Sari la conținut

nick 85

INACTIV
  • Număr conținut

    318
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de nick 85

  1. Salut.La minunatiile astea italiene ai nevoie de o diagnoza,dar inainte de asta verifica incarcarea,au prostul obicei sa nu incarce in turatii sau la cald si se poate aprinde becul.

    Ma gandesc ca va fi nevoie de diagnoza. Am vorbit la Piaggio Sibiu care sunt aproape de mine si au zis ca numai la Bucuresti s-ar ocupa de asa ceva. La cald se stinge becul. Am mai observat ceva. Daca ii motorul rece se aprinde becul imediat dupa ce plec de pe loc, pe masura ce se incalzeste motorul becul se aprinde la interval mai lung dupa ce plec de pe loc si dupa ce ii cald bine nu se mai aprinde deloc.Daca nu ma insel mufa de diagnoza ii langa baterie.

  2. Salutare.

    Am cumparat si eu de curand un Piaggio X8 din 2007 cu 9500km cu carte service din Germania. Pe la 11500 km mi s-a aprins becul ,,check engine''. Pornesc motorul, merg cateva sute de metri si se aprinde becul. Opresc la o intersectie sau decelerez se stinge becul. Merg cu el vreo 8 km se stinge becul si nu se mai aprinde daca este cald motorul. La relanti nu se aprinde niciodata. Motorul merge si porneste la fel dar ma deranjaza becul aprins.

    Nu are cineva idee cam ce ar putea fi?

  3. Daca nu faci verificarea la 20000 nu e neaparat un capat de tzara. Eu am verificat personal si la 20 si la 40000 si diferenta a fost nesemnificativa. Dar totusi bine e sa o faci din cind in cind ca sa nu ai surprize majore la un moment dat pe drum. Nu e greu, poti sa executi si tu singur operatiunea. Mie imi ia cam vreo 3 ore. Vezi ca e scris in manualul de reparatie pas cu pas cum se face si mai e si pe F650.com. Tot ce-ti trebuie e un set de lere cu dimensiuni care pleaca de pe la 0,04 mm si are grosimile urmatoare cam din 0,01 mm si in plus iti mai trebuie un surub M8 cu lungimea cam de 80 mm care are capatul usor ascutit ca sa poata sa blocheze axele cu came in pozitia de masurare. Vezi ca e scris totul pe F650, inclusiv cotele standard in care trebuie sa te incadrezi. Daca ai vreodata drum prin TM as putea sa o verific eu dar asta presupune sa ne vorbim dinainte.

     

    Toate alea bune si spor la lucru

    Am luat motorul la 20 350 km in 2006. Jocul la supape a fost verificat in Germania de unde l-am luat. Nu am verificat la 30 000 km ca am zis ca merge motorul bine. Am ajuns la 40 000 km si nu am verificat tot din aceleasi considerente. Acum, inainte de a-l scoate la drum la 43 000 km am zis sa verific si eu asa de curios. Evacuare stanga + dreapta in limite 0,15 mm dar admisia si stanga si dreapta avea 0,00 mm. Am luat pastile mai subtiri cu 0,10 mm, am montat totul la loc si surpriza- admisia 0,00 mm. Am comandat pastile cu 0,15 mm mai subtiri fata de ultimele si cu 0,25 mm mai subtiri decat primele. Urmeaza maine montajul. Sunt curios ce obtin la masuratoare. Mentionez ca masuratoarea a fost facuta corect cu motorul la TDC. Motor BMW F 650 an 1996, 0,10-0,15 mm valorile corecte.

    Nu inteleg de ce s-a intamplat asta.

  4. Salutare! Unde schimbi tu uleiul cu 100 de lei pe an?

    In curte la mine. Ulei 20W-50 de la BMW cu 44 lei/l ( 2L- 88 lei ) si filtrul Champion de pe Louis cu 25 de lei. Cost total 113 Lei.

    Anul acesta s-a scumpit uleiul. Anul trecut in primavara era in jur de 37 lei/L daca nu ma insel.

    Mesaj completat

    In curte la mine. Ulei 20W-50 de la BMW cu 44 lei/l ( 2L- 88 lei ) si filtrul Champion de pe Louis cu 25 de lei. Cost total 113 Lei.

    Anul acesta s-a scumpit uleiul. Anul trecut in primavara era in jur de 37 lei/L daca nu ma insel.

    Rectific: 2L ulei 20 W-50 de la BMW costa 82 lei. Astazi mi-a venit uleiul si regulatorul de tensiune.

  5. O sa le fac... Is ceva ieftinituri din piata... Deocamdata o sa ajunga astea, pe lista prioritatilor e acu un set de gume, dupa aia Hella FF50 (2 randuri, de ceata si driving lights cu xenon de 4300k in fiecare - investitie de ~ 1000 RON).

     

    Becu din astea e H3 de 50W sau 55, nu mai retin, dar pe acolo. Is legate pe faza lunga, cu releu. Alea ce or sa vina o sa fie legate asa: alea de ceata pe faza scurta si alea de driving lights pe faza lunga.

     

    Ce am observat pana acuma e ca merita sa ai proiectoare! In 300 km nu mi-a mai taiat nimeni calea, stau conservarii pe strazile laterale pana ce trec de ei. Tineti minte ca majoritatea din aia 300 km or fost facuti in jud. AB :blink:

     

    Tot ce am acuma e halogen. Xenoanele or sa vina si ele, dar dupa cum zic, dupa ce imi iau gume.

    Dane, tu ce vrei sa spui cu 300 km facuti in Alba???

  6. Am Âşi eu câteva întrebări, pentru cei care au de destul timp această motocicletă, ca să-Âşi poată forma o părere:

     

    1: Cam care este balanța fiabilitate/costuri de întreținere? Adică, e destul de rezistentă pentru uzul cotidian - drumuri oarecum soft-enduro (străzi proaste, pietruite cu macadam de râu) ocazional ieÂşire pe dealuri, versus costuri piese ?

     

    2: Care este consumul mediu - trafic urban lejer + înafara localității, neîncărcată, doar cu conducător aprox. 75 kg;

     

    3: Manevrabilitate, frână, stabilitate.

     

    Mulțumesc.

     

    Sa-ti raspund eu cate ceva:

     

    1. Motocicleta o am din septembrie 2006 ( an fabricatie 1996 ). Am luat-o la 20 350km si acum am in jur de 42 000km. Costuri in acesti 22 000km au fost: placute frana fata + spate ( 30+ 30 euro ), cauciucuri fata+ spate ( aproximativ 700 lei ), lichid frana, racire, lubrifianti lant si ulei motor + filtru-in jur de 100 lei/an. Anul acesta v-a primi kit de lant nou, regulator de tensiune nou, baterie noua, bujii noi + saua modificata la DARIAN ( Costuri 90 euro+ 587 lei+ 200 lei+ 30 lei+ 150 lei). De rezistenta e rezistenta, asta depinde si cum o ingrijesti. Pe mine nu m-a lasat balta niciodata.

    2 Consumul mediu este in jur de 4,5l/100km la mine. Daca merg mai mult la drum lung se apropie de 4l/ 100 km iar daca o folosesc mai mult intern se apropie de 5-5,5l/ 100km.

    3. Foarte manevrabila, frane destul de bune ( asta daca ai placute de frana OK ) si stabila cu cauciucuri potrivite.

  7. ...te rog eu nu te mai fa de ris, cum poti sa-ti imaginezi ca bmw a inventat uleiul 20w-50 si mai ales uleiul mineral??? :crack: ...faptul ca pe bidonul respectiv se afla o poza cu un motor boxer nu inseamna ca uleiul respectiv a fost inventat de ei!...omule bun, e o strategie de marketing, prin distribuirea de uleiuri cu insemnele marcii ei mai cistiga ceva bani!...sa nu-mi spui ca si opel sau mercedes sau audi fac uleiuri doar pt ca exista uleiuri pe care ei le distribuie si pe care se afla poze frumoase cu masinile lor!

    ...ca un alt punct de vedere, sper ca tu in motorul tau nu bagi ulei din asta!...atentie, motorul tau este monocilindru cu ambreiaj umed, tu chiar daca ai vrea nu poti baga un asemenea ulei, verifica-ti cartea tehnica!

    ...si ultima chestie la care am ramas oarecum surprins este ca daca si eu as face 5000km/an ca si tine chiar nu m-ar fi interesat cit de scump este uleiul...dar cum eu mai putin de 35.000km/an nu fac, fa tu socoteala sa vezi pe unde ajungi!..tine cont si de faptul ca eu schimb 4l la un schimb si mai adauga inca 1l ulei de cutie si cardan la fiecare 10.000km. :)

    Stai linistit ca nu ma fac de ras. Am zis ca BMW face acel ulei 20 W- 50 ( sau ma rog- Castrol sub sigla BMW) care se foloseste la motoarele boxer ( nu cunosc motorul boxer ca si tine asta este clar) cu vascozitatea si indicele API recomandat de BMW boxer. Si acesta este uleiul recomandat de producator pentru motorul meu. Asta pot sa-ti spun sigur.

    Si am zis clar ca la mine nu conteaza un schimb pe an la pretul asta ( fac cam 6000-7000 km/ an ca timpul nu-mi permite din cauza meseriei).

    Nu vreau sa starnesc polemici, sa ma cert cu cineva de pe forum. Nici gand. Mi-am expus si eu puctul de vedere.

    Si in incheiere cum am mai zis: POLEMICA ULEIURILOR NU SE EPUIZEAZA NICIODATA!

    Numai bine.

  8. motorul meu a mers "ca uns" cu elf sporty 20w-50 vreo 100.000km, in continuare il recomand ca si cel mai accesibil ulei in momentul de fata!....la 64lei/4l este de departe foarte bun!...daca nu as fi folosit asa ceva nu as fi scris aici numai ca sa ma aflu in treaba, dar repet...desi intretinerea la bmw-ul tau poate fi facuta foarte usor si foarte ieftin, tu alege singur ceea ce crezi tu ca e bine!...daca poti baga ulei cu 100euro gramul, totul tine de posibilitati!...

    cindva asa eram si eu, disperat dupa uleiuri extraordinar de destepte si groaznic de scumpe pina mi-a deschis ochii un om cu scoli si studii superioare in domeniu care mi-a spus si demonstrat de ce nu are rost sa folosesc uleiuri de fitze!..omul respectiv era distribuitor de uleiuri fuchs si desi ar fi putut sa ma combine cu cele mai traznet uleiuri ce le avea in vinzare a preferat sa ma faca sa inteleg(conform specificatiilor date de bmw in cartea tehnica) de ce motorul meu are nevoie de niste uleiuri considerate mediocre!...

    baga ulei din asta si la 5.000km afara cu el!...impreuna cu un filtru champion c162 totul costa 75-80lei!...lasa pe altii sa fie invidiosi pe tine si sa bage uleiuri dintre cele mai grozave din lume, tu nu ai nici o treaba cu genul ala de intretinere!

    daca mai vrei detalii (si mai am destule), suna-ma la 0721408941-florian...si i-ti mai spun o gramada de chestii care pe altii ii vor face invidiosi pe tine, inclusiv pe altii cu modele noi de bmw... :D

    Mesaj completat

     

    ...cum arata uleiul ala?...se gaseste in zacaminte exclusiviste cumva?...creste si se dezvolta special pt comunitatea de bmw-isti cu boxere?.....este cumva extras din centrul cartierului beverly hills sau de sub fabrica bmw din munich?...

    ...scuza-mi sarcasmul dar nu m-am putut abtine... :bigstar:

    Asta cu ULEI SPECIAL DE BOXERE nu am inventat-o eu ci cei de la BMW. Ei au inventat si uleiul asta 20W 50 mineral care este recomandat la boxere si la motorul meu de altfel. Dilema uleiurilor nu se epuizeaza niciodata dar EU consider ca pentru 2 litri de ulei ( in cazul meu) o data pe an sa platesti in jur de 85 lei nu este o avere. In rest fiecare face cum doreste.

    Numai bine.

    Mesaj completat

    ..Cind am luat prima data RT-ul si am inteles cu ce se mananca am avut un vis:K1200LT!

    De atunci au trecut 4/5 ani..

    Clientii la Burgmanul meu 650 au dat de mine intamplator, tot pe nepusa masa l-am vandut, apoi am facut rost de diferenta de bani si..asta a fost.

    Si cum in viata, atunci cind este sa se lege, toate iti merg unse, asa a fost si acum!

    Am avut extraordinara oportunitate sa gasesc nevandut in Arad un LT din 2000 pe care si l-ar dori oricine, cu absolut toate extrasele posibile la timpul ala, cu un singur propietar roman de 55 ani, cu kilometri putini, cu carte service, care l-a luat direct din Germania de nou!

    Am avut sansa incredibila sa dau peste un om pasionat de motoare, un om de aleasa calitate, cu care mi-a facut realmente placere sa stau de vorba si sa fac afacerea asta.

    Am avut sansa nesperata ca acest om sa nu aiba nicio problema din punct de vedere material, sa aiba viitorul asigurat, in asa fel incat sa mi-l vanda cu mult sub pretul pietei din Germania fara ca acest lucru sa-l afecteze foarte tare.

    Poate si insistentele mele, poate si felul meu de a fi, poate si pasiunea mea pentru LT l-a facut sa procedeze astfel, cite putin din fiecare..

    Simplu, nu?

    Este din 2000, are 39.000 km, carte service la zi:

    -Tuning la motor facut in Germania, adus in 131 cp(motorul este identic cu cel de 1200RS/GT), in loc de 98 cp de serie.

    -Kit xenon

    -Parbriz marit

    -Mansoane incalzite

    -Bord computer

    -Tempomat

    -Marche arrierre(reverse gear)

    -Radiocasetofon+magazie CD

    -Boxe fata/spate, patru in total.

    -Sei(pilot+pasager)cu gel, incalzite(pilot+pasager)+incalzire in spatare(pilot+pasager)

    -Portbagaj suplimentar cromat cu lampa de stop inclusa pe topcase.

    -Pachet Crom

    -La bla/bla-uri intra dual ABS, parbriz electric.

    In viitor necesita guma fata, mai tarziu si cea spate.

    Pina atunci insa apa, paie si bataie!

    Nu am apucat sa ies cu el in trafic, am mers doar putin pe citeva stradute si pot spune ca nu-si arata deloc cei 400 kg!

    Cert este ca vom fi prieteni buni..

    Fara cuvinte.

    Sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el.

  9. Cred ca o sa ti le trimit pe mail, ca aici ne limiteaza la 1 MB si sunt mari. De confort nu se discuta. E de 10 ori mai bine, atat pentru mine, cat si pentru pasager care nu mai trebuiue sa-si suceasca gatul ca sa vada ceva in fata, deoarece e mai inalta pe spate. De pret, ce sa-ti zic, mi-e si jena pentru munca lui Darian si cat a cerut el: 150 de lei.

    Mesaj completat

     

     

    Le ai pe mailul din profilul tau! :bigstar:

     

    Multumesc mult de promptitudine. Foarte frumoasa si nu ii scumpa deloc cu 150 lei. Anul trecut a fost asta?

  10. Aham, priceput! Atunci s-o luam sistematic. a mea e din 95, mai exact din mai 95 si inmatriculata prima oara in sept 95, in Italia. Nu o sa intru in zona datelor tehnice pe care le respecta cu brio daca e pusa la punct. Ai grija sa fie inmatriculata ca mie mi-a scos peri albi cat m-am plimbat pe la Circa Financiara, ANAF si Politie. Bun! Acum, ce am remarcat eu: la drum lung se comporta impecabil chiar si incarcata, cu pasager (de 50 de kg) top case si coburi, pline, normal. Eu am 85 de kg si consumul a fost undeva la 5,1, iarna, adica acum doua saptamani cat am fost un weekend pe Valea Prahovei. Doar cu pasager, acelasi, mananca 4,2. In oras, adica in Bucuresti, consumul este undeva la 6,8 la suta. E extrem de manevrabila in aglomeratia noastra si, oarecum impunatoare, adsica soferii se dau la o parte si se uita cu respect. Sigla e de vina! Consumabilele costa si se schimba la fel ca la orice alta capra, deci, din punctul asta de vedere nu e nici o problema. Daca te lasa ceva mai special, reprezenta BMW din Pipera se ocupa de problema in cam 2 saptamani. Daca e sa schimbi rulmenti sau alte maruntisuri preturile sunt cele din magazine, adica, la mine de exemplu, rulmentii pe spate, 26 euro, bucata, la fel ca aia de pe fata. Cauciucurile, Pirelli Scorpions, 900 de lei, cu montaj si echilibrat. Manere incalzite, minunate iarna asta, 40 de euro. Adica, ai inteles ideea, nu mai stau sa pun preturi. Dar, repet, reglata si intretinuta, pleaca de la prima cheie si la -19 grade si te duce unde ai nevoie, fara grija. Avand in vedere ca e facuta numai din dural si plastic, n-ai probleme cu rugina. Mai e ceva? A, eu am 1,85m si o folosesc cu reglajul amortizorului spate setat pe maximum si e foarte comoda, atat pentru mine, cat si pentru prietena. E adevarat ca am sa gen Corbin, facuta de Darian, care a si inaltat-o putin, 1 cm. Daca am uitat ceva, contacteaza-ma! Atasat ai si o poza cu motorica si din 1995 flancat de "pasager", facuta acum 2 sapt la Paraul Rece.

    Salut

     

    Poti sa atasezi te rog niste poze mai detaliate cu saua modificata, sa-mi spui cam cat a costat si ce comfort ai acum.

    Multumesc.

  11. " Coltarele alea din plastic " sunt de fapt 'coltare ' din vopsea neagra :D (arata bine ,nu ?) dar vreau sa fac unele din polibutilena sau poate faci tu din fibra de sticla ca vad ca te ocupi cu asa ceva . Pacat ca ai renuntat la capacul "original" , pareau mai de fabrica si spatiu de legat bagaje aveai destul , asta ti-o spun din proprie experienta .ceva poze ca am descoperit 'buba '(erau pozele prea mari )

     

    Off topic. De unde ai facut rost de plexiglass pentru deflectorul de la parbriz ca eu tot caut o bucata de 20/10 cm si de minim 3 mm grosime si nu gasesc.

×
×
  • Creează nouă...