Sari la conținut

bmwclubro

Membru
  • Număr conținut

    16
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de bmwclubro

  1. Am băgat in 2020 când a luat fiica-mea permisul, cot la cot cu ea si din vreo 10 făcute am trecut pe toate. As spune ca din anumite considerente sunt extrem de activ in domeniul legislației, al conduitei preventive si dinamicii accidentelor. Am condus recent un rental in Franta/Germania 2.000 km si nu am avut probleme. Stiu de multa vreme ca ei chiar aplica prioritatea de dreapta chiar si daca nu e marcat pe jos "intersectie" nedirijata. Am avut socul asta prin 1998 cand neamtul de la volan oprea in fiecare intersectie in Karlsruhe si se uita insistent la dreapta.
  2. Nu sunt aici pentru nici un fel de polemica, departe de mine gandul. Dar eu vad lucrurile diferit.
  3. 0,66 cp per kilogram daca nu ma insel. Nu am retinut exact cifra. Sincer nu stiu la ce se spune "mobra" am crezut ca e o paraitoare cu motor mai mic. Nici o idee.
  4. cred ca am spus-o de cateva ori. Scoala o consider necesara! Punct. NU consider necesara teoria si cursurile teoretice pentru fix aceeasi lege pentru care am permis de 30 de ani. poate nu m-am exprimat eu clar de la inceput...
  5. NU vei avea dreptul full pe mobre de sub 125cc. Doar automate, doar cu putere scazuta si DOAR daca faci dovada orelor de pregatire in poligon. Legea este deja trecuta de parlament. NU stim aplicarea e.
  6. Eu sunt aproape sigur ca nu va aparea A1 in permis, ci doar subcategorie la B. Posibil sa ma insel, dar in Germania asa pare sa fie.
  7. B cu imbunatatiri. Pai nu va fi nici un A1. A1 ramane la fel cum e acum. E un B cu imbunatatiri. Exista o casuta in spate unde se adauga un cod. Parliamentary question | Light (under-125cc) motorcycles in the EU | E-011160/2015 | European Parliament (europa.eu) cauta mai departe dupa acesti termeni de aici si o sa vezi ca nu e rezolvata situatia. Directiva Europeana E doar o interpelare in parlament pentru ca au ramas in aer cu directivele, care oricum se implementeaza de fiecare cum doreste.
  8. aici e buba. Eu cred ca va fi fix ca in germania. NU iti vor da A1, ci doar vor mentiona pe dos la categoria B ca indeplinesti conditiile pentru scuter automat de pana la 125cc si care nu depaseste o anumita greutate pe CP (practic un anumit cod in casuta la B de pe spatele permisului). Din pacate aici e buba prin Europa, partea asta NU este armonizata deloc. Deci fiecare in tara lui, nu se echivaleaza nimic. Chiar daca vor da voie asa cu B cu cod de mentiuni pe dos-ul permisului, alte tari cel mai probabil NU vor recunoaste asta, din cauza acelor cursuri care trebuie facute pentru asa mentiune si in fiecare tara acele cursuri si cerinte sunt diferite. 99.99% nu iti vor adauga A1 in carnet din simplul motiv ca legea prevede "doar transmisie automata" nu orice transmisie. Si din cunostintele mele si in Germania si in Franta e fix la fel. Practic nu e A1, e doar un B+.
  9. Ba dimpotriva, el spune ca la scutere sunt si mai oribile fracturile. Eu aleg sa-l ignor din motive utilitare cand e vorba de un scuter cu 50-60 km/h. Da, dar atunci conduci acel scuter strict in RO. In Franta, Spania, Germania sau Grecia, nup. Probabil nu mi-e scris si o sa raman la mai multe roti.
  10. @Speedy.K nu vreau sa conduc motociclete, deci daca scoala A e singura optiune, nu o voi face. Prietenul meu cel mai bun e chirug ortoped si nu ma lasa. Vreau doar un moped cu motor mic, automat si sub 125cc.
  11. Si am spus eu undeva ca nu sunt utile orele de poligon si examenul practic? OK, si daca vin si dau jos AM-ul... Dar daca nu-l dau jos?
  12. As spune ca ma prezint bine. Am facut acum 3 ani cu fiica-mea, si acum vreo 5-6 ani cu sotia. In plus am mai dat si mini-examen acum vreo 10 ani pentru permis suspendat. Nu e vorba de asta, doar ca mi se pare absurd. Legile nu sunt diferite. E vorba de agllomeratie, programari la DPRCIV, transpiratie aiurea cu don plutoner, etc. Si nu e totul asa roz ca la bucuresti peste tot in tara. Sunt unele zone groaznice pentru asa ceva. In conditiile in care legea si teoria e aceeasi. Nu scrie nicaieri sectiune de categoria B...
  13. Eh, @shui cred ca exagerezi. Apreciez raspunsul tau, dar vorbeam strict de teorie, dupa cum am spus mai sus, e clar ca practic trebuie ore cu un instructor moto, sunt mari diferente. Nu am pretins nici o clipa altceva. Vorbeam strict de cursuri de teorie si examen de teorie. Iar faptul ca nu imi doresc sa schimb viteze, e o alegere personala si nu doar la un scuter. Si daca "unu" ti-a cerut o tura, nu cred ca trebuie sa fie toti conducatorii de B care nu au si A, pusi in aceeasi oala. Am 20km de facut deseori dus-intors, cu mici urcari si coborari, si imi doresc un mijloc de transport ceva mai bun decat o bicicleta, si ceva mai mic decat o masina. Nu sa fac curse sau "bat cu B-eu in pept". Imi cer scuze daca s-a inteles altceva.
  14. Nu prea vreau sa schimb viteze, as dori strict moped/scuter automat, dar ocazional cu pasager si mi s-a spus sa uit de 50cc. Probabil împreună la greutate am fi pe la 150kg. Nu as dori sa se simta nimeni ofensat de faptul ca pe moment nu imi doresc motocicleta, dar dupa 30 de ani de condus B, cred ca nu ar trebui sa dau toate teoriile si cursurile de teorie din nou pentru A complet. Pe de alta parte m-am uitat in ce consta proba tehnica de poligon pe motocicleta si oarecum mi-ar placea sa stiu sa fac asta, dar nu si daca trebuie sa incep scoala de sofer ca si la 18 ani. E vreo diferenta fata de B la teorie? Cred ca nu.
  15. Oare exista vreo simplificare pentru un detinator vechi rau de B pentru a obtine categoria A1 in permis? Intreb nu relativ la legislatia recenta care asteapta a fi promulgata care probabil doar adauga cod pe spate la permis la B (doar transmisie automata) dar intreb pentru a fi pe permis A1 pe langa AM si B cum am acum. Adica daca trebuie sa fac teorie si examenele teoretice si psihologic separat si toate examenele medicale, imi cam trece dorinta.
×
×
  • Creează nouă...