Sari la conținut

CNNicks

Membru
  • Număr conținut

    7
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de CNNicks

  1. Salutari! Victima proaspata de DL250 aici. Am luat-o la 12500 si in 2 luni i-am facut deja un schimb de ulei. Intrebare buclucasa: ce magazine stiti sa aiba parbriz stock de DL250 mk1? Drumuri bune!
  2. Am cam inteles de ce nu mai au reprezentantele mobre de 250-300. Dureros sa afli de la o reprezentanta ca "Romania este piata de pasiune moto nu utilitar moto. Pentru utilitar avem scutere doar". Altfel spus, nu cumpara nimeni astfel incat sa renteze adaptarea la normele euro5 asa rapid. Posibil sa vina ceva mai spre sfarsitul anului ce cade printre degetele vesticilor unde sunt cerute astfel de cilindee mai modeste. Trist as putea spune tinand cont ca mersul la munca pe 2 roti in loc de masina e mult mai eficient. Am bagat bicla la greu niste ani buni in Bucuresti dar incep articulatiile sa ma certe daca o mai ard "sprinten" :)) Eu sunt opusul sportivitatii pe motor si am abilitatile pentru o eventuala revanzare ale unui vanzator mut, orb, surd si ciung deci intotdeauna ce cumpar la mine moare. De asta inclin spre nou, asta si faptul ca am o rabla de care vreau sa scap. Si ideea de mentenanta facuta profi, garantie, certitudinea ca nu e vreo troaca sudata sau "customizata". Rar gasesti ceva stock si e de inteles... doar ca nu ma atrag tobe, oglinzi minimaliste, leduri chinezesti care mai fac greva cand ploua si altele. Deh...chestiune de psihologie, bucatarie interna, pitici pe creier, etc. Stiu ca o sa ma tavalesc cu ea, ca posibil sa o scap ca ultima vita, ca sigur o sa vada boscheti si mai rau dar sunt dispus sa imi asum greselile. M-am uitat sa vad si cum e piata SH, de curiozitate, dar e de porc rau de tot... Pentru mobra de 3-5 ani cu niste 20-30 mii de km in bord mi se cere cu 1500 eur mai putin decat e noua de la reprezentanta. De ce as lua SH pentru o diferenta asa mica pe care as putea sa o acopar cu tichetul de la rabla? Si asta pentru cele noob friendly ca mai gasesti si mobre din 2004-05-06 cu "47000 km pe verificate" la super mokazie. Dar nu discut eu banul cerut pe fierul altuia ci analizez rentabilitatea achzitiei pe criteriile mele. De asta cad multe SH-uri. Pana acum m-am reorientat catre drujba 401 si sa vedem ce e cu SYM-ul recomandat de colegul lacroyx... Stima!
  3. Orice SH cade din start. Cel putin dpmdv nu este o optiune pentru incepatori cum sunt eu. Mi-ar fi frica pe un 600/650 cu abs si TC nou d-apai pe ceva din 1800 toamna... Nu vreau sa invat mecanica moto, imi ajunge cata mecanica stiu deja. Eu ma uitam la 300 tocmai pentru ca erau in zona asta de 4-5000 eur si pareau perfecte pentru incepator cu un raport putere/greutate decent si fiabilitatea/garantie. Azi am sunat la Honda si doamna de acolo nu a stiut sa imi raspunda de ce nu mai au 300 in oferta. La Suzuki acelasi "n-avem" dar pe un ton mai scarbit. Nu putem fi toti Rossi, mai suntem si d-astia cu top speed 120-130. Ma simt ca si cum as fi un copil luat din clasa pregatitoare de la gradinita si dus direct la gimnaziu. Acum ma uit la MT07... Decupam o mana si un picior la achizitie si cealalata mana dupa prima cazatura. :)) Ramanem cu un picior ca sa putem totusi munci... :))
  4. Back to drawing board, cum ar veni. )
  5. Eeeeeeeeeeee, lasa ca o sa slabesc eu! :))) Nu mult, ca e agoniseala de o viata dar un 20-25 kile tot lepad. :))) Ideea e ca sunt melc eu de felul meu in deplasare si ce 500/600/650 am incercat pana acum m-a speriat. Si ce nu ma sperie cu puterea ma sperie cu gabaritul. Are trupsorul meu diafan aproape 100 de kile dar daca trebuie sa ridic vreun puf de 220-250 de kile de jos.... imi cam da KO. O las acolo si arunc si o lopata de pamant pe ea. Iar 125 face doar scandal dar nu se intampla nimic. Ma gandeam ca astia mai batrani in domeniu stiu cumva motivul pentru care astea de 250 - 300 dispar. Am tot frunzarit forumul si peste tot li se recomanda incepatorilor ceva mai mic la inceput, nu direct 600. Dar ia 300-le de unde nu-i!
  6. Salutare. Termin scoala in curand si m-am tot uitat de mobre si, din ce am incercat pana acum, cele din zona asta (250-300 cc) imi sunt cele mai prietenoase. Problema e ca nu le mai gasesc in ofertele producatorilor. Si de aici si intrebarea: exista vreun motiv (consumer related) pentru care aceste capacitati mai mici decat ce se impinge pe piata (500/600/650 cc) sa fie scoase din productie/comercializare? Sunt ceva mai in varsta si nu am pretentii de sportivitate, ideea era sa merg oras(job si una-alta)+exterior singurel pe drumuri nu foarte circulate. Pe la un 100 kg cu 1,70 ma uitam la Versys 300, DL 250 sau Mt03 si CB300R. Si, surprizaaaaaa! Nem! Doar 500/650/< si 125. Ceva pareri? Nu as vrea sa ajung la CF Moto sau alte obscuritati cu parteneriate pentru marketing, pe cat posibil cu program rabla, si nu gasesc o solutie decenta.
×
×
  • Creează nouă...