Sari la conținut

Grimnir

Membru
  • Număr conținut

    23
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Grimnir

  1. Așa e, am învățat ceva din asta! L-a păcălit pe mecanic chinezăria, darămite pe mine... Cheers!
  2. Am fost la om, de mare bun-simț, nu mi-a cerut nimic. Fraților ați avut dreptate, maneta ciaina era problema. Un detaliu minuscul, nu avea lăcaș pentru piston și prin urmare stătea aproximativ 1mm apăsat, nu-i lăsa joc deloc, de aia era si frâna mai rigidă decât o știam eu. Din cauza asta s-a blocat. Omul nu mai întâlnise problema asta niciodată și mi-a adaptat pe loc maneta să poată funcționa corect. Omul mi-a desfăcut pe loc etrierii să-mi arate că i-a curățat, dânsul își făcuse treaba. A zis și el că o să fie mai atent cu frânele că na... Doamne ferește! S-a urcat astăzi și l-a și testat. Aproape că îmi pare rău că am reacționat așa dar mi-a stat inima în mine fraților... Bine că s-a terminat totul cu bine și n-a pățit nimeni nimic. Vă mulțumesc din suflet pentru răspunsuri/păreri, mi-ați fost de mare ajutor! Sfat pentru rideri: Aveți mare grijă ce chinezării vă puneți pe motociclete că nu e de glumă, pot fi fatale! Sfat pentru mecanici: Mare grijă cu sistemele de frânare! Mai bine mai taxați câteva ore de manoperă în plus și le verificați temeinic decât să se întâmple din astea! Drumuri bune și asfalt uscat! Respect!
  3. Sunt mai multe chestii care pe mine unu mă depășesc. De exemplu dacă ai un motor pe care vrei să-l faci custom te vei întâlni cu niște ziduri stupide la RAR. Sunt absolut de-acord la partea cu modificările legate de direcție și sistemul de frânare, acolo clar nu trebuie umblat. Dacă însă vreau să am un crash-cage, un far diferit, etc. nu mi se pare corect să trebuiască să "mă descurc" cu ITP-ul. Revin mâine cu deznodământul la mobra mea :))
  4. Aspectul legal al chestiunii mi se pare aberant în multe privințe, dar asta este o altă discuție. Motorul se repară, deci nu e panică așa mare cu el. Bine că sunt întreg, vorba ta
  5. E frecție testarea aia pe rampă, a trecut cu brio de ea. Pe drum lucrurile au stat altfel.
  6. Bine bine, el ca mecanic, nu a observat asta? Ce plm... Eu habar n-aveam, ok, dar el?
  7. O să aflăm exact mâine. Eu personal nu cred că e maneta de vină. Cred că lipsa chefului e principalul vinovat aici. Rămâne de văzut.
  8. Maneta de frână este identică cu aia TITAX de o avusesem înainte, diferă doar aliajul. Îmi vine extrem de greu să cred că în 1.5 km am pățit asta din cauza manetei. O să vă zic mâine de la ce a fost problema. Problema e că am spatele înțepenit acum din cauză că m-am opintit să ridic motoru ca să-l trag pe marginea drumului și sunt absolut spumat, deci n-am scăpat fără accidentare, chiar dacă nu m-am tăvălit pe jos. Abia aștept deznodământul, sunt fiert!
  9. Am să revin miercuri cu detalii, după ce mă-ntorc de la service. Și eu sunt curios ce s-a întâmplat, îți dai seama.
  10. Promit că puneam TITAX dacă găseam...
  11. @goe 75 sunt de-acord cu tine în mare parte dar NU și când vine vorba de frâne :)) *mecanic moto = specialist în reparat motociclete, eu asta înțeleg. Cum era să îi dau jumate din bani pe motiv că am și eu probleme, necazuri etc. ?
  12. @goe 75 A avut revizia făcută la fiecare început de sezon și a mers brici în general, nu e prima oară când ajunge la un service, despre ce vorbim? În revizie au intrat atât schimbarea lichidului de frână, cât și plăcuțele din etrieri, pe lângă schimbul de ulei/filtre etc.. Duc motorul la un specialist, mă aștept că știe mai bine ca mine ce trebuie făcut. Nu înțeleg de unde vine ideea că trebuia eu să-i dau un detaliu super-tehnic legat de frână, serios :))
  13. Motorul este din 2005, eu sunt al doilea proprietar, din 2014 până în prezent. Nu a avut asemenea probleme absolut niciodată. Problema a apărut din cauză că motorul a stat în garaj doi ani și a adunat jeg, cu siguranță. Mă intrigă chestia asta și am să verific dacă cumva asta este cauza. Nu știam de treaba asta, mersi mult!
  14. Manete scurte, da. Nu văd ce legătură are dimensiunea sau aliajul din care este făcută maneta. Etrierul e de la mama ei, inclusiv pompa de frână :)))
  15. @Lucian_M Plăcuțele au fost schimbate chiar de dânsul. Eu sincer sper să ne înțelegem, fără tam-tam și nervi că faptul e oricum consumat iar eu sunt fericit că sunt întreg deși mă doare spatele de mor că m-am opintit să-l trag pe marginea drumului. Putea fi însă de la mai rău spre fatal.
  16. Nu mergea înfrânată, mergea aparent normal. Problema a apărut după vreun kilometru jumate, din senin. Frâna mi s-a părut mai rigidă decât eram eu obișnuit cu ea dar în rest nimic suspect. Repet, suntem oameni, mai greșim, dar dupa cum spunea @Silver Arrow, cu direcția și cu frânele nu te joci. Nu e primul motor pe care îl repară și în general sunt numai vorbe bune despre dânsul, nu vorbim de un novice.
  17. De moment ce se poate întâmpla așa ceva, eu zic că ar fi de la sine înțeles să verificați temeinic tot ce ține de frâne. Pe dreapta, din spatele meu venea autobuzul, puteam să cad fix în fața lui în mers, caz în care ajungeam la o altă rubrică de pe forum... @Silver Arrow Sunt din București. Chiar mi-aș dori să găsesc un service cu mecanici serioși în București, că mi s-a acrit de faze din astea. Am mai fost și prin alte locuri și lipsa chefului pare să fie o chestiune generală pe aici.
  18. Omul știa că motorul nu mai fusese mers de aproape doi ani. Cred că era logic că ar trebui verificat, nu cred că trebuia să-i menționez eu, un habarnavist în ale mecanicii. Acum, mă mai interesau pe mine detaliile astea dacă ajungeam la spital?
  19. Menționez că am motorul din 2014. Este drept, pe timpul pandemiei a stat doi ani într-un garaj. Dacă era jeg, nu ar fi trebuit să-l vadă la revizie sau "vreo garnitură", după cum spunea dânsul? De aia l-am dus la revizie, să-l verifice, să-l curețe și să schimbe ce este de schimbat, implicit motorul să funcționeze corect. E consider că este vorba de neglijență aici, n-am mai pățit niciodată așa ceva.
  20. Dacă își recunoaște vina și este om corect nu vreau să-i fac reclamă proastă, că nu sunt jegos. Sunt conștient că orice om poate greși, însă vreau să văd dacă devine arogant. Dacă da, stay tooned că-i dau și numele dacă insită cu "argumente"
  21. Am dus un CBR 1000 RR la un mecanic căruia încă nu-i voi da numele, pentru revizie și alte câteva modificări ( oglinzi noi, mansoane noi, manete noi etc.) După prima ieșire cu motocicleta, a înțepenit frâna față cu tot cu roata si etrierul stang blocat pe disc. Am avut prezență de spirit și am reușit ca prin minune să nu mă duc târâș pe jos, aveam vreo 50 60 km/h Din etrierul blocat ieșea fum. L-am sunat pe om să-l întreb dacă suportă el costul reparației sau trebuie să scot bani din buzunar iar, deși am achitat prețul consumabilelor și manopera deja. Îmi zice, citez: "Dacă e vina mea, plătesc eu tot, dacă nu, nu plătesc nimic" Acum eu stau și mă întreb, dacă el a făcut revizia și la prima ieșire s-a întmplat asta, e vina cui? A mea? Mi s-ar fi părut de bun simț să nici nu se pună problema că mai trebuie să scot eu vreun ban din buzunar. Eu nici măcar nu pot să concep că un mecanic moto care mai este și motociclist pe deasupra face frânele în bătaie de joc. Doamne ferește! Urmează să-i duc motorul și să-mi explice și mie de unde problema și implicit să o rezolve. Am să revin cu detalii complete în cazul în care omul nu pricepe în ce pericol m-a pus și devine arogant. Pentru mecanici: NU FIȚI NEGLIJENȚI CU FRÂNELE CĂ OMORÂȚI OAMENI NEVINOVAȚI ! NU FIȚI INCONȘTIENȚI! Voi ce părere aveți? Vă salut!
×
×
  • Creează nouă...