Sari la conținut

tkkn

Membru
  • Număr conținut

    17
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

359 citiri profil

tkkn's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • One Year In
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

  1. tkkn

    Re-entry

    Adunand kilometri. 600km in 2 zile. Cu scurte pauze de 5 minute, preventiv, o data la 60-70km si o pozitie in sa mult mai relaxata acum decat inainte, nu au mai fost probleme de posterior amortit.
  2. Nitpicking terminologic: “autor” e de fapt cel mai corect termen. In dreptul penal, conceptul de autor (sau autorat) include toate persoanele care, prin vina lor (sub forma culpei sau intentiei, cu sub-speciile lor) au contribuit in lantul cauzal al infractiunii. De aceea intre autori avem faptuitorul efectiv, complicii, tainuitorii, instigatorii, etc. In exemplul cu masina parcata aiurea pe trecerea de pietoni, soferul este autor fiindca prin actiunea sa ilicita (a incalcat regulile aplicabile parcarii) a contribuit la producerea accidentului. Btw, conceptul de autor moral nu exista ca atare - sensul atribuit in acest topic ii revine instigatorului. Sper sa se inteleaga, au trecut 20 de ani de la cursul de penal de anul II si desi sunt avocat, nu am practicat nici o boaba de penal vreodata.
  3. Si nici din mobra nu a ramas mare lucru.
  4. https://www.g4media.ro/foto-accident-mortal-in-costesti-iasi-un-motociclist-de-29-de-ani-a-decedat-pe-loc-soferul-unui-autoturism-transportat-la-spital.html Am dat peste stirea asta. Intrasem aici sa aflu mai multe…
  5. tkkn

    Re-entry

    Multumesc pentru sugestii. Am aruncat o intrebare la MotoVis si in functie de raspuns iau eventual si vreo chestie cu titlu provizoriu.
  6. tkkn

    Re-entry

    1600 km, dintre care si iesiri pe A3 la Ploiesti si inapoi, pe A1 la Pitesti si inapoi pe soseaua veche, si DN5 dus-intors Giurgiu. Restul prin Bucuresti. La drum intins se simte bine pe la 110km/h - 120km/h, la viteze mai mari de atat incepe sa ma deranjeze vantul. Din fabrica suspensia a venit setata pe 2/7 iar la denivelari mai mari isi cam termina cursa, am dus-o la 4/7 si e sensibil mai confortabila. Saua nu e taman cea mai prietenoasa cu fundul meu si dupa maxim 100k se cere o pauza mai lunguta. Inainte sa bag un purcoi de bani in upgrade la sa o sa incerc un AirHawk. Fara evenimente pana acum. Un mic "close-call" ieri seara, urcand pe langa Parcul Carol spre Filaret - 2 masini in fata mea carea faceau dreapta, iar pe sensul opus un Logan care astepta sa faca stanga pentru a intra pe aceeasi strada laterala. Eu eram pe exteriorul benzii fiindca mergeam inainte, si redusesem la vreo 30 ca sa pot opri in cazul in care Logan-ul nu mi-ar fi dat prioritate. Nu a manifestat vreun semn ca mi-ar taia calea asa ca am continuat usor, insa idiotul s-a pus in miscare cand eram la un metru de el. Am avut noroc ca nu am franat fiindca ori intram in el, ori ma lovea el din lateral - am ocolit cat am putut dreapta si am accelerat. Tembelul a franat si el, am trecut cu bine, si-a cerut scuze si asta a fost tot.
  7. tkkn

    Re-entry

    Confirm ca lumina e chioara la Vulcan S - nu m-a deranjat in mod deosebit deoarece am mers pe drumuri bine luminate pana acum. Pe grupul de Facebook vad ca multi fie au inlocuit farul cu unul aftermarket cu LED, fie au montat becuri cu LED. Studiez problema.
  8. tkkn

    Re-entry

    @Adrian M. Multumesc. Ce e interesant este ca singurul moment in care m-am simtit noaptea in pericol a fost pe Aviatorilor, singur cuc si mergand pe banda 2, iar un mobrist pe SS a gasit interesant sa ma depaseasca in viteza prin dreapta la vreun metru distanta.
  9. tkkn

    Re-entry

    Multumesc! Gand la gand.
  10. tkkn

    Re-entry

    Mi se pare foarte corect - decidem pe baza a ce stim acum, si nu in baza a ce s-ar putea intampla, sau nu, in viitor. Ratiunea poate se pierde in timp, amintirea bucuriei ramane. Tot vorba francezului :), om trece si podul ala cand ajungem la el. Din fericire traim intr-o epoca in care e foarte simplu sa mergi pana te plictisesti, sa incerci multe alte modele intre timp, sa te razgandesti, sa vinzi si sa cumperi altceva. Iar veteranii care stiu exact ce vor de la o motocicleta nu pot decat se se bucure de anunuturile de vanzare a unor motociclete aproape noi care au fost decor de garaj ale unor habarnisti care au cumparat in necunostinta de cauza.
  11. tkkn

    Re-entry

    Exista vreun banner ceva de habarnist pe care trebuia sa-l adaug la postare? Ca eu am crezut ca postand in ‘Incepatori’ si scriind explicit ca sunt habarnist - de vreo 2 ori chiar, se intelegea ca nu am 5 ani de experienta, nu?
  12. tkkn

    Re-entry

    Tu tii musai sa o dai in flame unde nu e cazul :). Dupa ce termini pe impartit motociclistii pe caprarii extreme, mai adauga una in care ma poti incadra linistit: aia pe care in principiu o cam doare la banana de genul asta de clasificari. Care sunt intr-o faza a vietii in care nu mai au mare branza de demonstrat si care se pot bucura de lucruri pentru ce ofera ele cu adevarat, nu doar bragging rights. Care habar n-au sa schimbe un filtru si nici chef sa invete si le e ok sa o faca la service in reprezentanta. Pentru care motociclismul nu e neaparat o pasiune, ci una din placerile vietii, alaturi de multe altele - e soare, uscat si am chef de o masa la o carciuma undeva la vreo 50km cu 2-3 prieteni cu moto si ei? Cel mai probabil imi va face maxima placere sa ii salut pe alti motociclisti cu farul, dupa ce ma vor fi depasit. Ploua sau e prea frig? S-a dus dracu orice placere moto, asa ca prefer confortul masinii si o muzica buna in boxe. Bancul asta e cat se poate de elocvent: https://www.santabanta.com/jokes/20215/slower-older-smarter/
  13. tkkn

    Re-entry

    Inseamna ca ai o parere foarte gresita despre ratiunea de a alege un cruiser si nu o sportiva . Vezi partea din postarea initiala in care iti spuneam cum nu ma grabesc nicaieri. Nu ca Vulcanul n-ar sti 0-100 in 4 secunde si ceva, in mana altcuiva mai priceput.
  14. tkkn

    Re-entry

    Nope, iluzie optica. Inca incerc sa ma agat de tinerete. La pensie imi iau BMW
  15. tkkn

    Re-entry

    Dap, dar imi creez un disconfort estetic . Sezonul asta stau fara parbriz, absenta sa fiind cu rol de limitator de viteza. Ca veni vorba de estetica Rebelului - unghiul rezervorului parca este cumva prea inclinat, si in contrast cu linia joasa in rest a motocicletei. Vulcanul pare ca integreaza mai bine estetica de bobber, desi e mai mult naked in sufletul lui…
×
×
  • Creează nouă...