ray Postat Octombrie 17, 2009 Share Postat Octombrie 17, 2009 Saptamana trecuta am fost 3 zile in "vizita de lucru" la un client in Stoke-On-Trent, un orasel micut la ~130 de mile de Bristol, intre Birmingham si Manchester. Dat fiind ca abia ma intorsesem din alta calatorie de 2 zile ceva mai departe (vro 170 de mile; Tilbury; pe langa Londra) in care am fost cu masina si m-am plictisit de moarte pe autostrada, am decis sa iau mobra Miercuri dimineata..ora 9.. am alimentat la o benzinarie self-service, cardul pus la indemana dinainte, scos, pus in aparat, nici nu mai trebuie sa-ti dai manusile jos Benzina cea mai ieftina o gasesti pe langa marile centre comerciale (morrisons asda etc) - 1.019 £ pe litru. am plecat, in 5 minute m-am urcat pe autostrada...setat "autopilotul" la 90-95mph si incepe plictiseala... 120 de mile pe banda din dreapta (banda de viteza), nu ma supara nimeni, toti imi fac loc... sigur si relaxant. Dar plictisitor! La un moment dat fac o pauza intr-unul din popasurile cu benzinarie si ma minunez: benzina e 1.1 £, jecmaneala curata daca nu planifici calatoria din timp si ai nevoie aproape de destinatie, ma dau jos de pe autostrada si gps-ul ma duce pe un "dual carriageway" : tot regim de autostrada cu benzile separate, dar intrarile si iesirile sunt mult mai dese (trecem pe langa 2 orase, Newcastle-under-Lyme si Stoke-on-Trent), plus ca din cand in cand sunt sensuri giratorii. Viteza legala e tot 70 ca pe autostrada.. eu tot cu 80-90 :)Traficul e ceva mai intens dar nu se compara cu cel din Bucuresti dimineata la aceeasi ora. Banda de viteza, ca de obicei, libera. dupa inca vro 10 mile urmez o iesire, si imediat e parcul industrial in care sunt birourile clientului. am facut 130 mile (~208 km) intr-o ora juma. Bla bla.. 8 ore de munca... apoi cazare la hotel... apoi hai sa vizitam. Ies hai-hui fara GPS, cam stiu in ce directie e orasul, vreau sa ajung in centru. Trec pe langa o catedrala frumoasa, ma opresc sa-i fac poza.. apoi ajung in "centrul cultural" - am aflat ulterior ca sunt mai multe teatre si sali de concerte, plus muzee de ceramica (specific local). Centrul e atat de mic.. parca-i Focsaniul meu natal, 3 strazi lungi pe 3 perpendiculare. Multe cladiri vechi, unele in stare buna altele darapanate, dar si multe cladiri moderne si frumoase in contrast. La ora aia (8 seara) cam totul e inchis, nu prea vezi oameni pe strazi. Toti se retrag in barlogurile lor La intoarcere la hotel, stau de vorba cu 3 englezoi (iesisera sa admire mobra..erau motociclisti si ei), ne imprietenim la o halba de bere, imi spun ca avem piscina si jacuzzi la hotel - free! A doua seara bineinteles eram in piscina si in jacuzzi - si-apoi o tura pe la sauna, gasita din intamplare in vestiar (o sala micuta din lemn.. noroc ca scria pe usa finnish sauna, altfel nu ma prindeam ce-i inauntru) Dimineata deja e foarte frig, scot manusile de iarna la inaintare. frig si umed.. mobra e plina de apa, n-am cu ce sa sterg, yuck! Peste zi mai iese soarele si se incalzeste..se fac 16-17 grade, e o vreme suportabila totusi (inca...) Vineri seara la intoarcere, trec pe la hotel sa-mi iau bagajele ramase de dimineata si din nou pe autostrada in 5 minute.. de data asta autostrada e cam full, banuiesc ca toata lumea pleaca pe undeva sau spre casa... sunt sectiuni in care se lucreaza, benzile sunt ingustate ca sa faca loc muncitorilor si restrictia e de 50... bineinteles toata lumea merge ca teleghidata cu 50 si eu nu prea am pe unde sa ma strecor de multe ori banda tir-urilor e mai rapida ca nu prea sta lumea pe ea, asa ca ma strecor pe-acolo facand slalom printre tir-uri. Pe contrasens sunt zeci de kilometri de coloane care merg incet sau deloc, n-am vazut niciodata autostrada asa plina.. ma rog..cam asta a fost episodul 1 si plimbarea cea mai lunga pe care am facut-o p-aici cu mobra... cam plictisitor dar.. am dezmortit-o nitel ca prea statea saraca neumblata cu zilele (la servici ma duc cu bicicleta :-P) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Profile Deleted Postat Octombrie 19, 2009 Share Postat Octombrie 19, 2009 fromos orasel, foarte frumos motor, dar Dumnezeule! 1,1 lire litrul de benzina ? asta-i urat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate