Sari la conținut

#1. Bristol -> Stoke on Trent


ray
 Share

Postări Recomandate

Saptamana trecuta am fost 3 zile in "vizita de lucru" la un client in Stoke-On-Trent, un orasel micut la ~130 de mile de Bristol, intre Birmingham si Manchester. Dat fiind ca abia ma intorsesem din alta calatorie de 2 zile ceva mai departe (vro 170 de mile; Tilbury; pe langa Londra) in care am fost cu masina si m-am plictisit de moarte pe autostrada, am decis sa iau mobra :)

 

Miercuri dimineata..ora 9.. am alimentat la o benzinarie self-service, cardul pus la indemana dinainte, scos, pus in aparat, nici nu mai trebuie sa-ti dai manusile jos Benzina cea mai ieftina o gasesti pe langa marile centre comerciale (morrisons asda etc) - 1.019 £ pe litru.

 

am plecat, in 5 minute m-am urcat pe autostrada...setat "autopilotul" la 90-95mph si incepe plictiseala... 120 de mile pe banda din dreapta (banda de viteza), nu ma supara nimeni, toti imi fac loc... sigur si relaxant. Dar plictisitor! :lol:

 

La un moment dat fac o pauza intr-unul din popasurile cu benzinarie si ma minunez: benzina e 1.1 £, jecmaneala curata daca nu planifici calatoria din timp si ai nevoie

 

aproape de destinatie, ma dau jos de pe autostrada si gps-ul ma duce pe un "dual carriageway" : tot regim de autostrada cu benzile separate, dar intrarile si iesirile sunt mult mai dese (trecem pe langa 2 orase, Newcastle-under-Lyme si Stoke-on-Trent), plus ca din cand in cand sunt sensuri giratorii. Viteza legala e tot 70 ca pe autostrada.. eu tot cu 80-90 :)Traficul e ceva mai intens dar nu se compara cu cel din Bucuresti dimineata la aceeasi ora. Banda de viteza, ca de obicei, libera.

 

dupa inca vro 10 mile urmez o iesire, si imediat e parcul industrial in care sunt birourile clientului. am facut 130 mile (~208 km) intr-o ora juma.

 

Bla bla.. 8 ore de munca... apoi cazare la hotel... apoi hai sa vizitam. Ies hai-hui fara GPS, cam stiu in ce directie e orasul, vreau sa ajung in centru. Trec pe langa o catedrala frumoasa, ma opresc sa-i fac poza.. apoi ajung in "centrul cultural" - am aflat ulterior ca sunt mai multe teatre si sali de concerte, plus muzee de ceramica (specific local). Centrul e atat de mic.. parca-i Focsaniul meu natal, 3 strazi lungi pe 3 perpendiculare. Multe cladiri vechi, unele in stare buna altele darapanate, dar si multe cladiri moderne si frumoase in contrast. La ora aia (8 seara) cam totul e inchis, nu prea vezi oameni pe strazi. Toti se retrag in barlogurile lor :P

 

La intoarcere la hotel, stau de vorba cu 3 englezoi (iesisera sa admire mobra..erau motociclisti si ei), ne imprietenim la o halba de bere, imi spun ca avem piscina si jacuzzi la hotel - free! A doua seara bineinteles eram in piscina si in jacuzzi - si-apoi o tura pe la sauna, gasita din intamplare in vestiar :P (o sala micuta din lemn.. noroc ca scria pe usa finnish sauna, altfel nu ma prindeam ce-i inauntru)

 

Dimineata deja e foarte frig, scot manusile de iarna la inaintare. frig si umed.. mobra e plina de apa, n-am cu ce sa sterg, yuck! Peste zi mai iese soarele si se incalzeste..se fac 16-17 grade, e o vreme suportabila totusi (inca...)

 

Vineri seara la intoarcere, trec pe la hotel sa-mi iau bagajele ramase de dimineata si din nou pe autostrada in 5 minute.. de data asta autostrada e cam full, banuiesc ca toata lumea pleaca pe undeva sau spre casa... sunt sectiuni in care se lucreaza, benzile sunt ingustate ca sa faca loc muncitorilor si restrictia e de 50... bineinteles toata lumea merge ca teleghidata cu 50 si eu nu prea am pe unde sa ma strecor de multe ori banda tir-urilor e mai rapida ca nu prea sta lumea pe ea, asa ca ma strecor pe-acolo facand slalom printre tir-uri. Pe contrasens sunt zeci de kilometri de coloane care merg incet sau deloc, n-am vazut niciodata autostrada asa plina..

 

ma rog..cam asta a fost episodul 1 si plimbarea cea mai lunga pe care am facut-o p-aici cu mobra... cam plictisitor dar.. am dezmortit-o nitel ca prea statea saraca neumblata cu zilele (la servici ma duc cu bicicleta :-P)

post-4559-1255806864_thumb.jpg

post-4559-1255806909_thumb.jpg

post-4559-1255806916_thumb.jpg

post-4559-1255806922_thumb.jpg

post-4559-1255806932_thumb.jpg

post-4559-1255806942_thumb.jpg

post-4559-1255806948_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...