Sari la conținut

MotoS Garage

Membru
  • Număr conținut

    327
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de MotoS Garage

  1. On 4/1/2024 at 7:22 PM, Speedy.K said:

    La chilsuici nu invarte.

     

    honda invarte. si nu glumesc. ma rog, tot ce inseamna carburatie de la honda invarte. si aprilia pegaso si bmw, tot carburatie. eu am gasit o chestie faina in treaba asta, poti amorsa carburile daca ai pompa sau robinet vacuumatic. ba chiar si pompa de ulei dupa iernat.

  2. 10 hours ago, yglos said:

    Tocmai ce vroiam sa va spun si eu o impresie (proasta) despre anvelopele Bridgestone de fabrica cu care vin echipate si azi Suzuki V-Strom DL 650. Au fost utilizate moderat cu 650-ul meu de doar 71 CP. (comparativ cu cei 130 CP ai colegului DiarM) Dovada este faptul ca placutele de frana sunt uzate doar 20% din ce spune service-ul la 15600 km.

     

    La 7900 km am inlocuit anvelopa fata deoarece profilul era uzat si nu mai prezenta siguranta pentru mine.

    Ieri la 16500 km am inlocuit si anvelopa spate care inca mai avea multi mm de carne pe ea dupa cum se vede in imaginea atasata, dar care nu mai prezenta deloc siguranta pentru mine deoarece la accelerari in a 2-a pe asfalt uscat imi intra TC-ul pe la 6-7000 de ture. Puteti deduce logic pericolul mai ales pe umed.

     

    De ce spun ca Bridgestone are o calitate proasta? Probabil ca unii din colegii vechi cu experienta de zeci de ani in conducere stiu faptul ca producatorii de anvelope stiu sa toarne negrul de fum impreuna cu cauciucul natural in asa fel incat la suprafata anvelopei sa ai doar cativa mm de cauciuc natural iar apoi sa ajungi la negrul de fum, care iti da longevitate, dar si aderenta extrem de scazuta si o totala lipsa de siguranta a circulatiei pe drumuri cu asfalt. Anvelopa ajunsa la negrul de fum se deosebeste clar pe lateralele ei unde se vede aspectul lucios, iar la frecare cu mana se simte alunecoasa. Prin comparatie Michelin spate ajunsese la negrul de fum cam pe la 20000 km, cu la fel de multa carne pe ele.

     

    Este drept ca odata ajunsa la negrul de fum anvelopa inca este sigura dpdv tehnic pe suprafete de beton si macadam uscat, este legala si pe alte suprafete deoarece inca nu a ajuns la limita minima de uzura legala de 1,6 mm, DAR este absolut NESIGURA pe suprafete de asfalt uscat si mai ales umed, suprafete pe care mergem majoritatea dintre noi in >98% din km facuti.

     

    Asadar chiar daca a gresit initial colegul DiarM cu km facuti si a mai scazut de la 50.000. la 40.000, nu este imposibil ca sa aiba in realitate acei km facuti, DAR cu precizarea ca el s-a pus in pericol major (inclusiv pe altii din trafic) de peste 20-25000 km deorece anvelopele respective trebuiau aruncate de multa vreme.

    De fapt in trafic vedem de multe ori BMW-uri scumpe cu slick-uri late pe sosele deorece posesorii nu isi permit luxul de a le schimba dar le place sa se dea mari "in sat la ei" cu beamveul. Daca si colegul se afla in situatia respectiva ii donez eu anvelopa mea veche schimbata ieri si care o mai poate utiliza (NESIGUR) inca vreo 20000 km. Daca nu este in situatia respectiva ii recomand Metzeler Tourance urgent.

     

    Cred insa ca aici pe forum trebuie sa promovam in primul rand SIGURANTA RUTIERA si mersul responsabil pe doua si 4 roti, iar cu viata si siguranta nu este de joaca, mai ales pe doua roti. In concluzie trebuie sa platim oricat pentru a avea siguranta rutiera. Eu unul sunt acum pe anvelope sigure Metzeler fabricate in Indonezia si astept sa vad cati mm de cauciuc natural au pana ajung la negrul de fum. Daca vor fi de calitate, voi mai cumpara. Este sigur ca anvelopa fata ajunsa aproape de km facuti cu Bridgestone cand am schimbat-o, se prezinta foarte bine ca uzura (foarte mica) si mai ales ca suprafata. (inca este la cauciuc aderent)

    Acesta a fost si motivul pentru care am platit vreo 900 de lei inlocuirea anvelopei spate tot cu Metzeler, adica un pret exorbitant in comparatie cu puterea de cumparare din Romania. Dar pentru siguranta mea platesc oricat. Asa trebuie sa gandeasca orice motociclist responsabil.

     

    Acum pot merge in siguranta pe asfalt uscat si umed.

     

     

     

     

     

     

    Bridgestone la 16500 km.jpg

    Metzeler nou.jpg

    L.E. As vrea sa imi spuna colegul DiarM de la cati km ii intra traction control cu cei 130 de cai ai lui pe anvelopa respectiva cand ii dadea gaz la maxim in a 2-a?

    Acolo e momentul adevarului. Restul e poveste.......

     

    eu nu stiu cum nu am reusit sa-mi rup gatul pana acum. tot intra tc-ul pe un cotet cu vreo 60 de cai la roata si ma rugam sa nu ploua. nu, spun prostii. am invatat sa conduc. dealtfel am tc pe doua dintre tigaile mele. este anulat pe ambele, pentru ca este o porcarie...

  3. eu folosesc Pakelo de vreo 4 ani, nu sunt tribolog, deci nu pot spune ca face bine sus-jos si la mijloc, dar in schimb nici una dintre troacele mele (6 la numar) nu a schimbat mai usor, rapid si silentios cu nici un alt ulei, asta e tot ce pot sa va spun. ah, si nu se evapora precum motulul si alte porcarii de uleiuri. imediat dupa si la feeling-ul din schimbator si la evaporat este Liqui-Moly. Dar bine, LM e mai ieftin...

  4. 2 hours ago, Adrian M. said:

    salut,

    jucaria aia are o viteza constructiva de 70km/h. Si este o motocicleta electrica destinata utilizarii pe offfroad. NU este un vehicul legal, ce poate fi folosit pe strada. NU este o bicicleta! Si chiar daca ar fi omologata, si ar avea semnalizari si toate cele, tot nu ai putea sa mergi cu ea fara permis de conducere, fiindca prinde 70 la ora!

    Ca idee, tu la 16 ani poti obtine categoria AM, si poti lua fie ceva cu motor normal, fie electric. Dar la ambele ai limitari-fie de capacitate cilindrica-50cm3, fie de putere de 4KW la electrce. Surronul dat are 6kw

     

    Categoria AM - ce poti conduce?

    Cu permis AM poti conduce vehicule categoria AM - scuter / moped, cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie este mai mare de 25 km/h dar nu depaseste 45 km/h. Vehicul care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala continua maxima nu depaseste 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depaseste 350 kg, neincluzand masa bateriilor in cazul vehiculului electric. Este asimilat mopedului cvadriciclul usor sau triciclul cu motor care pastreaza caracteristicile acestuia.

    Conditii de Inscriere scoala de soferi categoria AM

    Varsta minima de la care se poate incepe scoala pentru aceasta categorie este de 15 ani si 9 luni iar cand se implineste varsta de 16 ani se poate sustine examenul, proba practica.

    Orice cursant trebuie sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic;

    Cursantul sa nu fi fost condamnat pentru infractiunile prevazute la Art.24 din O.U.G. 195/2002;

    Buletin - Carte de Identitate;

    Semnarea contractului de prestari servicii. 

    si uite si varianta legala, de sur ron:

    https://surronbike.ro/magazin/moped-electric-sur-ron-light-bee-road-legal-x/

    dar cum spuneam, ai nevoie de permis AM, jucaria inmatriculata, RCA.

    Si este limitat la 50 la ora, electronic.

     

     

    la 16 ani ai A1, nu trebuie sa mergi cu mizeriile alea de 50...

  5. un lubri bun daca iei shfortza, pentru ca nici accesoriul de sub sa nu este pentru incepatori...

    10 hours ago, ENEOS said:

    Eu eram convins că au toaletă chimică acolo! 😳

    Mă îndoiesc că Tracer 07 are 'fo mare protecție la vânt, că pe fratele mai mare 09 te suflă de numa'...

     

    e si toaleta acolo, ca dupa dildau ai probleme cu tinutul...

  6. eu nu inteleg de ce te excita kakaturile alea de prize de la tracer. sau de la orice motocicleta in general. priza e slaba, nu poti sa pui un compresor de exemplu fara sa o incalzesti, iar usb-ul e o porcarie cu 2.4 amperi. exista suporti moto pentru telefoane dedicati care au si incarcare qc4 si wireless. iti recomand wireless, ca altfel se strica mufa de la telefon (mai devreme sau mai tarziu, in functie de mufa, evident) de la cablul ala atarnat care balangane. o priza de 12v de calitate alimentata printr-un releu de calitate (nu o porcarie luata de la auto de 5-10 lei de "40" de amperi) va fi mult mai rezistenta si versatila.

     

    la scutere inteleg de ce au prizele sub sa. acolo se incarca dildaul, sa fie ferit de ochii lumii. honda dau bonus la shfortza un dildau de mari dimensiuni, cu 12 viteze si jet de apa calda, pentru realism. ala se incarca prin usb...

  7. am un vecin care a mostenit o mobra super 50 de la tac-su mare si vrea sa o reconditioneze total. eu i-as fi dat foc, dar trecem peste. are doi cane corso superbi si iubitori care sar gardul la mine in curte toata ziua si se joaca cu cateii, pisicile si ratele mele, asa ca de dragul cateilor il voi ajuta. :))))

     

    Intrebari:

     

    Piston unde gasesc? eventual de la ceva nemteasca/japoneza, nu mizeria originala

    Ambielaj (idem) sau macar ceva kit de reparatie (biela, rulment, maneton) compatibil (am atelier complet acasa, eu fac ambielaje de cross-uri, deci ma descurc)

    Aprindere electronica (stiu sigur ca exista variante aici, doar ca am uitat eu, am avut mobra de la 12 la 16 ani, de aici si aversiunea mea pentru ele)

     

    Atat deocamdata, am de gand sa aplic cerakote microslick si titanium red pe piston si chiulasa, pe selectorul ala infect de viteze, vreau sa incerc sa o fac fiabila intr-o oarecare masura daca tot o fac de la 0.

  8. cand aveam service (bine ca am scapat de clientii vietii) eu luam 300 de lei de roata. pentru ca e o manopera urata, murdara si de multe ori dureaza cat pe dreq pentru ca mai gasesti si etrierii cu probleme. de curatat si uns era 200 de lei pe etrier. lantul il intindeam daca era cazul, refuzam efectiv sa ung lanturile cu orice fel de smecleu. tot patruj' de mii tine un lant in medie, asa ca nu merita bataia de cap.

  9. chiar si cei care vor sa mearga legal cu ele in oras trag de ele, pentru ca la 14 cai morti (mai ales caii de honda) nu ai cum sa nu tragi ca de un caine mort doar ca sa tii pasul cu traficul... uleiul verificat inainte de fiecare iesire (oricum de noi troacele astea consuma minim juma' de litru la mie) si schimbat la maxim 3000. si tin si ele ceva mai mult. numai ca plozii de azi prefera sa isa la mec cu banii de un schimb (ca intra vreun litru, un litru si ceva in astea de 125) si deci costa 100 de lei filtrul si uleiul, plus vreo 50-100 in functie de service manopera in loc sa aiba grija de troacele lor... cred ca impresioneaza vreo onlyfanista din asta de-a lor cu un big mec, mnah... si raman si fanii lui Onan si cu troaca stricata...

  10. 9 hours ago, Ioanrw said:

    Salut!!Am o yamaha yzf r6 an 2000

    A 1 a si a 2 a merg perfect la fel si n ul

    de la a 2 a la a 3 a nu intra decat daca apas putin pe treapta si dupa sa dau in sus intra la fel si pentru a 4 a , 5 a, 6 a.

    la fel si cand cobor de la a 6 a pana la a 2 a. Ma puteti ajuta va rog cu un sfat?

    incearca sa faci asta si cu motorul pornit! ;)

  11. 18 hours ago, MadDevicer said:

    Salutare!

     

    Am achizitionat motocicleta in Octombrie 2023 (Honda NC700S 2012). Motocicleta trage liniar pana in rosu, toate sunt bune mai putin in momentul in care motorul a ajuns la temperatura optima la ralanti.

    Am observat ca scade in turatii, ceea ce stiu ca e normal atunci cand motorul e cald. Dar la ralanti trage in hopuri/sacadat ca si cum aproape s-ar ineca.

    Sa fie de la filtru, de la bujii, de la pompa ?  Voi ce parere aveti ?

     

    Multumesc. 

     

    invata sa conduci cotetul ala si lasa "defectele" imaginare! ca idee, pe apogeul ala al tehnologiei nu ai ce cauta sub 5000 de ture. nu e gunoiul ala diesel pe care-l conduci zi de zi si care mananca ulei si nu stii de ce. tot pentru ca mergi la relanti cu el.

  12. On 1/17/2024 at 10:16 PM, yo4hgx said:


    Asa, si? Daca il vindeai dupa 2000 mile probabil aveai poze cu inainte si dupa. 
     

    Asta e motor manarit cu carene chinezesti! Imi pare rau dar asta e realitatea… 

     

    IMG_2750.thumb.png.1a260c6af98ce18993fcbf34bffe3dc4.png

     

    n-am absolut nici una inainte de vopsire! :) ma hotarasem sa o vopsesc inainte sa fie livrata, din aia 13 km vreo 1-2-3 au fost facuti de fabrica, restul au fost exact de la reprezentanta la vopsitor! :)

  13. 10 hours ago, yo4hgx said:

     nimeni nu revopseste un motor la 2000 de mile.

     

    anul trecut am vopsit un motor la 13 km. :) din doua motive: varianta pe negru mai intarzia 6-8 luni si nu era doar pe negru, avea si stickere si gri... asa ca am facut toata motocicleta neagra! fara stickere de cacao si cadrul gri... si da, am renuntat la garantie, ca oricum e degeaba in principiu!

  14. 39 minutes ago, ENEOS said:

    bani, pt că, la o primă vedere cel puțin, e mai ieftin.

     

    de obicei pentru ca e mentalitatea aia ca lucrul nou e lucru nou. si, in general, sunt de acord cu treaba asta. dar nu cand vine vorba despre chinezarii. acum astept sa vina un fermecat anume sa imi explice cum kakakove merge la dakkar...

×
×
  • Creează nouă...