Sari la conținut

EL Ciupacabra

Membru
  • Număr conținut

    99
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de EL Ciupacabra

  1. 41 minutes ago, LionEl said:

     pentru ca încă sunt în recuperare cu mana și nu o pot folosi.

    Multa sanatate si sa dureze cat mai putin recuperarea!

     

    45 minutes ago, LionEl said:

    Cică e similara cu aia de pe GS,

    Eu n-am decat 900km cu ea insa mi se pare ca agata uneori din 1 in 2, mai ales dupa ce se incalzeste uleiul; in rest schimba bine, fara dubii insa trebuie sa schimb ferm, gen ca la tractor. Mersesem inainte cu un Hornet 750 si acolo e mult mai easy. Am mai mers pe un gs din 2020 cu 50k la bord si nu agata deloc insa schimbatul tot asa se facea, ferm. Vedem dupa 2000-3000km cum se prezinta, este adevarat ca agata mai putin la 900 decat agata la 100km.

  2. 59 minutes ago, LionEl said:

    pe când Honda dr abia mișcă Goldwinguri. 

    Piata traditionala a Goldwingului este SUA din cate stiu eu, Europa mai putin. In Sua Honda se lupta cu Harley care-s scumpe si ele. Dar Goldwing este iconica si sincer, cred ca majoritatea celor care si-o doresc (majoritatea , nu 100%) ar plati si 50k pe ea. Si atata timp cat cifrele de vanzari overall sunt atinse la nivel de grup si previziunile arata bine, nu cred ca are Honda de gand sa reduca pretul la bijuteria asta.

     

    59 minutes ago, LionEl said:

    ca sunt fan DCT-UL de la Honda

    Nu stiu cum e cutia de pe RT dar eu sunt fan si cutie Mobra fata de cea de pe GS. :)

     

    34 minutes ago, tourist1 said:

    iar in final a fost alegere subiectiva.

    Cam asa sunt aproape toate alegerile, exista un factor subiectiv indiferent de cum este mobra pe hartie sau in teste. Unii ar da si cateva mii de euro in plus pentru un anumita culoare :)

  3. 1 hour ago, LionEl said:

     

    In proporție de 90% e același public țintă: >45 de ani, motoare de autostrada, confortabile și in care sa stea bine soția în spate. Exista niste diferențe între ele dar sunt minore. 

    Pai da, ca dupa 45 nu mai ascultam Metallica ci Sciatica, e clar ca generatia 45+ cauta majoritar confortul si exista oferte in segmentul asta pe toata plaja de preturi, mai ales ca e generatia cu cea mai mare putere financiara.

     

    8 hours ago, LionEl said:

    dar totusi BMW mai are promotii spre deosebire de Honda unde nu prea ciupesti nimic

    Honda nici nu prea are de unde sa scada pentru ca modelul lor de business in domeniul moto presupune volume mari de vanzare si rata de profit mica. Honda cel mult face discounturi pentru modele din anul anterior ramase pe stoc si doar in cazul in care relocarea stocurilor pe alte piete ar fi mai scumpa decat valoarea discountului. BMW are alta viziune, rata de profit mare, au de unde sa ofere discount mai ales ca ei castiga destul de mult si din serviciile post-vanzare.

     

  4. On 5/20/2024 at 6:25 PM, apriliacluj said:

    Am un feeling, ca nici in acest caz nu se va afla adevarul...

    Si se va merge pe  varianta simpla, mortul e vinovatul...

    Au existat masini (martori) atat in spatele motocicletelor cat si in spatele masinii.

    On 5/20/2024 at 8:23 PM, mobiletron said:

     

    Vitezometrele nu se blocheaza la viteza impactului, nu au rol de cutie neagra.

    +1. La impact, acul vitezometrului se duce de obicei sus, la jumatatea cadranului. Nu e luat in calcul niciodata cand se face expertiza.

     

     

  5. 12 minutes ago, Lucian_M said:

    Dacă și cu parcă s-au suit într-o barcă, vorbim ca să adunăm postări. Mă retrag din discuție, fundament zero, ne dăm cu presupusul.

    Si altii se plimba cu cutiile pe adventure-uri ca sa para mai masculi. Fiecare cu ce poate.

     

    Vezi ca era o stire despre dinamica accidentului pe protv parca.

  6. 50 minutes ago, Lup69 said:

    poate soferita a intors, masina era lovita in dreapta spate,

    Inteleg asa: soferita si una dintre motociclete circulau "normal" iar cea de-a doua motocicleta a fortat depasirea, s-a lovit de masina soferitei care venea din contrasens, airbagurile s-au activat iar soferita a pierdut controlul directiei si s-a dus si ea pe contrasens unde a fost lovita de motocicleta care circula "normal. Am pus "normal" intre ghilimele pentru ca nu se stiu inca vitezele cu care circulau, deci e un "normal" partial si se refera doar la banda de mers.

  7. 4 hours ago, Speedy.K said:

    Nu mergi pe unde trebuie si cand trebuie, adica sambata si duminica, intre 10 si 12 si intre 17 si 19 pe langa Herastrau si zona de nord.

    La fel e sambata si duminica la Partid, la Lehliu. Am fost si eu azi sa mananc o fasole cu ciolan, ca taranul, spre dezgustul celorlalti care isi comandasera ceva mai fancy, gen mici.

     

    Plin de vstroame si geesuri cu toate cutiile montate de parca plecau in Alaska, nu la 50km de Bucuresti, jachete bemve iar pe sub ele, ce sa vezi, tricouri bemve cu sigla mare pusa pe burta (si nu ma refer la zona anatomica). Insa top era un cuplu care pe sub jachete aveau tricouri Versace (Versace fiind scris mare si auriu).

     

    Erau si nijte cioperisti incruntati si gravi, in mod sigur venisera acolo sa stabileasca daca semneaza pe ordinul pentru folosirea butonului rosu.

     

    Dar erau si multi oameni misto. Pe mine m-a pescuit unul zis Profesoru' care m-a ginit ca-s idiot si mi-a predat cateva lectii de motociclism.

  8. Pentru ca in Romania, fiind tara UE, exista niste legi care obliga importatorul sa asigure garantie atunci cand se importa un produs gen motocicleta.

     

    Intrucat chinezii stau extrem de prost pe partea de fiabilitate si aprovizionare cu piese de schimb/logistica aferenta, niciun importator nu-si asuma sa plateasca amenzi sau chiar sa-i fie inchisa activitatea din cauzele enumerate mai sus. Exista niste termene clare in care este obligat sa repare motocicleta aflata in garantie, exista si obligatia sa accepte returnarea produsului daca acesta se defecteaza in anumite conditii.

     

    Iti dai seama cum ar fi pentru un eventual importator sa vanda 100 de motociclete chinezesti ieftine si apoi sa nu aiba suport de la producator pentru efectuarea operatiunilor de garantie.

     

  9. 1 hour ago, DesertEagle said:

    Ideea era ca i s-a recomdat initiatorului sa verifice ambreiaj, lamele si alte discuri.

    Nu de asta nu schimba, probabil are uzura mare la camele selectorului sau ceva. Reparabil, dar avand in vedere ca o copaie din aia e 1000 eur in stare buna, nu prea merita operatiunea.

    La 450 EXC-F doar ce am schimbat lichidul  de la ambreiaj, simptomele fiind aceleasi ca la initiatorul topicului (la turatii mai mari nu schimba, pedala parea blocata, taiam gazul si trebuia sa  astept pana scadea mult turatia ca sa schimbe).

     

    Dupa schimbarea lichidului s-a rezolvat problema, chestie idioata daca stai sa te gandesti ca ar fi trebuit sa aiba si alte simptome, gen clutch drag. Nu le avea. Singura explicatie pe care am gasit-o este ca atunci cand se incalzea, lichidul, fiind vechi, isi pierdea proprietatile.

     

    Chiar daca initiatorul are ambreiaj clasic, pe sufa, nu strica sa arunce un ochi si acolo inainte sa inceapa sa desfaca alte chestii. Parerea mea de profan in ale mecanicii motocicletelor.

     

     

     

     

  10. 28 minutes ago, ENEOS said:

    Rar există în reședințele de județ, nu găsești la Cucuieții din deal!

    Da, ai dreptate, la resedintele de judetele mici ma refeream. RAR la Lehliu nu exista :)

  11. DIn ce stiu, unii se uita, unii nu, in functie de experienta lor si de cat de plictisiti sunt in momentul ala.

     

    In Bucuresti, Cluj, Galati, C-ta, Timisoara etc cred ca se uita sa vada daca ai restrictorul pentru ca au experienta. Daca te duci la RAR intr-un oras mic cred ca se limiteaza sa copieze puterea trecuta in actele cu care a venit.

     

    Eu as face asa: m-as duce la RAR intr-un oras mic si daca ei observa ca nu ai restrictorul si vor sa-ti treaca puterea originala, le spui ca revii cand il ai, ca nu ai stiut ca nu-l ai etc etc.

     

    Mai exista si o alta varianta despre care n-are rost sa discutam aici, ca o stii si tu foarte bine :) I love Romania.

     

     

     

     

  12. 5 hours ago, ENEOS said:

    Păi ori e prima 🏍, ori mai există Honda aia din 77 și a avut și scuter de mic copil?!? 🤔

    Trecem peste.

    La TPS n-ar fi trebuit să umbli, calibrarea lui e f fină (adică 1/2 mm e mult) și dacă valorile sunt eronate poate să ajungă motorul să funcționeze cu amestec sărac de unde => motor kaputt. Au mai schimbat alții TPS, l-au calibrat după ureche și după un drum mai în forță s-au trezit cu tot uleiul în airbox... Honda de exemplu la unele modele cel puțin nu livrează TPS separat ci doar ansamblul complet clapete + senzor calibrat din fabrică. Presupun că se poate calibra cu ajutorul meniului de diagnoză al tabloului de bord, cel puțin așa am văzut la alte modele Yamaha de prin anii 2000+. Oricum acel senzor influențează egal toți cilindri, deci n-are cum să-ți rezolve problema unuia mai leneș. Dacă nu vrei vacuumetre poți improviza cu niște furtun transparent un dispozitiv chiar precis, găsești pe net informații destule despre cum se face. Mai bine ai fi dat clapetele jos și le-ai fi aliniat cu un calibru pe toate (de preferat ceva rotund, nu leră), le și curățai și poate nu ar mai fi agățat. Făcând alinierea așa se obține o sincronizare cât de cât, eu așa fac cand le demontez și apoi cu ceasurile mai corectez fin, de regulă valorile sunt apropiate după calibrarea mecanică.

    Eu stiu ca Yamaha foloseste TPS la motoarele cu carburatie doar pentru a regla timingul aprinderii. Nu poate rezolva problema aparuta pe un singur cilindru.

     

    La injectie intr-adevar coreleaza datele obtinute de la mai multi senzori pentru a determina cantitatea de combustibil injectata.

     

    Un TPS prost reglat pe carburatie va duce la o aprindere prematura cand nu e cazul, cu efectele de rigoare.

  13. 1 minute ago, ALEX-CRUISER said:

    Era eterna problema pe vremuri,eu vandusem o Jawa si nu am facut decat chitanta de mana.

    Ala nu am mai venit,a revandut-o si m-am trezit dupa vreo 10 ani cu scrisoare de la unul care o cumpararase si vroia sa faca actele ca era Talon vechi. 

    Si acum este o problema foarte comuna. Sunt destul de multi care procedeaza asa. De-aia e bine sa nu cumperi decat de la persoana care e trecuta pe talon ca proprietar. Daca vanzatorul e diferit de proprietar, oricat de frumoasa e povestea, mai bine NU :)

  14. Da, dar cel care nu-ti poate oferi acel Cer

     

    2 minutes ago, ALEX-CRUISER said:

    Absolut normal pana aici....dar..eu vin cu banii,ii dau respectivului si plec in proba cu motoru..

    Daca ala inchide garaju,suna la Politie ca i-am furat motorul din fata portii,ce dovada am eu ca i-am lasat garantie ???

    Asta-i problema? :) SI daca motorul bate si tremura din toate incheieturile, ala mai e dispus sa-ti dea banii inapoi? Poate sa spuna ca tu l-ai stricat. Am vazut si eu anunturi de genul asta, unele sunt de 5-6 luni pe olx.

     

    Eu m-am dus sa iau un Hornet 750 din 2023 in C-ta. Vanzatorul m-a sunat de trei ori pe drum sa ma intrebe nu daca vin sigur ci daca am banii la mine. La al 4-lea telefon m-a intrebat daca-s singur sau mai vin cu cineva. La Cernavoda am facut cale intoarsa. Anuntul a disparut dupa cateva ore. Saptamana trecuta.

  15. 1 minute ago, Speedy.K said:


     Stampilele alea nu consfintesc transferul de proprietate cu care Serviciul de taxe si impozite nu are absolut nicio treaba.

     

    Perfect adevarat! Devine mobra ta si te uiti la ea. E a ta, cu sau fara stampile.

  16. 6 minutes ago, ALEX-CRUISER said:

    Pai nici nu ai cum...pe cine treci la cumparator daca el inca nu a venit....

    Eu cand am cumparat un Iveco care era inca pe leasing,am facut un pre-contract in care eu dadeam o suma de bani ca vanzatorul sa inchida leasingul si sa-mi vanda mie masina dupa aia.

    El a stat linistit ca o cumpar,eu am stat linistit ca nu pierd banii.

    Discutia a plecat de la Certificatul de atestare fiscala in vedere instrainarii care iti arata ca vanzatorul nu are datorii la Primarie si ca poate vinde bunul respectiv.

     

    Majoritatea nu dau niciun ban pana nu vad acel Certificat. Si bine fac, ca pana la urma de-asta se cere, ca sa nu te trezesti ca dai banii si apoi te uiti la masina si te rogi de vanzator sa-si plateasca taxele locale. Asta daca nu cumva a facut o manevra intre timp si si-a scos-o de pe rol de vreo 3 ani.

  17. 1 minute ago, Kristian K said:

    Ai sa razi,niciodata NU am scos vreun act inainte de v/c fizica.Niciodata nu am avut probleme si nici cumparatorul.

    Funny, te-am vazut atragand atentia celor care posteaza aici anunturi de vanzare sa mentioneze clar daca ofera fiscal :)

     

  18. 2 minutes ago, Speedy.K said:

    Asa era pe vremuri cu Certificatul de autenticitate emis de RAR si necesar la inmatricularea pe numele cumparatorului: toti vanzatorii vroiau banii pe mobra ca sa fie siguri ca nu dau 100 de lei (acum vreo 15 ani) pe autentificare dupa care cumparatorul se razgandeste. Iar Cumparatorul nu vroia sa dea banii pe mobra pentru ca apoi sa se trezeasca ca nu trece autentificarea din diverse cauze.

    Pai si acum daca te duci la RAR cu o moto adusa de-afara, neinmatriculata, cam tremura funduletul sa nu existe probleme cu seria ei (furata sau alte probleme), mai ales daca o iei de la un samsar si "faci actele direct cu neamtu'".

     

    3 minutes ago, Kristian K said:

    De ce sa mai fac un drum in plus?Il fac exact la momentul v/c.

    E bine daca gasesti cumparator care sa-ti dea banii fara Fiscal. Mai rar:)

  19. Just now, Kristian K said:

    Am un Van Van la vanzare,la fel voi proceda si eu ca vanzator.Ii voi trimite in ziua urmatoare cumparatorului,cele 3 exemplare stampilate. :)

    Dar de ce nu scoti un Certificat fiscal ca sa elimini chestia cu trimisul contractelor stampilate? El nu are nevoie de ele stampilate daca ii dai Fiscalul.

  20. 1 minute ago, Kristian K said:

    Da,omul mi-a fost recomandat de un amic.Pe deasupra e si ofiter SRI.

    Nu am vazut niciun impediment.

    Ai curaj, nu gluma. Si daca e ofiter SRI e mai serios? :)

     

  21. 2 minutes ago, Speedy.K said:


    Absolut logic sa fie asa. Altfel poti sa descoperi ca ai dat banii pe ceva ce este "legat de glie"...

    Clar, nu-l poti inmatricula. Tot vad eu mobre de 3 saptamani incoace (de pe olx) si cred ca jumatate au fix problema asta. Fie nu se poate da fiscal si vanzatorul incearca sa ma convinga sa-i platesc eu mobra si sa se duca sa-si achite datoria la Primarie cu banii astia, fie unii arata un Fiscal de anul trecut :)

×
×
  • Creează nouă...