Sari la conținut

kanvulf

Membru
  • Număr conținut

    57
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://
  • Yahoo
    serban_i.alexandru@yahoo.com

Profil

  • Carnet moto din
    2006
  • Numar Moto
    vs-90-ark
  • Club
    lipsa

Informații profil

  • Motociclete detinute
    dnepr, simson

kanvulf's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Intr-adevar se poate numi ghinion, sau coincidente neplacute. Daca prima data am luat un cdi nou si l-am montat si atat.....a doua oara am verificat intreaga instalatie, fir cu fir si am schimbat tot ce ar fi posibil sa arda, in urma discutiilor de pe forumuri. Nu am ajuns la o concluzie care ar fi putut fi cauza. O varianta ar fi ca am dat bateria la un meserias mecanic care a zis ca-mi face o incarcare buna (eu nu avea redresor). In urma incarcarii tind sa cred ca a pocnit bateria si datea curent intermintent. Oricum, am schimbat-o....astept sa vad cum evolueaza lucrurile. Voi urmari si firele de curent pentru oxid...Intr-adevar, bateria avea ceva oxid inainte sa o schimb. Cu ocazia verificarii instalatiei am aplicat si putin si cu grija, spray contact, cam peste tot. Zic putin si cu grija ca am observat ca inmuia invelisul protector al firelor. Deja am vorbit cu pedros despre voltmetru, sper ca saptamana asta sa-l si montez. Voi posta detalii si eventuale intrebari pe masura ce evolueaza lucrurile... Iar ultima masuratoare eronata din cauza instrumentului se poate numi ghinion extrem. Bine ca a fost instrumentul... Mult succes si multumesc pentru sfaturi!
  2. Salutari! Am masurat incarcarea si cu un alt aparat si era in parametri: 14-14.5V Multumesc de sfaturi!
  3. Multumesc pentru raspunsuri! Acum nu sunt in localitate, dar cu prima ocazie voi masura si cu alt instrument. Ce-i drept imi si aparea un semn pe aparat ca fiind slaba bateria lui. In ceea ce priveste releul, l-am luat de pe ebay si are mufa cu 3 fire galbene si cealalta mufa are 4 fire: 2 verzi(masa) si 2 rosu/alb(curent), insa ii lipseste firul negru. Din cate am studiat, nu ar fi nicio problema cu acest fir,iar releele mai noi(chiar si de la honda) vin fara acest fir. Cum reusesc sa masor, voi posta pe forum. Mult succes!
  4. @ cstelia Regulatorul e de la tourmax. Prea mare lucru nu stiu despre ei, dar din cate am gasit pe internet, ar fi din japonia.
  5. Salutari si la multi kilometri in noul an! Din pacate revin cu o problema electrica: dupa ce am schimbat cdi-urile, bobinele, regulatorul si bateria, cu ocazia arderii a doua cdi-uri la diferenta de 1000 km, totul parea ok. Incarcarea era pe la 14 - 14,5 volti. Insa azi, la o verificare de rutina, am constatat ca imi incarca 17 volti(regulator nou - made in japan - cel putin pe cutie). Aveti idee ce tactica as mai putea adopta? Alternatorul? Mentionez ca am verificat fiecare fir pe instalatie si totul pare in regula. Mult succes in noul an!
  6. In cele din urma am rezolvat problema electrica. Totul e ok acum. Multumesc pentru sfaturi!
  7. Salutari! Am o mare dilema! Am comandat de pe ebay un releu regulator care se vroia a fi pentru xrv650. Cand l-am primit am constatat ca are cu un fir in minus fata de cel original, si anume negrul. In rest formatul se potriveste, insa din cate vad pe schema negrul alimenteaza cateva chestii si dupa parerea mea nu prea o sa mearga. Am atasat o schema electrica de la rd03. Am nevoie de o parere cu privire la chestia asta. Multumesc anticipat!
  8. Am atasat o diagrama electrica pentru xrv650, unde se poate observa legatura turometrului.
  9. In cele din urma am reusit sa dau comnda de CDI nou si doua bobine de rd04 la mana a doua. In ceea ce priveste CDI-ul, era clar o necesitate, neavand incotro. Este aceeasi persoana care mi-a trimis un cdi si prima data cand mi s-a ars. Am atasat si anuntul respectiv: http://cgi.ebay.de/Honda-Transalp-XLV-600-...14#ht_998wt_691 Persoana se lauda ca le importa direct din Japonia si, intr-adevar, pe cutie scrie "made in Japan". Acum cine stie, eu nu am mers decat 1000km cu cel nou... In ceea ce priveste bobinele, nu mai sunt 100% sigur de utilitatea lor, insa am comandat 2 la mana doua, gasindu-le la un pret mic: 22 euro ambele. Ar fi o mica problema deoarece fiecare din cele 4 bobine are cod diferit si forma diferita, nu numai la lulea, cat si la lungimea cablului. Asadar, cilindrul din spate e cel cu linia defecta, iar bobinele comandate sunt de la un cilindru fata. Sper sa nu fie tocmai hotaratoare diferenta de 2-3 centimetri dintre cabluri. Pe langa aceste bobine, mai exista asa numitele pick-up coil sau pulse generator, doua bobine care dau pulsul, montate in interiorul motorului, pe langa alternator. As vrea o parere din partea vostra in legatura cu o posibila defectare si a acestor doua. Abia azi o sa ajung la un aparat cu o punte unde sa pot masura bobinele de inductie. Fiind rezistenta mica, valoarea afisata de un ohmmetru digital obinuit, este aberanta. Am auzit, de asemenea, de posibilitatea (corecta si dupa parerea mea) ca aceste bobine sa fie in scurt numai dupa o perioada de functionare. Urmeaza sa fac o revizie la instalatia electrica, orice inseamna cablu. Sper sa gasesc un indiciu pentru arderea celor doua cdi-uri. E o problema ciudata pentru mine. Una e cand stii care e cauza si trebuie sa faci aia si aia. Acum, fiind presat si de problema banilor, nu stiu ce sa schimb si ce nu are rost sa schimb. Intre timp, am facut rost de ceva documentatie strict RD03, inclusiv un manual dedicat numai acestui model. Daca cineva este interesat, poate sa ma contacteze oricand. Va voi tine la curent cu evolutia lucrurilor si voi posta cand o sa am ceva informatii relevante. Mult succes!
  10. @ Africanu Cand s-a ars primul CDI am masurat tensiunile pe regulator, insa asta se intampla cu cateva luni in urma si nu mai retin exact tensiunea la relanti, dar sunt sigur ca in ture ajungea la 15V. Sa zic undeva la 14.9V. Am citit in manual si tensiunile ar fi intre 13.3 si 15.5 V. In ceea ce priveste pozitionarea, shaua nu poate atinge CDI-urile in nici un caz. CDI-urile stricate nu au nimic deformat sau semne de topire. Mentionez ca ambele CDI-uri s-au ars la rece, la 1 minut dupa ce am pornit motorul, fara ca eu sa fiu pe sha. Mufele sunt intregi, adica fara nici un semn de fortare. Nu bag mana in foc ca ar fi de la bobine, dar asta am mai auzit si eu. Sincer mi se pare putin ciudata problema si nu stiu cum sa o tratez. Multumesc pentru raspuns!
  11. Multumesc de raspuns. Releul e ok, urmeaza sa masor bobinele. Insa nu am gasit bobine de rd03,noi, in eventualitatea in care una ar fi in scurt. Am gasit un site, unde ar fi bobine de transalp din '90, insa nu stiu daca se potrivesc: http://www.busters-accessories.co.uk/produ...=Ignition-Coils O parere?
  12. Salutari, Am niste probleme la un rd03: cu ceva timp in urma mi s-a ars unul dintre cdi-uri. Motorul mersese perfect pana atunci asa ca am tras concluzia ca a cedat pur si simplu. Am dat comanda de unul nou si l-am montat, dar nu pe "linia" care cedase, ci pe cealalta, tocmai pentru a evita arderea celui nou in caz ca erau probleme pe linia respectiva. Toate bune si frumoase. Motorul functiona perfect, ca si inainte. Dupa o mie de km, a cazut iar, pe aceeasi linie, adica al doilea cdi vechi. Mentionez ca au cedat deodata, fara nici cel mai mic advertisment. Daca prima oara eram in garaj, a doua oara eram la 500 de km de casa si nu a fost prea ok. Acum intentionez sa-i schimb bobinele de inductie si sa verific toata instalatia de vreun scurt, desi putin probabil. Rugamintea mea este daca imi puteti indica un loc de unde pot cumpara bobine de rd03 noi. Pe wemoto nu am vazut. Sau daca imi puteti indica modele de transalp de la care s-ar potrivi bobinele. Sau daca ar putea face vreun artificiu cu bobine si cdi de rd04, desi as lasa la urma varianta asta. Multumesc anticipat!
  13. . Boieru - intrunire la cort si foc de tabara, oriunde in tzara, dar in mijlocul naturii, nu la pensiuni sau hoteluri. 2. Perl -cort -codru-i frate cu romanu 3. Dan Hamzea - cort 4. Cstelia - corturar si eu 5. Popescu Mihai Raul - ? 6. Axa cu Scame - ? 7. Antenutza + Razvan - cort, codru si voie buna... 8. Jaques - cort, casutza, cabana, pensiune ( si cam atat ca este criza), locatie potrivita motoretei ( nu oras de campie), 2 nopti si o zi de traseu comun. 9. A.TW. - ? 10. Pedros - ? 11. Mircea Leschian - cort, doua nopti, o zi de traseu comun 12. Oly - ? 13. Sherky - la cort ... doar doar ne-om intalni odata biggrin.gif 14. Kanvulf - cort 15. 84 SBF - iarba verde, cort, nu ma prea intereseaza unde daca pot, vin 16. Gabi RD03 -cort clar 17. Sora 13 - natura, iarba verde, cort......libertate (probabil +1) 18. Gaxel - din pacate sunt plecat din tara. macar sunt tot pe mobra 19. Mae - ? 20. Vlad 302 - cort - natura; cu pasager 21. RIP Husi - cort---haiduceala in munti de preferat 22.mielu - tot cort si haiducie si eu. (probabil +1) 23.xel-cort--haiduceala in munti ...numai sa nu cada pe 06.06.2009...ziua-n care africa e ocupata sa-mi duca mireasa la altar... 24. duc- doua nopti cu cazare la garsoniera de panza in padure!
  14. off-topic Imi cer scuze pentru intreruperea discutiei, dar vin cu o mare rugaminte la africani. Sunt posesorul unui RD-03 si tocmai ce o pregateam pentru o tura in afara tarii cand mi-a cedat unul din CDI-uri. Ieri am decarenat-o putin sa-i fac o evaluare rapida. Am mai strans ce era de strans, un schimb de ulei... Mentionez ca am lucrat atent. Am incarcat bateria. Am mai pornit motorul din cand in cand, fara probleme. De cand am motocicletanu am avut nici cea mai mica problema, merge perfect. Exact cand terminasem totul, i-am dat o cheie si deodata mergea intr-un piston si a "cazut" turometrul. Mi-am pus mainile-n cap si m-am gandit direct la un CDI. Am interschimbat CDI-urile si turometrul si-a revenit, lucrand celalalt piston. Siguranta de la ignitie e Ok. Concluzia mea a fost ca piesa a cedat pur si simplu. Daca exista si alte pareri, va rog frumos sa mi le impartasiti. Asadar marea rugaminte este sa ma sfatuiti de unde as putea procura un CDI. Pe 14 am programata plecarea si o eventuala intarziere mi-ar da mult peste cap planurile. M-am uitat pe wemoto si nu am gasit. As prefera un magazin de acest gensau orice sursa. Multumesc anticipat!
  15. Pai hai peste o luna sa vedem ce iese. Ai dreptate ca in turele de unul singur nu te bate nimeni la cap, dar parerea mea e ca inca un motor cu un camarad bun nu stica. Asa cum am spus si mai inainte, oricine e binevenit. De asemeni, multumesc celor care au venit cu sfaturi!
×
×
  • Creează nouă...