Sari la conținut

Grimnir

Membru
  • Număr conținut

    23
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

Grimnir's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Așa e, am învățat ceva din asta! L-a păcălit pe mecanic chinezăria, darămite pe mine... Cheers!
  2. Am fost la om, de mare bun-simț, nu mi-a cerut nimic. Fraților ați avut dreptate, maneta ciaina era problema. Un detaliu minuscul, nu avea lăcaș pentru piston și prin urmare stătea aproximativ 1mm apăsat, nu-i lăsa joc deloc, de aia era si frâna mai rigidă decât o știam eu. Din cauza asta s-a blocat. Omul nu mai întâlnise problema asta niciodată și mi-a adaptat pe loc maneta să poată funcționa corect. Omul mi-a desfăcut pe loc etrierii să-mi arate că i-a curățat, dânsul își făcuse treaba. A zis și el că o să fie mai atent cu frânele că na... Doamne ferește! S-a urcat astăzi și l-a și testat. Aproape că îmi pare rău că am reacționat așa dar mi-a stat inima în mine fraților... Bine că s-a terminat totul cu bine și n-a pățit nimeni nimic. Vă mulțumesc din suflet pentru răspunsuri/păreri, mi-ați fost de mare ajutor! Sfat pentru rideri: Aveți mare grijă ce chinezării vă puneți pe motociclete că nu e de glumă, pot fi fatale! Sfat pentru mecanici: Mare grijă cu sistemele de frânare! Mai bine mai taxați câteva ore de manoperă în plus și le verificați temeinic decât să se întâmple din astea! Drumuri bune și asfalt uscat! Respect!
  3. Sunt mai multe chestii care pe mine unu mă depășesc. De exemplu dacă ai un motor pe care vrei să-l faci custom te vei întâlni cu niște ziduri stupide la RAR. Sunt absolut de-acord la partea cu modificările legate de direcție și sistemul de frânare, acolo clar nu trebuie umblat. Dacă însă vreau să am un crash-cage, un far diferit, etc. nu mi se pare corect să trebuiască să "mă descurc" cu ITP-ul. Revin mâine cu deznodământul la mobra mea :))
  4. Aspectul legal al chestiunii mi se pare aberant în multe privințe, dar asta este o altă discuție. Motorul se repară, deci nu e panică așa mare cu el. Bine că sunt întreg, vorba ta
  5. E frecție testarea aia pe rampă, a trecut cu brio de ea. Pe drum lucrurile au stat altfel.
  6. Bine bine, el ca mecanic, nu a observat asta? Ce plm... Eu habar n-aveam, ok, dar el?
  7. O să aflăm exact mâine. Eu personal nu cred că e maneta de vină. Cred că lipsa chefului e principalul vinovat aici. Rămâne de văzut.
  8. Maneta de frână este identică cu aia TITAX de o avusesem înainte, diferă doar aliajul. Îmi vine extrem de greu să cred că în 1.5 km am pățit asta din cauza manetei. O să vă zic mâine de la ce a fost problema. Problema e că am spatele înțepenit acum din cauză că m-am opintit să ridic motoru ca să-l trag pe marginea drumului și sunt absolut spumat, deci n-am scăpat fără accidentare, chiar dacă nu m-am tăvălit pe jos. Abia aștept deznodământul, sunt fiert!
  9. Am să revin miercuri cu detalii, după ce mă-ntorc de la service. Și eu sunt curios ce s-a întâmplat, îți dai seama.
  10. Promit că puneam TITAX dacă găseam...
  11. @goe 75 sunt de-acord cu tine în mare parte dar NU și când vine vorba de frâne :)) *mecanic moto = specialist în reparat motociclete, eu asta înțeleg. Cum era să îi dau jumate din bani pe motiv că am și eu probleme, necazuri etc. ?
  12. @goe 75 A avut revizia făcută la fiecare început de sezon și a mers brici în general, nu e prima oară când ajunge la un service, despre ce vorbim? În revizie au intrat atât schimbarea lichidului de frână, cât și plăcuțele din etrieri, pe lângă schimbul de ulei/filtre etc.. Duc motorul la un specialist, mă aștept că știe mai bine ca mine ce trebuie făcut. Nu înțeleg de unde vine ideea că trebuia eu să-i dau un detaliu super-tehnic legat de frână, serios :))
  13. Motorul este din 2005, eu sunt al doilea proprietar, din 2014 până în prezent. Nu a avut asemenea probleme absolut niciodată. Problema a apărut din cauză că motorul a stat în garaj doi ani și a adunat jeg, cu siguranță. Mă intrigă chestia asta și am să verific dacă cumva asta este cauza. Nu știam de treaba asta, mersi mult!
×
×
  • Creează nouă...