'asta si era nou si daca umpleai rezervorul full curgea benzina prin semnalizarea spate(stanga sau dreapta, n-are importanta)... am ras sa ma stric. Faza e pe bune, fara gluma.
×
×
  • Creează nouă...