Sari la conținut

serenity

INACTIV
  • Număr conținut

    34
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de serenity

  1. multam...asa am sa fac :duel: momentan nu sunt in buc, dar cum ajung ma apuc de ele ca mai e putinel :blbl:

     

    @carpati1966: multam mult ombre...esti tare :ok: apropo....am dat jos de pe carpati cate ceva, si motoru se prezinta bine in general cu aprinderea(da scanteie si curentel) dar e cutia de vit blocata...il desfac si vad ce si cum ca vr sa o fac macar functionala pana in bucov, ghici de ce :o cu recond partea a doua mai tz, ca sunt in pana de minerale :ok:

     

    bafta :rock:

     

    PS:apropo...am mai muncit la simsoneta, si ii multumesc lui Hell_Boy si lui Cicloburu...am spitat rotile(mai raman de centrat) si am inchis motoru frumos cu aprinderea reglata pt a putea fi montat pe cadru :ok:

     

     

    Poate pui poze in seara asta ca acum ai cu ce sa-i faci, nu? :wave:

  2. Tot ce inseamna Asimov!

     

    FRANK HERBERT: THE WHITE PLAGUE si THE DOSADI EXPERIMENT.

     

    De cartile astea pariez ca putina lume stie! Le-am citit si am ramas marcat! Dune e evident plina de fictiune [dar traieste putin in desert si vezi apoi...], astea 2 carti prezinta altfel de lumi, mult mai apropiate de realitate :crack: :cheers: :crack: ! Dupa ce le citesti vezi altfel natura umana [sau poate o intelegi mai bine!]

     

    PS. Multumesc initiatoarei topicului si celor care au postat! :ok:

     

     

    :ok: Cu placere...si mai sariti cu carti! Eu acum am inceput sa citesc, si recomand cu caldura, "Omul cu sobolani", Freud. :blink:

  3. :hug: daca prietena mea imi recomanda ceva, stiu sigur ca mi-ar placea, dar, majoritatea celor din jurul meu citesc best sellere si carti pe care le citesc toti, de la coafeze pana la staruri pop si fotbalisti :eek:

     

     

    :finger: Lucky you!

     

    ( nu imi vine sa cred cum am lasat Noaptea de sanziene a lui eliade sa se prafuiasca, cu semnul la jumatate, dar, asta e... :D

     

     

     

    :ok: Ai face bine sa te apuci iar de ea, nu o sa-ti para rau :finger: Si tot din latura asta mai romantica a lui Eliade recomand Nunta in cer :ok:

     

    Recunosc ca si eu "l-am inselat" :wave: pe Eliade cu Blaga, Zari si Etape...foarte tare!

    :crack:

  4.  

     

     

    prefer ca atunci cand cineva imi recomanda o carte, sa cunosc mai bine sufletul si gandirea persoanei respective, mentalitatea ei, si atunci, cunoscand-o, stiu dinainte ca daca citeste ceva, imi va placea sau nu...asta am descoperit eu, si s-a potrivit la mine de minune :wave:

     

     

     

    Concluzia e ca mie nu mi-ar placea nici o carte recomandata de persoanele din jurul meu... :hug:

    :crack:

  5. Un nebun arunca o piatra si noi toti ne-am repezit sa o scoate. Auzi, nu mai am ce sa citesc. Asa-i, pe lume sint numai fo 5 carti.

     

     

    Eu am zis ca nu mai stiu ce sa citesc, domnule critic al tuturor topicurilor! In cazul in care vrei sa pornesti si aici un flame...o sa o faci de unul singur. :crack:

  6. daca tu crezi ca plictis lumea cu Eliade, te inseli...e unul dintre cei mai mari oameni(nu numai scriitori) pe care i-a avut tara asta, si una dintre cele mai importante figuri litereare ale lumii :)

     

    eu sunt momentan la Noaptea de sanziene, tot a lui eliade...super interesanta carte

     

    am vazut mai sus carti bune, si carti proaste, si m-am mirat cum de nu vad Dan Brown, potire si intrigi :what:

     

    in fine, recomandarile mele, cam tot ce a scris Eliade, Vasile Voiculescu, Eminescu, Marin Preda plus scrieri

    ale lui Nicolae Iorga(care in materie de volume scrise e cam zeu al planetei :hug: ) si ar mai fi, da nu imi vin acum in minte...

     

    asadar, ma intristez ca nu vad oameni care sa citeasca litaratura romana, pt ca avem o literatura exceptionala... :drink:

     

     

    :wink: Eu am ajuns , dupa cum spuneam la Istoria religiilor, dar as mai avea de citit 19 trandafiri si ceva proza fantastica, in rest am citit tot ce am gasit si vreau sa spun ca Domnisoara CHristina si Romanul adolescentului miop rulez :finger:

     

     

    P.S. : Datorita cartii Cel mai iubit dintre pamanteni (care, dupa parerea mea e mai buna decat filmul) nu am avut timp sa imi invat pt bac.. :finger:

     

    :ok:

     

     

     

     

    Btw : are cineva din intamplare prin comp Lucian Blaga - Spatiul mioritic, Elogiu satului romanesc? Tre` sa fac un eseu pt scoala. :bounce: . Nu ma trimiteti la biblioteca pt ca locuiesc "ilegal" in Gl si nu vor astia sa-mi dea carti. :kick:

  7. Nu prea stiu ce inseamna “roman filozofic”, dar o chestie care mi s-a parut mie destul de “filozofica” a fost L. Tolstoi “Moartea lui Ivan Ilici”, cred ca si “Caderea” de Camus e destul de filozofica. In general Camus e filozofic, de-aia de multe ori e si super plictisitor ca scriitor de literatura.

     

    Off-topic: Ce e "literatura de consum" si cum de "Ultimul Templier" nu intra aici? :drink:

     

     

    Da, cam asa am considerat si eu initial cartea respectiva, dar din lipsa de altceva la momentul respectiv am citi-o si am avut surpriza sa imi placa , relativ. Acelasi lucru il pot spune despre cartea In fiecare zi Dumnezeu se roaga la mine de Chris Simion.

     

    P.S. : Stiu ca deja incep sa plictisesc lumea cu Eliade (sunt fan :ok: ), dar imi poate spune cineva daca a citit cartea scrisa de Maytrei - Dragostea nu moare? Cum e? :)

     

    :bounce:

  8. rosu si negru de Stendhal (mie mi-a placut:P try it;) )

     

     

    Am citit-o cand eram mai mica(nu f mica), intr-adevar foarte misto...La fel si Crima si pedeapsa de Dovstoievski :)

     

     

    Pentru cei interesati de enigmele lumii recomand cartile lui Robert Charoux :bounce:

  9. foarte misto "Istoria religiilor"..ca studenta la istorie ce ma aflu :finger: am citit si eu lucrarea asta ...cam prin acelasi domeniu iti recomand "Istoria culturii si civilizatiei" de Ovidiu Drimba..este in 5 volume..o lucrare f complexa care prezinta f bine si practicile magico-religioase..trecand acum in emisfera beletristicii iti recomand Edgar Alan Poe-Caderea casei Usher,Crimele din Rue Morgue,Masca mortii rosii si piesa de rezistenta Destainuirea inimii.toate sunt nuvele psihologice si bat pariu ca te vor impresiona...a da si era sa uit ultimul lucru citit e un roman de Jonathan Stroud-The amulet of Samarkand...este intr-o engleza uzuala si f bine structurat ca roman ...ca sa nu te intrebi ce sau cine a fost Samarkand iti spun ca a fost un punct foarte importannt in Drumul Matasii (acesta fiind cea mai practicata ruta comerciala in antichitate)....in fine ca sa nu las senzatia ca bat campii cartea este f misto si merita citita ...apropos daca vrei carti si esti dispusa sa citesti si la computer sa imi lasi un pm ..am cam 15 giga de carti arhivate..ca sa nu mai spun de biblioteca personala care e enorma..timp s am sa le pot citi pe toate ...:finger: hai v-am pupat...

     

     

    :ok: Crimele din Rue Morgue si Caderea casei Usher am citit, foarte interesante. Mai citisem ceva ce mi-a placut de Poe, parca William Wilson se numea.

     

     

     

     

     

    spor la citit ca e bine :)

     

     

    :drink: :bounce:

  10. Daca ti-a placut Eliade si ai citit si Noaptea de Sanziene, s-ar putea sa-ti mai placa, Herman Hesse, mai ales "Narcis si Goldmund", M. Bulgakov "Maestrul si Margareta", Boris Vian "Spuma zilelor". Iar daca vrei sa citesti literatura "pe bune" incerci Louis Ferdinand Celine, "Moarte pe credit" si "Calatorie la capatul noptii". Sau daca nu ai incredere in recomandarile subiective ale oamenilor de aici, poti oricand sa apelezi la: http://www.whatshouldireadnext.com/ : in general iti recomanda porcarii, dar macar e "obiectiv". :)

     

     

    Prefer recomandarile subiective. :drink:

     

    In general ma intereseaza romanele filosofice, psihologice si tot ce tine de misticism. Bineanteles ca nu ma rezum numai la atat. Incerc sa evit "literatura de consum".

     

    Inca ceva interesant ar fi Ultimul templier Raymond Choury...(cred ca asa se scrie)

     

    Anyway, multumesc si o sa tin cont de recomandarile voastre, imediat dupa ce termin Istoria religiilor, Eliade.

    :bounce:

  11. Da, interesante toate daca esti pasionat de asa ceva. Niste carti foarte bine puse la punct, mai ales cele ale lui Stephen King.

    Cat despre recomandarea mea, cartea este o ilustrare a trairilor, in paralel cu actiunile unui om de stiinta ce isi pierde fatza intr-un accident( sa nu crezi ca e ceva de genul filmului "Darkman"). Foarte "psihiatrica" acea carte, ti-o recomad cu caldura daca esti fana genului.

     

     

    thanks a lot! :)

     

    Nu am apucat sa o citesc inca, dar din ce am auzit despre ea ra fi foarte interesanta cartea Romanii intre Pacala si Miorita, scrisa de Vasile Constantin Boghian.

     

    Breh, aicea-s motociclijdi roacheri satanisti, nu 'telectuali...

     

     

     

    Si ce! Carti despre cultul satanist nu exista?! :drink:

     

    :bounce:

  12. Pentru cei care mai citesc. Veniti si voi cu niste recomandari. Nu mai stiu ce sa citesc... :drink:

    Daca se poate si cu cateva idei despre cartea respectiva :ok:

     

    Incep eu:

    - Mircea Eliade *Isabel si apele diavolului* (primul roman al lui Mircea Eliade, datorita caruia a fost inlaturat din invatamantul universitar sub pretextul ca ar publica literatura pornografica. Romanul, desi are unele faze socante, e departe de asa ceva. E mai mult un raman psihologic)

     

     

    P.S. : Probabil am sa fiu rastignita sau indreptata spre alte forumuri.. :bounce:

     

     

    :)

  13. :finger: :kick: :ok: :finger:

     

    A blonde woman was having financial troubles so she decided to kidnap a

    child and demand a ransom. She went to a local park, grabbed a little

    boy, took him behind a tree and wrote this note. "I have kidnapped your

    child. I am sorry to do this but I need the money. Leave $10,000 in a

    plain brown bag behind the big oak tree in the park at 7 AM." Signed,

    "The Blonde". She pinned the note inside the little boy's jacket and

    told him to go straight home. The next morning, she returned to the park

    to find the $10,000 in a brown bag behind the big oak tree, just as she

    had instructed. Inside the bag was the following note. "Here is your

    money. I cannot believe that one blonde would do this to another."

    :bounce: :)

    :hug: :wink: :drink:

     

  14. Un nebun scapa de la sanatoriu. Noapte. Se pune pe urmarit o femeie. Femeia simte ca e urmarita, nebunul dupa ea. Tipa grabeste pasul, nebunul dupa ea, fuge disperata fuge ca si cum ar fi urmarita de apocalipsa fuge de parca toata viata ei ar fi fugit, fuge fara sa vada nimic, fara sa gandeasca, fara sa simta, dar fuge disperat si lacrimile ii curg siroaie si ii cad pantofii si i se rup hainele. Nebunul fuge dupa ea si o prinde. O propteste de un perete, se uita atent si cu o privire criminala la ea, se uita in ochii femeii care erau mai mult morti decat vii. Femeia era asa de speriata incat aproape ca nu mai respira. El o intreaba:,,Esti vie?" cu o ultima licarire de speranta si cu glasul deznadajduit ea ii raspunde:,,Da." la care nebunul:,,si atunci de ce nu faci struguri?""

  15. Eu din comoditate cred, sa u imi obosesc neuronu` cu imaginatie, am refuzat preferential si ca sa vad ce "soarta" am , am mers pe mana politistului de la inmatriculari...si deznodamantul tragic : CAU... :banana: . Bine ca nu e cu "o" si "w", dar parca sare si mai mult in evidenta....C`est la vie!. :baldy:

  16. Eu am una bucata "caine carnat" pe nume Jimmi, un pekines Chester care e nedespartit de cele 3 pisicute ale mele Bila, Biluta si Biloi, un acvariu care apartine prietenului meu si Terra , catelusa donata de Belbody, care s-a facut mare...as pune si poze da` nu mere momentan asa ca o sa revin.. :cheers:

×
×
  • Creează nouă...