Sari la conținut

catosp

Membru
  • Număr conținut

    21
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de catosp

  1. Salutare tuturor, Voi incepe in curand cursurile in poligon (Electronicii) si am o nelamurire: Examenul de traseu in oras se face pe un traseu prestabilit? Sau se face ca la cat B, adica pe unde vrea nenea politistu'? Multumesc anticipat!
  2. Sa inteleg ca seamana mai degraba cu V-TEC-ul de la Honda decat cu VVT-ul de la Toyota.
  3. Nimic. Am renuntat sa mai astept. Mi-am facut un pic de timp si m-am apucat de scoala, categoria A.
  4. Salutare tuturor! O intrebare scurta: Stie cineva cat de fiabil e sistemul VVA de la Yamaha NMax 125? A avut cineva probleme pana acum cu acest sistem? Ma gandesc ca orice piesa in miscare in plus poate duce la scaderea fiabilitatii. Multumesc anticipat!
  5. Ok, am inteles. Multumesc frumos! Intradevar, nu este nicaieri specificat ca numai pentru autovehicule noi sau vechi.
  6. Salutare tuturor! Vreau sa-mi cumpar un atv Cfmoto 450L second hand din 2019, inmatriculat cu nr negre, cu norma de poluare euro4. Stiti cumva daca il mai pot inmatricula? Am citit o stire Link cum ca se mai pot inmatricula pana la 31.12.2021. Mi se pare ciudat sa nu poti inmatricula un atv din 2019. Multumesc anticipat!
  7. In aceeasi situatie sunt si eu. Nu am timp de scoala acum ca sa pot da de A. Si oricum nu e scoala de aviatie. Asa cum am luat B poti lua si A. Oricum nu ma intereseaza motociclismul, am avut asa o pasiune scurta dar mi-a trecut, acum vreau doar un scuter decent de 125cc sa ma pot deplasa in siguranta in trafic. Am condus scutere de 50cc, deci nu e ca si cum nu as avea habar, dar alea de 50 mai mult incurca traficul.
  8. E clar, nu vad eu anul asta sau anul viitor mers pe scuter de 125cc cu B la cum se misca clasa politica cu legile.
  9. Perfect de acord. Nu vreau decat sa conduc un scuter de 125cc in 4T si cred ca 10CP sunt suficienti pentru naveta. As putea sa conduc un 50cc in 2T cu B, dar incurc traficul pentru ca e lent.
  10. Nasol, speram sa nu mai fac scoala, cu banii econimisiti pe scoala imi cumparam echipament. Oricum nu cred ca prezenta interes pentru comunitatea motociclistilor, cei care au motociclete sigur au si permis asa ca nu-i mai doare capul sa se implice intr-un astfel de proiect.
  11. Pe bune ? Parca primise "favorabil", asa am auzit.
  12. Salutare tuturor! Stie cineva ce se mai intampla cu proiectul de lege care da voie posesorilor de permis categoria B sa conduca motociclete/scutere de 125cc ? Multumesc anticipat!
  13. Salut! S-a mai auzit ceva de acest proiect? Am inteles ca in toamna se va vota dar n-am mai auzit nimic de asta. Merci!
  14. Mie imi plac motocicletele cu aspect retro gen Yamaha SR250. Vazand Honda CB125F am zis ca e un compromis bun intre o forma moderna si una retro. Acum ca mi-ai zis de Yamaha XSR125, mi se pare geniala. Insa e o problema. Are racire cu apa. Stiu, am tot citit avantaje si dezavantaje motoarelor racite cu aer si cu apa. Cele racite cu apa sunt bune in oras unde ai un trafic lent si fluxul de aer catre motor e mic. Dar, un motor racit cu aer e mai simplu, nu mai acele canale de curgere a lichidului de racire, e mai usor. E o dilema foarte mare.
  15. Ok, multumesc foarte foarte mult pentru sfaturi. Mai ramane sa fac scoala
  16. Initial m-am gandit la o moto sh dar pana acum am avut numai masini sh si de fiecare data a trebuit sa bag bani sa repar multiplele greseli de mentenanta ale fostilor proprietari. Acum mi-a cam teama de asta. StefanSC spunea mai sus ca adunate toate cheltuielile sunt mai mari decat daca as merge cu masina. Adevarat! Am facut calculele si asa e, nu voi amortiza niciodata banii aia, dar parca conteaza si factorul psihologic de a nu mai vedea cum coboara acul ala de la combustibil intr-o veselie. Bineinteles, pot sa-l lipesc cu superglue.
  17. Naveta nu o fac intre Bucuresti si Magurele, ci intre orasul Magurele si satul Varteju care apartine tot de Magurele. Intre cele doua sunt cam 5km. Inainte faceam distanta asta cu bicicleta. Asta pana cand un istet de la Nemo m-a lovit cu oglinda, si in plus drumul s-a aglomerat ca face baypass la centura pana la Domnesti. Acum fac naveta cu masina (1.6 benzina 110 CP cutie automata, consum 10L/suta) si ma rupe la consum.
  18. Salutare tuturor! Am 33 ani, 1.72m, 77kg si sunt posesor de permis de conducere B din 2013. (Suna a anunt la matrimoniale :)) ) Ma bate gandul sa dau de permis pentru categoria A pe motiv ca vreau sa fac naveta (10km dus-intors) intre locul de munca si acasa. Naveta o voi face pe asfalt intr-un oras-comuna (Magurele-Ilfov). Nu vreau scuter de 50cc pe care as putea sa-l conduc cu B dar nici o motocicleta puternica. Pentru mine, din ce am citit, ideal ar fi 125cc cu motor in 4 timpi. Am tot sperat ca se va mai face ceva la propunerea aia cu condusul de motociclete de 125cc cu B dar vad ca ultima actualizare e in aprilie 2021, asa ca cine stie cand se vor misca astia. (Link) M-am uitat pe site-ul honda si am vazut modelul CB125F. Ar mai fi si Suzuki GSX-S125 ABS (e un pic mai scumpa, are racire cu apa, cred ca e echivalentul lui CB125R de la Honda, zic eu) Ce parere aveti ? M-ar interesa mai mult fiabilitatea si consumul. Multumesc anticipat!
×
×
  • Creează nouă...