Sari la conținut

Gilbert

Membru
  • Număr conținut

    466
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Gilbert

  1. Gilbert

    Yamaha Xj

    Merci de sfaturi. Am incarcat bateria, m-am uitat la sigurante si am vazut ca una verde de 30 A(a doua de la stanga la dreapta) era topita. Am schimbat-o si am pus bateria incarcata sus. Dau sa pornesc...aceeasi treaba (un click si gata). Atunci am zis ca-i mai strang bornele si o las in pace. Inainte sa plec in casa am zis sa-mi mai incerc norocul o data, si surpriza...a pornit frumos. Habar n-am ce-o fi fost..vreun contact intrerupt, ceva...nu stiu. Acum ma bucur ca mere
  2. Gilbert

    Yamaha Xj

    Salutare. Azi am patit o chestie ciudata. Poate stiti despre ce ar fi vorba. Bag cheia in contact si dau buton de pornire. Se invarte motorul fara s-o ia, iar eu am tras putin acceleratia sa-i dau putin gaz. Apoi imi face un crrr.. si click. Dau din nou buton de pornire si face doar un click(ca un contact), dar fara sa invarta motorul. Ce poate fi?
  3. Gilbert

    Yamaha Xj

    Da. L-am reparat si am pus piesele de pe unu din 98. Furca, carburator si pompa de benzina de pe ala din 98. I-am facut update Si ziceam ca nu stiam sigur ce simeringuri si capace sa-i iau. Asa ca simeringurile le-am nimerit, da capacele de praf nu. In rest trage mai bine ca inainte, si furca parca-i mai stabila la viraje. Mai trebuie sa-i vopsesc rezervorul si aripa din fata.
  4. Gilbert

    Yamaha Xj

    Salutare. Am cumparat simeringuri si aparatori de praf ptr. Diversionul meu. Problema este ca aparatorile le-am luat pentru Diversion anii 92-97, crezand ca se potrivesc la furca mea. Dar ea este din 98 asa ca m-am facut cu niste capace de praf in plus. A mai patit careva asa ceva? Nu de alta, da nu as mai da banii pe altele, daca cineva ar face un schimb. poate cineva are ptr. modelul din 98(cel cu doua discuri de frana), si nu are ce face cu ele. Ar fi bine sa facem un schimb.... Are cineva vreo idee?
  5. Gilbert

    Yamaha Xj

    Nu inteleg de ce ti-ai pune carene. Eu cand mi l-am luat a fost tocmai ca este naked. Am avut Cbr si m-am saturat de carene vopsite reparate....
  6. Gilbert

    Yamaha Xj

    Este o cheie mai speciala, ca si cea de strans tobele...are o forma gen C cu un cioc in capat. Cred ca n-ar fi o idee prea buna cu dornul.
  7. Gilbert

    Yamaha Xj

    De lene sa caut pe zeci de pagini, va rog pe voi sa-mi spuneti ce ulei e cel mai bun la motor. Si cam la cati km ar trebui schimbat? Merci
  8. Daca ai bani destui poti sa vii sa-ti fac o aerografie..
  9. Gilbert

    Yamaha Xj

    Am rezolvat problema, si va explic si voua cum....Cel mai important lucru ptr. a deschide o incuietoare este sa folositi cheia originala. Nu ca mine care am incurcat cheia de la butucul meu cu o alta care semana...dar era de la fostul butuc. Si culmea ii ca nici macar n-am baut nimic... Si ca o completare...Vreau sa zic ca am o Diversion din 92 cu piese de pe una din 98. Daca mai tineti minte ca mi-o ars in iarna jumatate din el, acum a reanviat ca Phoenix. Acum asa-l si botez. My Phoenix...updatat, cu roata cu doua discuri de frana, saua originala, pompa electronica...etc. Parca am reinviat si eu... Drumuri bune si fara incidente de-amu-nainte!
  10. Gilbert

    Yamaha Xj

    Nu vad nici un surub pe care sa-l desfac. A mai patit-o cineva? Cum ati rezolvat-o?
  11. Gilbert

    Yamaha Xj

    Intampin o mica/mare problema la diversionul meu. Nu mai pot sa-i deblochez ghidonul. Ati mai patit asa ceva? Ce-as putea face? Se poate desface butucul?
  12. Gilbert

    Yamaha Xj

    Cred ca pana la urma o sa cumpar altul. Fie de piese, fie il tin al meu de piese.
  13. Gilbert

    Yamaha Xj

    Astazi am patit un mare necaz... M-am dus si eu sa-mi mai pornesc motoru, sa se mai dezmorteasca dupa atata stat. Il pornesc, il incalzesc, il opresc si merg in casa. Toate bune. Peste vreo 20 de minute intra buna-mea urland ca AARDE!!! Nu stiam ce arde. Dar cand ies afara imi vad motoru in flacari pe langa depozitul de lemne arzand...restu povestii nu mai conteaza decat asta...Mi-o ars toata fata: bord, aripa, furtune, cauciuc, etc.. Mai am sperante sa-l refac? Gasesc pe undeva second? De la motor, rezervor la spate ii bun dupa cate am vazut(chiar si scaunul o scapat). Dar fata...Imi vine sa plang...
  14. Gilbert

    donatii

    Dau niste matze(pisici). is faini si jucausi, da am prea multi.
  15. Mai..ce sa zic? Festivalul de la Nandru "risca" sa ajunga unul dintre cele mai tari de pe la noi. Sper sa se ajunga la asta.
  16. Gilbert

    Yamaha Xj

    Asa zic si eu. Astazi l-am sudat...Apai de se mai rupe si acu.......Ii mai solid ca-n fabrica. De maine din nou calare!!!
  17. Gilbert

    Yamaha Xj

    Mi-ai luat o piatra de pe inima. Maine m-apuc de demontat
  18. Gilbert

    Yamaha Xj

    Probleme...probleme. Astazi am patit-o cu a mea Diversion. Veneam de la Timisoara catre Hunedoara cand am dat peste o groapa mai adanca. Am simtit eu ca dupa aceea lovea ceva, iar la viteza cand treceam peste vreun hop parea ca se franeaza oarecum roata. Bine...am ajuns acasa si m-am gandit sa mai las telescopul...o fi prea tensionat, m-am gandit eu. Cand ma uit sa fac cu nervii: suportul ala de pe bascula care tine telescopul s-a rupt. Am facut cu el vreo 100 de km asa.. No...acum... ce pot sa mai fac? Ati mai patit-o? Ii fier(tabla)? Se poate suda autogen? Sau este aluminiu? Daca nu, sa iau o bascula intreaga. Unde gasesc? Ce ciuda mi-i...cand aveam mai mult de umblat cu ea... PS. Este Diversion 4Br din 92. Asa arata locul si ruptura.
  19. Merci suna bine, el cu ochii in soare, daca are si ochelari de soare, nu va avea de suferit, da s-ar putea ca eu, dupa ce ma regaseste, sa ma trimita si pe mine cu ochii pe undeva . Asa ca, deocamdata, doar cu acordul lui. Asa suna mai bine of, iar am scris de pe contu lui
  20. Gilbert

    Yamaha Xj

    Am inteles ca furtunasele alea sunt pentru supraplin la carburatoare. Inseamna ca ceva poate fi infundat si nu lasa bine sa mearga benzina mai departe de se umple carburatorul.O sa fac mai tarziu si poza sau un film.
  21. Gilbert

    Yamaha Xj

    Problema este ca nu curge din el sau prin el, ci la iesire din furtun(furtunasele alea doua is lasate liber sa coboare pe cadru). Dar curge ca la robinet cand se porneste motorul. Care-i rolul furtunaselor alea doua? Ca pe celalalt nu curge nimic.
  22. Gilbert

    Yamaha Xj

    SALUT. Un prieten de-al meu are tot Diversion dar modelul din 88. Recent a observat ca undeva pierde benzina, iar azi curgea bezina la greu pe unul din furtunasele negre care ies din carburatoare(nu stiu ce rol au). Cine stie care ar putea fi cauza si cum se poate remedia problema? Merci.
  23. Gilbert

    Yamaha Xj

    Salut. Mi-am schimbat cauciucul de 160 de pe spate cu cel la marimea originala si...hoho..nici nu se compara cat de frumos se manevreaza si sta acum pe drum. Aviz amatorilor de cauciucuri late: nu faceti prostia sa le schimbati cele originale cu altele.
  24. daca am certificatu de inamtriculare in original, da cartea de identitate in copie, se poate face ceva ca sa inmatriculez motoru, sau nu?
×
×
  • Creează nouă...