Sari la conținut

DesertEagle

Membru
  • Număr conținut

    263
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de DesertEagle

  1. Acum 2 ore, yglos a spus:

    Tocmai ce vroiam sa va spun si eu o impresie (proasta) despre anvelopele Bridgestone de fabrica cu care vin echipate si azi Suzuki V-Strom DL 650. Au fost utilizate moderat cu 650-ul meu de doar 71 CP. (comparativ cu cei 130 CP ai colegului DiarM) Dovada este faptul ca placutele de frana sunt uzate doar 20% din ce spune service-ul la 15600 km.

     

    La 7900 km am inlocuit anvelopa fata deoarece profilul era uzat si nu mai prezenta siguranta pentru mine.

    Ieri la 16500 km am inlocuit si anvelopa spate care inca mai avea multi mm de carne pe ea dupa cum se vede in imaginea atasata, dar care nu mai prezenta deloc siguranta pentru mine deoarece la accelerari in a 2-a pe asfalt uscat imi intra TC-ul pe la 6-7000 de ture. Puteti deduce logic pericolul mai ales pe umed.

     

    De ce spun ca Bridgestone are o calitate proasta? Probabil ca unii din colegii vechi cu experienta de zeci de ani in conducere stiu faptul ca producatorii de anvelope stiu sa toarne negrul de fum impreuna cu cauciucul natural in asa fel incat la suprafata anvelopei sa ai doar cativa mm de cauciuc natural iar apoi sa ajungi la negrul de fum, care iti da longevitate, dar si aderenta extrem de scazuta si o totala lipsa de siguranta a circulatiei pe drumuri cu asfalt. Anvelopa ajunsa la negrul de fum se deosebeste clar pe lateralele ei unde se vede aspectul lucios, iar la frecare cu mana se simte alunecoasa. Prin comparatie Michelin spate ajunsese la negrul de fum cam pe la 20000 km, cu la fel de multa carne pe ele.

     

    Este drept ca odata ajunsa la negrul de fum anvelopa inca este sigura dpdv tehnic pe suprafete de beton si macadam uscat, este legala si pe alte suprafete deoarece inca nu a ajuns la limita minima de uzura legala de 1,6 mm, DAR este absolut NESIGURA pe suprafete de asfalt uscat si mai ales umed, suprafete pe care mergem majoritatea dintre noi in >98% din km facuti.

     

    Asadar chiar daca a gresit initial colegul DiarM cu km facuti si a mai scazut de la 50.000. la 40.000, nu este imposibil ca sa aiba in realitate acei km facuti, DAR cu precizarea ca el s-a pus in pericol major (inclusiv pe altii din trafic) de peste 20-25000 km deorece anvelopele respective trebuiau aruncate de multa vreme.

    De fapt in trafic vedem de multe ori BMW-uri scumpe cu slick-uri late pe sosele deorece posesorii nu isi permit luxul de a le schimba dar le place sa se dea mari "in sat la ei" cu beamveul. Daca si colegul se afla in situatia respectiva ii donez eu anvelopa mea veche schimbata ieri si care o mai poate utiliza (NESIGUR) inca vreo 20000 km. Daca nu este in situatia respectiva ii recomand Metzeler Tourance urgent.

     

    Cred insa ca aici pe forum trebuie sa promovam in primul rand SIGURANTA RUTIERA si mersul responsabil pe doua si 4 roti, iar cu viata si siguranta nu este de joaca, mai ales pe doua roti. In concluzie trebuie sa platim oricat pentru a avea siguranta rutiera. Eu unul sunt acum pe anvelope sigure Metzeler fabricate in Indonezia si astept sa vad cati mm de cauciuc natural au pana ajung la negrul de fum. Daca vor fi de calitate, voi mai cumpara. Este sigur ca anvelopa fata ajunsa aproape de km facuti cu Bridgestone cand am schimbat-o, se prezinta foarte bine ca uzura (foarte mica) si mai ales ca suprafata. (inca este la cauciuc aderent)

    Acesta a fost si motivul pentru care am platit vreo 900 de lei inlocuirea anvelopei spate tot cu Metzeler, adica un pret exorbitant in comparatie cu puterea de cumparare din Romania. Dar pentru siguranta mea platesc oricat. Asa trebuie sa gandeasca orice motociclist responsabil.

     

    Acum pot merge in siguranta pe asfalt uscat si umed.

     

     

     

     

     

     

    Bridgestone la 16500 km.jpg

    Metzeler nou.jpg

    L.E. As vrea sa imi spuna colegul DiarM de la cati km ii intra traction control cu cei 130 de cai ai lui pe anvelopa respectiva cand ii dadea gaz la maxim in a 2-a?

    Acolo e momentul adevarului. Restul e poveste.......

     

    Repeti obsesiv asta cu anvelopa ajunsa la "negru de fum" ca si cum asta ar fi un strat sau ceva. Vezi ca negul de fum este in primul rand un pigment, fara el cauciucul natural ar arata ca o voma in soare. 

     

    PS: Metzeler exorbitante!  :)

     

  2. Acum 23 ore, iama a spus:

    Salut,

     

    Vreau sa montez (si sa adaptez) o prindere tanklock de la givi (inel care sa prinde la busonul de rezervor), pe o geanta de rezervor comuna (care are fixare cu magneti sau chingi).

    A mai facut cineva o astfel de modificare?
    Aveti sugestii, exemple, sau chiar servicii pentru asa ceva?

     

    Pune o poza, ce vrei sa adaptezi de fapt? Ai partea care vine pe geanta si se prinde de inel?

  3. Acum 21 ore, Alin552 a spus:

    Asa este, sunt 5 cm in plus.

    Intrebarea este daca acei 5cm o fac mai confortabila, sau din contra, pentru un rider de 1.89cm.

    In plus, cei 5cm castigati in inaltime, nu stiu cat de mult vor influenta pozitiv/negativ geometria rider-ului(te scot si mai in afara motorului).

     

    Nu o sa fie mai confortabila. Te ridica un pic dar te vei apleca spre ghidon, deci o sa fie mai naspa. :)

    188 cm am eu si-ti spun din experienta (pe alte moto) ca singura imbunatatire e formata din scarite coborate si inaltatoare ghidon.

  4. Acum 3 ore, ionut_17coman a spus:

    Bună ziua , am o problemă cu o instalație la un fabric de 50 cc . În momentul care semnalizez se aprind și farul respectiv stopul intermitent . Am schimbat recent releul și tot așa . Mă poate ajuta cineva . Mulțumesc 

     

    Salut, fenomenul este relativ cunoscut, contacte imperfecte pe partea de masa a cablajului. Eu as verifica si curata mufele (spate lampa pozitie/ frana si fata pozitie/ far). Spor.

  5. Sper ca motocicleta asta e "regina de garaj", altfel nu-ti vad bine certificatul de inmatriculare la intalnirea cu RAR, cu tevile alea penibile pe post de evacuare si lampadarul chinezesc in fata, ca sa nu mai vorbim de pozitia numarului de inmatriculare.

  6. Acum 4 ore, ENEOS a spus:

    Lăsând miștoul la o parte, prin toate testele pe care le-am văzut - și răsfoiesc reviste auto-moto de când aveam ~3 ani - se luau în calcul și anvelopele, chiftelele afectând punctajul agregatului. E responsabilitatea fabricantului ce alegeri face pt diversele chestii montate în fabrică pt că sunt multe care nu sunt produse "in house".

    Dar îți poate plăti plimbările cu 🏍! 😉

     

    Majoritatea pun anvelope de 2¢ pe moto noi, am patit si eu la 4 moto noi (leasing, firma, teapa, ma rog..). Modelul respectiv de cauciuc nici nu se mai fabrica la data achizitiei moto.

    Ma gandesc ca se negociaza la sange cu fabricantii de anvelope avand in vedere volumele. Nici alte elemente furnizor fabricant (placute de frana, lanturi, alea-alea) n-as zice ca au fost mai mult decat submediocre.

  7. Acum 4 ore, Adrian Gabor (Wolverine) a spus:

    Acum, eu nu caut scuze, dar chiar n-am nevoie de 30L de benzina pe o astfel de mobra. 

     

    Nu e vorba de asta, e doar un detaliu. 

    E vorba de marketing 101: creat hype, platit trompete vocale pe internet (avem si aici), asteptat idioti utili (avem, oho...).

    In final apare un produs mediocru cu toate dezavantajele: nisa extrem de limitata, retea subtire de dealeri, fiabilitate discutabila, etc.

    Si zici ca CFMoto ala o sa rupa, nu? Ma intreb de ce nu au avut si altii ideea asta geniala. Hmmm... :)

     

  8. La 03.01.2024 la 18:01, Cavaleru a spus:

    zidaru?

     

    Zidaru face bine. S-a stricat trocariciu' (problema cu o conducta/ radiator de ulei plus ceva pe la cutia de viteze)

    Mai interesanta e explicatia: s-a stricat pt ca in desert e cald :) . Cumva informatia asta nu a ajuns la chinez.

     

    https://www.moto.it/dakar/dakar-24-kove-rompe-il-motore-il-capo-spiega-il-perche-la-responsabilita-e-mia-video.html?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR272pcKVHQ3iYzBWXSMYCM-qdxQLfp7lzRhbFK0XIhle9g_j_GNpKCtJNk#Echobox=1704716255

  9. La 16.12.2023 la 11:06, ERU a spus:

    He sings at another table because I don't take into account the clones. 

    GT because is funny as hell.

     

    Asta ce e, Google Translate dupa brief-ul chinezului? Vezi sa nu cheltuiesti cei 100 de yuani intr-un singur loc, sa ai ce manca si maine. 🤣

    Acum 38 minute, ERU a spus:

    1 Pret: daca o compari cu KTM 450 RALLY REPLICA ei bine KTM nu are pret public la mobra aia,

     

    Bah, ce minciuni sinistre poti sa debitezi. Uite aici, exemplu:

     

    https://www.ktm-moto.lv/en/models/rally/450-replica

     

    Sau

     

    https://www.google.com/amp/s/www.speedweek.com/amp/katalog/news/213643/KTM-450-Rally-Replica-Rallyemotorrad-fuer-35995-Euro.html%3flang=en

     

    Apropo, sper ca ati vazut la Dakar... 🤣

  10. Acum 19 ore, ERU a spus:

     

    Man poate ai dreptate dpdv oficial, dar sincer ca si perceptie de Cupa Calaraseului nu a auzit nimeni, de Hellas, Naxos, Bosnia, au auzit muuuuult mai multi, acu' nush daca e vb de pr/marketing  slab dar asa stau lucrurile.

    Sunt destul de convins ca pe langa astia care se dau la Rally Raid vor fi foarte multi care le vor cumpara pentru a fi light sau ultralight adventure bike, mobre de TET sau BDR peste balta. Aceste convingeri vin din numarul masiv de oameni prezent in standul Kove @EICMA 2022 si 2023 precum si efervescenta de pe forumuri si grupurile de social media.

     

    Da, am auzit eu, cica Bosnia ar fi o tara sau ceva (nu-s sigur), iar Hellas era ceva suc de lamaie sintetic in comunism.

    Am auzit si de Kove, era ceva coprezentator la "Surprize, surprize" alaturi de bunoaca aia, imi scapa numele... 🤣

     

    "Da, dar Dakar..."

     

     

     

  11. 1 oră în urmă, ERU a spus:

    Dar daca stii tu cum se face sa iei bani pentru promovare de la chinezi sau de la orice iti dau voie sa ma deranjezi in privat

     

    Cel mai in masura sa explice asta, probabil esti tu. 🤣

     

    Ai un singur argument pt pocnitoarea asta si anume " Da, dar Dakar..." stiind foarte bine ca proototipurile alea nu au nici o legatura cu ce o sa se vanda in Europa, in afara de sigla. Dintr-o data puterea redusa si cuplul (mic) la turatii mari ai bazaiciosului Zongshen devin ceva chiar de dorit, pt tine.

     

    Si atacurile "ad hominem" de genul "cumpara-ti tu mobra inainte sa vorbesti" nu fac decat sa sublinieze faptul ca ai o agenda chinezeasca de urmat si/sau un caracter, hmm, discutabil.

  12. Acum 3 ore, Adrian Gabor (Wolverine) a spus:

    In acelasi timp, eu ma refer la un produs pentru utilizatorul obisnuit, nu de Rally Raid ca nu ma duc la Dakar.

     

    Asta.

     

    ori despre o panarama motocicleta care are nevoie de service major in reprezentanta la fiecare 2000 de km nu poti spune ca este pentru utilizatorul obisnuit. Vorbim de o motocicleta DE STRADA, da?

    Tot ii dau unii inainte ca Dakar si alte nazbatii.... NU este vorba de acelasi produs, nici pe departe.

  13. Acum 2 ore, Ruginel a spus:


    Ce mizerie...

     

    Nu-i mizerie, bro... N-auzi, e revolutie, ultimate adventure bike, Unicornul!

    Adica motorul asta Zongshen (nu e nume inventat, chiar ala e fabricantul) presupune pupat in cwr la fiecare cateva sute de km, in reprezentanta, altfel pa garantie. Pai ai mai vazut tu asa ceva in trecutul apropiat? 

     

    PS Astept sa se lamuresca treaba si cu greutatea in ordine de drum, momentan parerile sunt impartite, cu bias spre marketingul chinezesc.

  14. Hopa #2....

    Hai ca situatia s-a imbunatatit:

     

    https://kove-racing.com/wp-content/uploads/2023/09/450Rally-Regular-Edition-Instruction-Manual.pdf?fbclid=IwAR3EqILJYDr8ew7x3pRWhb_OOB060I0Vl8yhhdqERQsn7TbzhvnBQDunxoI

     

     

    - la 2000 km schimb de ulei (in primii 2000 la fiecare 500 km);

    - la 1000 km schimb filtru de aer;

    - la 2000 km (?!!!!) verificare joc supape (numai in service Kove);

    - la 5000 km inlocuire ulei amortizor;

     

  15. Acum 4 ore, ERU a spus:

    Ce-ar fi sa nu imi explici tu nimic. Crezi ca te-am ignorat din intâmplare? Pari sa fi o clona si cu genul asta de indivizi nu-mi irosesc neuronii, este clar ca nu au inteles nimic.

     

    Buhuhu, sunt ignorat, cred ca ma duc sa-mi beau mintile sau ceva.

    Si da, am inteles perfect, 10500€ pt o troaca chinezeasca de 40 de cai la care trebuie sa-i schimbi uleiul la 3 zile. Revolutie, intr-adevar.

    Ia zi, is misto banii chinezului?

    P.S. Se scrie "sa fii", cu doi de i, neuronule!

  16. La 10.11.2023 la 7:48, ERU a spus:

    Aha deci in lipsa de argumente, mai executi o intoarcere tactica ca la Pitesti. Deja as putea sa-ti fac un profil psihologic.

     

    N-am inteles nimic.

     

    Ok, hai sa-ti explic eu:

    Acest model, in versiunea de strada, omologata in Europa,  nu ofera nimic in plus fata de alte motociclete deja existente pe piata dar e propusa la pret de model consacrat.

    De ce ar cumpara cineva o motocicleta abia aparuta, cu o retea de service inexistenta, motor Zongshen cu fiabilitate discutabila (vezi scimb ulei la 2000 km), cu cracteristici tehnice exagerate?

     

  17. Acum 3 ore, PzKpfW a spus:

    În principiu ceva care să știe să facă mai bine partea de touring pe asfalt - adică acolo unde motocicleta își va petrece majoritatea timpului.

     

    A fost mult hype și în jurul Tuareg-ului, iar din review-uri (plătite sau nu, nu știu) pare o super motocicletă. Și nu se vinde.

     

    Absolut corect.

    Si nu se vinde pt ca cine are 13000 nu vrea genul de motocicleta inconfortabila biasata offroad dar nu prea, iar cine ar vrea asa ceva, nu are banii astia. Simplu.

×
×
  • Creează nouă...