Sari la conținut

EL Ciupacabra

Membru
  • Număr conținut

    81
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de EL Ciupacabra

  1. Si acum este o problema foarte comuna. Sunt destul de multi care procedeaza asa. De-aia e bine sa nu cumperi decat de la persoana care e trecuta pe talon ca proprietar. Daca vanzatorul e diferit de proprietar, oricat de frumoasa e povestea, mai bine NU
  2. Da, dar cel care nu-ti poate oferi acel Cer Asta-i problema? SI daca motorul bate si tremura din toate incheieturile, ala mai e dispus sa-ti dea banii inapoi? Poate sa spuna ca tu l-ai stricat. Am vazut si eu anunturi de genul asta, unele sunt de 5-6 luni pe olx. Eu m-am dus sa iau un Hornet 750 din 2023 in C-ta. Vanzatorul m-a sunat de trei ori pe drum sa ma intrebe nu daca vin sigur ci daca am banii la mine. La al 4-lea telefon m-a intrebat daca-s singur sau mai vin cu cineva. La Cernavoda am facut cale intoarsa. Anuntul a disparut dupa cateva ore. Saptamana trecuta.
  3. Perfect adevarat! Devine mobra ta si te uiti la ea. E a ta, cu sau fara stampile.
  4. Discutia a plecat de la Certificatul de atestare fiscala in vedere instrainarii care iti arata ca vanzatorul nu are datorii la Primarie si ca poate vinde bunul respectiv. Majoritatea nu dau niciun ban pana nu vad acel Certificat. Si bine fac, ca pana la urma de-asta se cere, ca sa nu te trezesti ca dai banii si apoi te uiti la masina si te rogi de vanzator sa-si plateasca taxele locale. Asta daca nu cumva a facut o manevra intre timp si si-a scos-o de pe rol de vreo 3 ani.
  5. Funny, te-am vazut atragand atentia celor care posteaza aici anunturi de vanzare sa mentioneze clar daca ofera fiscal
  6. Pai si acum daca te duci la RAR cu o moto adusa de-afara, neinmatriculata, cam tremura funduletul sa nu existe probleme cu seria ei (furata sau alte probleme), mai ales daca o iei de la un samsar si "faci actele direct cu neamtu'". E bine daca gasesti cumparator care sa-ti dea banii fara Fiscal. Mai rar:)
  7. Dar de ce nu scoti un Certificat fiscal ca sa elimini chestia cu trimisul contractelor stampilate? El nu are nevoie de ele stampilate daca ii dai Fiscalul.
  8. Ai curaj, nu gluma. Si daca e ofiter SRI e mai serios?
  9. Clar, nu-l poti inmatricula. Tot vad eu mobre de 3 saptamani incoace (de pe olx) si cred ca jumatate au fix problema asta. Fie nu se poate da fiscal si vanzatorul incearca sa ma convinga sa-i platesc eu mobra si sa se duca sa-si achite datoria la Primarie cu banii astia, fie unii arata un Fiscal de anul trecut
  10. Inteleg ca i-ai dat banii fara sa iti ofere Certificat fiscal si ai asteptat sa iti trimita a doua zi contractele stampilate de Primarie?
  11. Si te-ai dus sa cumperi masina fara sa vezi certificatul fiscal inainte? Sau ai cumparat-o din orasul in care locuiesti?
  12. Am inteles. Atunci are sens. Fara stampilele alea nu o puteai inmatricula, daca nu aveai nici Fiscal de la vanzator. Dar ca idee, varianta ta e cea mai sigura dintre toate.
  13. Saptamana trecuta. Certificat Fiscal, contract in 5 exemplare, doua la mine, trei la el. Si-a inmatriculcat deja bunul pe numele lui. Stampilele de la Primarie nu-si aveau rostul in cazul nostru pentru ca Certificatul fiscal atesta fix ce arata cele doua stampile :ca bunul era declarat la Primarie si ca nu exista datorii - adica se poate vinde. Am inmatriculat acum doua luni ceva pe numele meu si, la fel, Certificatul fiscal emis de Primaria de care apartine vanzatorul si contractul au fost suficiente. Cel de la care ai cumparat nu avea Certificat fiscal scos pentru duba?
  14. Stampila pe contract este cu totul altceva, nu este Certificat fiscal. Certificatul fiscal se numeste "Certifical de atestare fiscala", e un document. Gandeste-te cate masini se vand in Vitan in weekend, nici nu-s primariile deschise. Doar ca samasarii/vanzatorii respectivi isi scot certificate fiscale valabile pana la data de 1 a lunii urmatoare care sa ateste ca pot instraina bunul. De fapt, daca ai un bun pus in vanzare publica, e de bun simt sa ai deja Certificatul de atestare fiscala care sa demontreze oricarui cumparator ca acel bun se poate vinde. Eu n-am mai auzit pana acum sa fie necesara stampila Primariei de care apartine vanzatorul pe contractul tau de vanzare cumparare. Asta eventual ar avea sens daca ati fi amandoi din aceeasi localitate.
  15. Nu este adevarat, se elibereaza Certificat de atestare fiscala in vederea instrainarii. E un act care atesta ca respectivul are platite taxele si impozitele locale la zi si ca acel bun mobil se poate vinde. Am unul in fata, daca vrei ti-l trimit in privat.
  16. Nu, in cazul asta nu. Nu moare subit, fara niciun semn, din cauza IAC. Daca este IAC-ul de vina se simte o scadere a rpm la relanti si se opreste. Asta dupa ce porneste greu.
  17. Salut. Eu as paria direct pe IAC (idle air control) - acel motoras pas cu pas pe care-l mentiona si @mobiletron. Relatia dintre el si ECU este "blind", in sensul ca ECU ii da comanda insa nu stie exact daca el o executa. As face doua teste pentru a lamuri problema: 1. deschide foarte putin acceleratia cand o pornesti si vezi daca porneste mai repede asa si 2. dupa ce porneste deconecteaza acel motoras pas cu pas si vezi daca simte ceva. Un IAC blocat pe semi inchis genereaza un relanti scazut ca turatie iar cand e blocat pe inchis genereaza o pornire greoaie. Eroarea de la senzorul MAP (care banuiesc ca are si rol de MAF) poate fi generata tot de IAC defect in sensul ca ECU asteapta anumite valori iar acel senzor nu le returneaza din simplul motiv ca nu primeste suficient "aer". Eroarea de la bobina poate fi generata tot de senzorul IAC care nu furnizeaza suficient flux de aer si motorul vibreaza, ceea ce knock sensor-ul simte. Tu avand monocilindru, ECU suspecteaza direct o bujie defecta sau o bobina care nu lucreaza in parametri. Daca ai fi avut mai multi cilindri ECU ar fi vazut ca vibratiile apar in timingul tuturor pistoanelor, ceea ce ar fi putin probabil sa fie de la bobine. Cam asta gandesc eu la nivelul cunostintelor mele.
  18. Salut! Daca executi o cautare in functie de codul rulmentului vei gasi tot felul de preturi, unele ridicol de mici si unele ridicol de mari. Ieftin si bun nu exista, scump si prost da. Varianta cu SKF este decenta, un magazin specializat poate sa-ti ofere mai multe variante. Daca rulmentul pe care-l schimbi este original poti executa o cautare dupa codul lui, daca este un echivalent e bine sa cauti totusi codul original la produsului prin vreun manual de reparatie, sa te asiguri ca ceea ce cauti e ok. La schimbarea rulmentilor conteaza foarte mult si cum sunt introdusi (prin lovire sau presare). De preferat este presarea cu presa hidraulica. Am vazut rulmenti premium care au rezistat mult mai putin decat normal pentru ca au fost introdusi prin lovire in graba de catre persoane fara experienta.
  19. Pana in 14 ani te reprezinta parintii, dupa 14 ani te reprezinti singur cu acordul lor (incuviintare prealabila). Unele primarii accepta doar o simpla declaratie a parintilor semnata in fata angajatului primariei (adica nu te gandi ca te duci cu un fals ordinar), alte primarii solicita in mod obligatoriu declaratie notariala a ambilor parinti prin care sunt de acord sa te reprezinti singur in relatia cu respectiva institutie. Dar de ce ai vrea sa te duci singur la Primarie? Daca te gandesti sa-ti cumperi o motocicleta "pe ascuns", nu cred ca e o idee buna!
  20. Salut! Nu trebuie sa-ti spuna cineva, poti verifica si tu lista cu documentele necesare, este publica pe site-ul DRPCIV. Dar da, poti face asta completand "de mana". Insa tu esti minor si aici pot aparea probleme la deschiderea rolului fiscal sau la depunerea cererii de schimbare proprietar. Unii cer doar sa fie parintii de fata si sa semneze o declaratie, altii solicita declaratie notariala (care costa si ea). Cel mai bine este sa faceti contractul de vanzare cumparare pe numele unui parinte (unul care are rol deschis deja la Primarie). Daca o inmatriculezi pe numele unui parinte este mai simplu si la vanzare (cand o vei vinde), pentru ca daca vrei sa o vinzi cat inca esti minor s-ar putea ca viitorii cumparatori sa priveasca cu reticenta situatia. Pasii sunt urmatorii: 1. vezi motocicleta, iti place, completezi contractul de vanzare cumparare in 5 (cinci) exemplare - 2 (doua) raman la vanzator, 3 la tine. 2. NU ii dai banii pana nu iti inmaneaza certificatul fiscal de la primaria de care apartine. Repet, nu ii dai banii pana nu vezi acel act. Fara acel act nu o poti inregistra tu la primaria de care apartii si, prin urmare, nici nu o poti inmatricula. 3. Cu Certificatul fiscal si cu cele trei exemplare de contract care-ti raman tie te duci la primaria de care apartii si o declari (sau parintii tai, pe un rol deja existent). Daca nu exista rol deschis lucrurile se pot complica pentru ca esti minor (aici depinde de primarie), de-asta ti-am spus sa o inmatriculezi pe numele unui parinte. 4. Primaria o ia in evidenta, iti stampileaza cele trei exemplare de contract si-ti opreste unul, tu ramai cu doua. 5. Inchei o polita RCA - in vederea inmatricularii (nu se mentioneaza numarul pe ea ci doar seria de caroserie conform cartii CIV) 6. Celebrul "dosar cu sina" cu care te duci la "Inmatriculari" trebuie sa contina (un exemplar de contract stampilat de primarie, RCA in vederea inmatricularii, talonul, copie CI a persoanei pe numele careia se inmatriculeaza, cerere transcriere proprietar si eliberare numar de inmatriculare -presupunand ca nu pastrezi numarul, dovada achitarii unei taxe de inmatriculare - e 87 de lei din cate imi aduc aminte, cartea de identitate a motocicletei- cea eliberata de RAR). 7. Faci programare online pe site-ul DRPCIV Sper ca n-am uitat nimic. Ca idee, ai grija ca motocicleta sa aiba toate actele OK si in special sa o cumperi de la proprietarul inscris in talon. Nu e acel proprietar, nu o cumperi, nu te complica. Daca nu are ITP nici sa nu te uiti la ea - multi spun "lasa ca-l faci tu". Nu, sa-l faca el, fara ITP valabil inscris in talon nu poti inmatricula motocicleta. Controleaza ca seria cadrului sa corespunda cu seria din talon si cu cea din cartea RAR.
  21. Pe principiul asta Dacia 1300 e cea mai buna masina, ca nu i se strica niciodata nici climatizarea si nici ABS-ul, nu-i pica niciodata cureaua de distributie si nici n-o sa vezi vreo Dacie 1300 cu "check engine" aprins in bord. Dar stii de ce? Pentru ca nu are asa ceva. Plus ca orice Dacie poate fi reparata in fata blocului fara sa treci pe la service. Ce poti sa-ti doresti mai mult de-atat? Chestia cu aratatul ca nou e tipic latina. 50% dintre cei care se duc la service solicita "sa arate ca noua" chiar daca furca ii curge (daca mai are ce sa curga din ea) sau daca placutele mai au 0.5mm. De anvelope nici nu se pune problema. Ideea e de cum arata, ca asta ajuta pe olx. Sunt si exceptii, evident, dar sunt extrem de rare. Si le gasesti la oameni care stiu sa-si faca service-ul singuri si sa le intretina. Dar una e sa intrebi pe forum detalii legate de o reparatie si alta e sa intrebi "Ce are?" povestind un simptom atat de comun incat doar Sauron cu ochiul lui ar putea sa-si dea cu parerea. Cand ai o moto de 30 de ani fie esti as in reparatii/intretinere fie ai deja un service cu care lucrezi frecvent si la care te duci. Sau o pui pe olx cu 2000 de euro si astepti sa vina un viitor intrebator pe forum sa ti-o cumpere.
  22. cable network - retea cu cablu wireless network - retea fara cablu. Nu spunem cableless network throttle cable - cablu de acceleratie throttle wire - tot cablu de acceleratie. Nu spunem sarma de acceleratie Si limba engleza are semantica ei:) Usor de facut confuzii. Conteaza contextul. Chiar, cum se traduce acel fir care leaga inputul acceleratiei de ECU in cazul throttle by wire ? Wire harness? Cablaj?
×
×
  • Creează nouă...