Sari la conținut

mehicano

EX+
  • Număr conținut

    26
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de mehicano

  1. Salutare! Am si eu o problema la Simsonul meu 250 Sport. E proaspat cumparata si am o problema cu ea. Nu reusesc nici in ruptul capului sa-i reglez carburatorul. E carburator original de simson. Cu greu reusesc sa-l fac sa stea in relanti din reglajul de aer/benzina si din reglajul de relanti. Cand o accelerez, scade turatia... Si mai si pusca cateodata si merge total anormal. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi sau eventual sa-mi spuneti la cine pot sa apelez la Cluj sa ma ajute. Multam!

     

     

    iti dai seama k dintr-un carburator veki de 40 de ani nu prea ai ce sa mai scoti. unii isi pun carb. de ij , altii de minsk. sincer eu iti recomand de CZde 250.. se potriveste la fix si merge foarte bine... :rolleyes:

  2. Nu ca are diabet :cheers:)) , dar ma gandeam ca motorul se intretine mai bine daca ii pui un tratament de exemplu Super Dura Lube. Nu stiu ce sa spun, voi stiti mai bine. Designul la DNEPR e asa ca din topor, sunt masive, robuste,deci si bine facute. Am aflat ca viteza e tot de vreo 120km/h maxim. Oricum, spun inca o data ca nu ma intereseaza viteza mare, ma interesez doar ca sa vad performanta motorului.

     

    LA IJ Planeta daca pui carburator Mikuni ce rezolvi? Cu ce se schimba performantele ?

     

     

    singura Planeta pe care am vazut-o cu carburator mikuni era o planeta sport...sau ceva mai nou..

    destul de ciudat motoru... dar e planeta..clar...se invarte invers , are cursa mai mica si alezaju mai mare..deci e mai turata...suna ca o jawa. oricum m-am plimbat cu ea si trage si fuge de rupe..dar nush dak e doar de la carburator...e si motoru mai bun...

     

    la planeta sa nu te astepti la performante!

     

    poate doar la planeta sport.... da' nu gasesti pe la noi!

     

     

    uite k gasesti :cheers: eu m-am plimbat cu una :lol: fuge de rupe..

  3. Mehicano, ai abia 20 de ani, esti nou venit pe forum si deja pozezi in mare cunoscator.

    Plus ca pana acum n-ai avut decat o amarata de mobra.

    Mai intai mergi macar cateva sute de km pe motocicletele la care te referi si apoi vino cu decrete din astea.

     

    Sa cresti mare!

     

     

    mah....ce-am spus n-am spus din auzite...am vz la prietenii mei care au si jupiter , si planeta , si jawa. nu ma dau mare cunoscator, dar stiu cate ceva..... astea sunt impresiile pe care mi le-am facut eu pana acum din ce am vazut....

     

    Peace!!! :lol:

  4. Ceasu comparator e de reglat avansul

     

    Am aflat de la baietii astia de treaba de aici ca Jawa TS are motorul bun, dar franele slabe shi ambreiajul jaf.

     

     

    nush cum e cu ambreiaju...dar o jawa iti bate un jupiter fara drept de apel.....o jawa ts bine reglata ia 150 fara probleme

    plus k e fiabila...si consuma putin

  5. Iaca-ta si IJley-ul meu, cam asa arata. Acum calaresc un Gpz600, dar cum a venit frigul incep tratamentul geriatric. Modificari vor fi "no limit", idei sunt gramada, asa ca revin cu poze la primavara. Chiar nu m-am gandit ca investitia va fi mai mare decit valoarea ei.

     

     

    iju l-ai luat din rosiorii de vede , nu?

    :lol: :cheers: :cheers:

  6. Eu mi-am cromat piesele la un atelier de pe Magura Vulturului (Bucuresti, cum intri de pe Sos. Iancului, la 100 m pe dreapta e o poarta rosie pe care scrie "Acoperiri metalice").

    Au iesit beton pentru ca le-am facut bec inainte. Astept sa treaca ceva timp ca sa-mi dau cu parerea despre durabilitatea lor, daca nu impusca rugina prin ele. Sfatul meu, daca se duce cineva acolo sa dea piese la cromat, sa le unga cu vaselina inainte, ca mosu' de-acolo le pune pe raft si le cromeaza cand are el timp liber - la mine a durat o luna. Daca nu le ungeti, de la umezeala apar mici puncte de rugina care se vor vedea sub crom (ca doar nu le-o da la slaif inainte, desi el asa se lauda).

     

     

    si cat te-a costat sa cromezi toate piesele???

     

    Dupa cum zicea robybiker, ziceti fratilor despre cromare, lasati-o ba cu drepturile de autor, mergeti pe chat cu glume. Din cate stiu eu, Pro-Bike a deschis un forum pentru ca cei pasionati de chestia asta sa sa poata ajuta sau sa schimbe impresii. Am vazut pe multe topicuri urmatoarea chestie: cineva deschide o discutie despre ceva, si doi mameluci se apuca sa se certe intre ei, fara legatura cu discutia respectiva, despre cine stie ce. Lasati-o ba moale!

     

     

     

    ok...am vz ...700 000 pt un simson...sincer nu e mult...dar cum trebuie sa le pregatesti? dak toba sau cotu mai are ceva crom pe ea , dar e varza , trebue sa-l dai jos? sau de asta se ocupa mosu ala?

  7. Alternativa: vopsire cu pulbere in camp electrostatic. Asa o sa fac eu la IZH :crack:

     

     

    si imi spui si mie unde pot sa maduc sa vopsesc cu pulbere? cadrul ar merge vopsit asa k vopseaua cu pulbere e foarte rezistenta , nu? cam cat costa sa vopsesc un cadru cu pulbere?

     

    daca e un atelier profi pregatesc ei piesele! daca nu... sa stii ca nu e usor deloc sa cureti cromul vechi de pe piese fara sa le strici suprafetele! oricum ca sa scapi de unele piese de cromat cum ar fi tobele, ghidonul, crash-bars, etc. ai putea sa le faci din inox! :cheers: nu rugineste, nu sare, se intretine mai usor... :cheers:

     

     

    e mai naspa sa le fac de la 0.....totusi vreau sa stiu un pretz aproximativ pentru o cromare :lol:

  8. vreau sa stiu si eu unde gases aeliere de cromat p-aici prin bucuresti..sau kiar prin craiova daca stie cineva...

    Cam cat costa sa iti cromezi o motocicleta? vbaici de tobe , coturi , pedale avansate , coarne , chiar si rotie , plus celelalte maruntzishuri.....intreb pentru cromare de calitate medie.....adik as cam vrea sa cromez un ij sau un simson.....dar oricum..dak stiti adrese si preturi aproximative...puneti-le aici : puneti adresa , preturi , nivelul calitatii....cat dureaza o cromare...etc , ....pt k eu nu stiu nimik la capitolu asta :lol:

     

    SI inca o kestie....ca sa cromez ceva trebuie sa o pregatesc eu pt cromat , nu? adik de exemplu pe coturi , tobe, etc...trebuie sa le curat cu flexu cu peria de sarma , nu?

    astia de la ateliere le mai fac ceva????

  9. Zici sa-mi iau planeta?Pai Planeta e monocilindru si ma gandesc in primul rand ca face

     

    galagie mare ca cilindrul ala are 350cc si e singur.

     

    2.Fiind doar un singur cilindru se poate strica shi raman in drum.

    3.Un cilindru lucreaza de doua ori mai mult decat 2,deci se incinge mai rau.e mai turat un singur cilindru (aici nu stiu dak am dreptate)

     

     

    nu-i deloc asa....iju intr-un piston e mai bun..planeta , 56 , festival.....sunt mai bune decat jupiter. dak se intampla sa te lase in drum , la astea mai stii ce sa le faci , dar dak e lasa jupiteru..cauti doua lemne , ii faci o cruce si acolo il ingropi. mai intreaba-ma pe messenger ce vrei sa mai stii.....

  10. il lasi original, il pui la punct cu electrica si mecanica, si asa ajungi sa fii admirat de politia romana din masina cu radaru' chiar daca ei au dat talpa grava din stop in stop si tu ai ajuns la 3 secunde dupa ei la semafor :lol:

     

     

     

    nu imi arati si mie o poza cu iju tau?...uite fostu meu hoinarash: cand l-am luat arata de park era scos din pamant.... gandeste-te k am dat 1 800 000 pe el...cu nr noi!!

    post-11315-1151271598_thumb.jpg

  11. da..caut si simson....dar e mai greu sa-i fac la simson ce freau sa-i fac la ij :lol:

     

    adica vrei sa iti bati joc de un motor frumos

     

     

    nu-i asa frate....am vz multe tentative d a face ceva misto dintr-un ij...si de fiecare data era ceva care ii strica tot farmecu.....ba n-avea avansate.....ba avea aprindere de mobra....ba curgea uleiu din el in ultimu hal...cea mai tare solutie de amortizare a zgomotului p care am vazut-o o reprezenta un cocean bagat in spatele ultimei site. plus sei facute pe genunki...varza....deci am o idee foarte clara cu ce trebuie sa fac si ce NU trebuie.

  12. vreau sa cumpar un 56 sau un festival in stare de functionare...sa aiba acte in regula , kiar si nr veki. sa fie relativ complet si sa porneasca cat de cat. restul nu ma prea intereseaza , pt k am planuri mari cu el. vreau sa il chopperesc la modu rau de tot. are cineva asa ceva?

  13. NU ITI LUA JUPITER!! se deregleaza aprinerea foarte repede...consuma mai mult...in orice caz e naspa. Planeta e buna..kiar se merita. Amestecul de obicei e cam 30 ml ulei la 1l benzina. intai pui uleiu calculat la cata benzina vrei sa ii pui , si dupa aia pui benzina , k asa se amesteca singur uleiu. si k sa fi sigur...dai in 2 gropi mai klumea si atunci sigur se amesteca bine :lol: PEACE!!

  14. hoinaru e super...fiabil....SE GASESC PIESE....la Alexandria are aproape tot ce vrei de hoinar si mobra..NOI....si nu-s kiar asa d scumpe....50 000 segmenti...250 000 pistonu..150 000 setu de discuri de ambreiaj...etc..eu mai un ax d-ala cu gauri din cutie si pinioanele ce vin pe el....nu e uzat...

     

    asta e fostu meu jaf....:lol: va place?

    post-11315-1151253125_thumb.jpg

  15. majoritatea folosesec aprinderea de ij pe 12V , dar nu am vz pe nimeni sa zica de asta pana acum:

     

    eu nu ma prea pricep la partea electrica...dar stiu k una lume folosea p vremuri aprinderea de mobra d-aia veke de tip ducati. aia are 5 bobine...nu mai sunt 100% sigur , dar stiu k mai faceau o bobina , k sa aiba 6.. si inseriau cate 2 (dar aveti grija cum le inseriati k ele ausensu invresat sau cam asa ceva...nush sigur) si asa aveau 12V. pastrau magnetou opriginal doar pt cama.....si trageau fir de la aprinderea d mobra la platina. din cate am auzit luminile mergeau SUPER....nu erau probleme. solutia asta e mai buna k nu aveti nevoie d baterie , releu d incarcare....nu complicati instalatia.

     

    mai stie cineva de kestia asta? va rog veniti cu detalii si lamuriri

×
×
  • Creează nouă...