Sari la conținut

bibix2

Membru
  • Număr conținut

    104
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de bibix2

  1. Am eu unul si intainte intamplator sau nu am avut un v-strom. Daca vrei iti pot da detalii pe PM legat de ce te intereseaza.

    » Post actualizat in 19 Aug 2014 12:37

     

    Suspensiile de pe cbf u de 1000 (o sa ti se para paradoxal) sunt 10 ani in fata suspensiilor de pe dl u de 650 pana in 2007 (pe cel dupa 2007 nu stiu ca nu am avut). Si nu e o gluma proasta, cea mai mare nemultumire a mea la dl a fost cloncanitu ala naspa la suspensia si senzatia de stricat la gropi, atenuarea brutala si "scuturatoare" a denivelarilor. Cand m-am urcat pe cbf m-am urcat exact cu preconceptia ca nu o sa ma pot duce pe drumuri proaste cu mobra asta si supriza a venit inevitabil. Suspensia lucreaza super fin, silentios si senzatia de confort e mult mai buna.

     

    Un edit: la cbf ul meu arcurile de pe fata sunt progresive nu sunt cele stock, nu stiu in ce masura influenteaza asta ca nu am testat cbf ul cu suspensiile stock. La v-strom de asemenea am schimbat eu in disperarea de a scapa de clonk arcurile unele progresive (a ajutat la partead e confort, de clonk nu am scapat insa).

     

    Chiar ma gandeam sa-ti zic sa impartasesti cu toata lumea diferentele intre cele doua motoare, cu riscul ca unii sa te acuze de off-topic. Se pare ca am presupus in mod eronat faptul ca CBF-ul are suspensii mai rigide, si incepeam deja sa dezinformez lumea. Macar am zis ca regret ca n-am mai pornit acel CBF sa dau o tura cu el :-). Oricum, personal sunt inca multumit de faptul ca m-am hotarat la DL650.

  2. pai motorul e de la cbr - nu am dubii de fiabilitate.

    cu picioarele stai mai stranse ca la dl?

    stima

    Cred ca da, le strangi tu cand mergi cu suspensiile alea pe drumuri romanesti :-).

    Eu l-am taiat de pe lista cand am vazut ca tre sa ma las in brate, practic nici nu l-am mai pornit sa ma dau cu el - greseala probabil - deci nu mai stiu cum stateau picioarele. DL-ul l-am luat 2 zile mai tarziu, si abia atunci am vazut ca e importanta si pozitia picioarelor, la motoarele anterioare fie eram mai tanar si flexibil :-), fie chiar stateam cu picioarele mai comod.

  3. Am un disc frana spate de oferit pentru cazuri de urgenta (tocmai ce l-am inlocuit de pe motor pentru ca ajunsese la 4mm grosime).

    E utilizabil in caz de forta majora (nu e ondulat) daca placutele au carne multa.

     

    PS: verificati rulmentul care tine foaia spate, injinerii de la Suzuki au pus acolo un rulment chior, fara simeringuri pe laterale care ramane fara vaselina si aduna mizerie.

    Al meu la 54.000 km e dus deja.

     

    Nici rulmentii de la roti nu-s ce-i mai tari, la 33000 unul de pe fata era copt rau, s-a imprastiat tot cand l-am scos din lagar, preventiv i-am schimbat pe toti, roata fata/spate, inclusiv pinion spate, inital erau capsati doar pe o parte, am pus rulmenti capsati pe ambele parti...

  4. Da , o sa fac si o sa filmez,vedem ce se intampla.

     

    Din manual : 2 posibilitati :

     

    1 : eroare FI pe display + led rosu aprins,palpaie la interval de 2 secunde - Motorul va porni (intra in selfmode) se poate merge cu el

     

    2: eroare FI pe display + led rosu aprins incontinuu - Motorul nu va porni.

     

    Si in caz ca senzorul functioneaza corect, banuiesc ca va trebui sa-ti opreasca motorul instant in momentul in care "rastorni senzorul".

  5. Nu am masurat tensiunea ( in manual,primul lucru ce trebuie sa-l faci e sa masori tensiunea...) eu nu am masurat ca nu am avut cu ce. Deci e posibil sa fie acolo buba,nu stiu. Piesa magnetica ,din cauza trepidatiilor pe diverse tipuri de drum,isi pierde pozitia , de acolo si eroarea pe display. Nu stiu daca se va intampla ceva daca pun motorul jos si piesa gri e lipita asa de placa verde. Habar nu am. Oricum primul impuls daca pici mobra e sa opreste motorul. In fine,o sa ajung la Fabio si o sa vad ce mai spune si el.

     

     

    Bafta

     

     

     

    Cand am desfacut TO-ul nu am gasit nici un fel de pilitura strans in jurul magnetul,nici macar un gram....

     

    Daca ai timp, poti sa dai jos banda cu care ai imobilizat mecanismul, si sa te joci cu senzorul. Adica scoti din suport cutiuta cu magnetul respectiv, ii lasi conectate toate firele, si il rotesti (ca si cum s-ar roti cand el ar fi fixat de moto si moto s-ar rasturna), in timp ce motorul e pornit. Atentie mare sa nu faci vreun scurt si sa ramana toate firele conectate in timp ce faci testele astea. Ideea ar fi sa se opreasca motorul cand tu "rastorni" senzorul.

    Interesant ca ti-a aparut eroarea fara sa-ti opreasca motorul - deci nu s-a detectat rasturnare, doar o defectiune a senzorului, hmmm...

  6. Da știu, liniuță cea mica trebuie sa fie la mijloc,nu sus sau jos. Legat de "biluta",piesa mica gri,pe o parte,cea interioara are incastrat în piesa în sine un magnet micuț. Acel magnet trebuie sa fie în dreptul unor piese mici negre,nu știu care e denumirea în lumea electronica,care piesele mici negre sunt lipite pe placa verde. Dacă imobilizezi piesa gri cum am făcut eu,ea nu se mai mișcă și nu cred ca TO va mai "crede" ca moto e înclinată mai mult de cât trebuie sau pe jos,deci nu va mai da eroare FI pe display......eu dau cu presupusul,poate este cineva care știe sigur sa explice fenomenul; eu atât am inteles,atat am făcut. Restul dacă vor mai fi probleme o sa apelez cu incredere la Fabio :) Ce vorbesc,tot la el ma duc sa îmi regleze TPS-ul. :) Bafta

     

    Probabil ca componentele de pe placuta aia sunt senzori magnetici - Hall. Ori senzorii Hall nu mai functioneaza, ori tensiunea lor de alimentare nu mai e cea corecta, ori piesa magnetica nu isi mentine pozitia normala cand moto e in pozitie verticala.

    http://www.e-automobile.ro/categorie-electronica/106-senzor-hall.html

  7. Ce-si fac oamenii in lipsa de ocupatie schimba culorile la bord. Pai altceva ce sa faci nene daca in ultimii 5 ani toate v-stroamele stricate se rezuma la una singura si acolo a fost vorba de un senzor :D

    Senzor care a avut rau de mare, sau alergie la sare :). Am observat ca au fost 2 senzori de rasturnare care ambii au cedat la mare :) adica unul la Constanta, altul in zona Thassos.

  8. pai e intinsa max dar cand aduci spre tine ghidonul trebuie sa mai cobori maneta de frana spre in jos ca sa ai unghi bun la manete cu pozitia relaxata ... cand cobor spre in jos maneta de frana se mai relaxeaza si conducta + mai poti slabi si aranja unghiul facut de capatul conductei ala de fier cu corpul pompei si mai relaxezi inca un pic.

    eu zic ca 3+2 cm trebuie sa mearga cu conductele standard ca de aia sunt facute asa.

    poate poate ...

     

    stima

    "noua" sha:

     

    attachicon.gifIMG_1872.JPGattachicon.gifIMG_1875.JPG

     

    modificari:

    mutat locul soferului 2 cm mai in fata, latit cat permite "geografia" atat locul din spate cat si ala din fata, subtiat cat se poate cele 2 zone "dintre picioare" la stat pe sol cat si pt pozitia normala, montat kituri de incalzire pe ambele locuri.

    astept un drum mai lung (bibix?) si dam verdictul final.

    pana acum pare ca sunt foarte, foarte aproape de ce visez de 100k km.

     

    numai bine,

    paul

    Ma tenteaza drumul ala de la Herculane spre Lupeni, ca transalpina mi se pare ca momentan e sub zapezi.

     

    fiecare cu gusturile lui :) mie personal imi place albul si verdele, nu imi place albastru de la VW si nu suport portocaliu de la Suzuki Toyota Renault etc :)

    Personal consider ca rosu si albastru sunt capetele spectrului de culoare si sunt obositoare la ochi. Galben, alb, verde, portocaliu ocupa un spectru mai mare si prin urmare stimuleaza mai multi receptori in ochi. Preferintele de culori difera de la persoana la persoana :)

    Galben/portocaliul ala mie mi se pare totusi optim, adica nu deranjeaza deloc pe timp de noapte. Dar cum zici, e o chestie care tine si de gusturi si obisnuinta, la toyota am alb cu acele indicatoare rosii, intr-adevar are un aspect placut.

  9. la top case am o mufa cu 2 pini actionati de un arc - (dar nu prea te poti baza pe ea - contactul nu e perfect) si in plus se monteaza pe placa de prindere topcase (la sidecase-uri nu merge pt ca ii trebuie o suprafata plana pe care sa fie fixata). Nu stiu sa fie din alea magnetice la topcase sau sidecase.

     

    As prefera ceva in genul:

    attachicon.giftm_quick_connect.png

     

    PS - nu pot sa nu remarc ca in US gasesti "rahaturi" din astea la Walmart ...

     

    stima

    http://www.conrad.com/ce/ eventual http://www.germanelectronics.ro/ sau o plimbare la vitacom?

  10. Salutare,

     

    Am si eu trei intrebari:

     

    1. Are cineva un cuisor clip-on pentru prinderea plasticelor interioare? AM pierdut unul care tine bucata din capatul rezervorului.

     

    2. Unde pot gasi protectii de cauciuc pentru partea de jos a cadrului din vecinatatea scaritelor? Vopseaua vad ca se duce din cauza frecarii cu cizma...

     

    3. Ma intreseaza cam cat m-ar duce un set de stickere aftermarket, identic cu cele de fabrica. A mai comandat cineva pana acum? Daca de de unde si cum este calitatea?

     

    Multam!

     

    La intrebarea 2 ar putea sa te ajute si userul "mexykanu" de pe acest forum - de la el mi-am luat si eu perechea de protectii din cauciuc, aprox 90ron.

  11. cunoastem senzatia de fobie ... du-te si pipaie un anakee 2 si un tourance "oridecare" si ne povestesti dupa ... daca gasesti facute in DE as merge pe alea (versus ceva mai eftine chinezesti de la anvelopemoto - am eu ideile mele (si unele chiar fixe - recunosc :D)).

    stima,

    paul

     

    Din pct de vedere tehnic nu cred ca e foarte grav faptul ca anvelopele sunt facute in China, problemele ar fi eventual economoce/politice, da nu vreau sa intru in discutia asta.

    Ieri mi-am montat tourance-urile chinezesti :-). S-au echilibrat destul de usor, pe spate 0 grame plumb, pe fata vreo 5 parca. La "pipait" par ok, dar nu le-am testat decat putin prin oras - la franare, intre reactiile ABS-ului suiera pe asfalt, mi-am amintit de tourace-urile care le-am avut in trecut :D.

  12. Intrebarea era pt viitor pt cei ce folosesc actualele cauciucuri din China, cred singurul fabricant pt Tourance Clasic, daca observa diferente fata de cele vechi. Personal cred ca sunt la fel de bune, dar o confirmare nu strica.

     

    Teoretic maine voi primi "noile" tourance clasic. Sper sa le pun la treaba cat de repede. Pe v-strom n-am avut decat bridgestone bw, nu sunt chiar rele, dar am avut tourance pe alt moto, si mi se pareau mult mai ok. Sper sa fie la inaltime si pe v-strom.

    Cu ocazia asta tin sa-i multumesc lui Fabio, am comandat de la anvelopemoto.eu, si s-a putut aplica si un discount.

  13. Ma ajuta si pe mine cineva ? .....daca am sa schimb parbrizul original de la vstrom 650_2004 cu unul touring mra ....se va observa diferenta ? Sfaturi ...

     

    Eu eram multumit de parbrizul OEM pana cand am modificat seaua, acum e mai inalta cu vreo 3-4cm decat originala, si simteam curenti destul de puternici in jumatatea superioara a castii. Problema am rezolvat-o cu MRA vario touring, un stimabil domn v-stromist chiar mi l-a imprumutat pt teste inainte sa-l cumpar :-). Mi se pare ca are aceleasi dimensiuni ca si parbrizul original, dar are acel deflector cu pozitie reglabila care atenueaza mult curenti de aer din zona capului.

  14. he he - bafta!

     

    PS - pentru cei care cauta un inlocuitor pentru oglinzile OEM (din diverse motive!) - cele pentru Aprilia Tuono (Part# AP8104921/AP8104922) sunt foarte ok.

    Eu am gasit de la Vicma.

     

    dezavantaje:

    - nu acopera asa cum mi-as dori unghiul mort (dar nu mai prost decat oglinzile standard)

    pro:

    - forma imi place mai mult.

    - unghi mare de acoperire - vezi ambele parti ST/DR in oricare dintre oglinzi :)

    - au o tenta mai inchisa la culoare (cromatice?) - par mai odihnitoare

    - pe viraje cand esti inclinat ai o panorama fooooarte faina in ele (linia dreapta de sus de la oglinzi devine paralela cu solul) dar asta numai pentru cei care prefera sa se uite in oglinzi pe viraje :D

    - scade consumul de benzina (glumesc :D)

     

    stima

     

    Daca nu-ti poti aranja freza in ele, atunci nu-s ok.

  15. Discutia cu schimbatul uleiului toamna e veche cu tot felul de argumente pro si contra. Ce mi-a ramas in minte, relatarea unui american care inchiria barci cu motor pe un lac, agrement. Omul hotarat, schimba uleiul in motoarele de barca toamna si le punea la conservat in magazie. Concurenta, alte 3-4 firme cu acelasi profil pe lac, le lasa de izbeliste si primavera la deschiderea sezonului schimbau tot si incepeau circul. Concluzia omului dupa 20 de ani in bransa, motoarele lui le inlocuia dupa 3 ani, ca medie, concurenta la 2 ani. Era vorba de cateva sute de motoare pe intreg lacul, folosite de turisti. O perioada m-am tinut de acest obicei, dar recunosc am mai sarit si peste. :)

     

    Acolo probabil ca e vorba de un mediu foarte umed, motoarele aspira aerul de la suprafata lacului in timpul functionarii, probabil conteaza si locul unde sunt depozitate peste iarna => condens mai mult. Poate eroul nostru avea clienti mai multi, sau barci mai putine deci uzura mai mare pe motoare :-).

    Revenind la vacile noastre, nu e mai ok sa le pornim din cand in cand si in timpul iernii, decat sa schimbam toata ziua uleiu' la ele?

  16. dupa ce anul trecut unui prieten i-a facut vstromul exact figura cu butonul de lumini... m-am decis si am montat releuri :D

    acum ma simt mult mai bine :D

     

    Recomand operatiunea tuturor. nu este complicata, nu este scumpa, o poti face singur.

    NU recomand taierea cablurilor originale pentru a efectua aceasta operatie.(se gasesc in targ/ebay toate mufele de care aveti nevoie (2mufe H4 mama + o mufa H4 tata)

    Daca se intampla sa se strice vreun releu cand esti pe drum... si nu ai cu ce sa il schimb... doar scoti mufa originala din mufa H4 tata care duce la releu si o bagi direct in bec... si ai iar faruri functionale :)

     

    Imi schimb parerea despre V-strom. Nu mi se pare deloc inteligent sa treci atatia amperi prin butonul de start. As incerca sa pun si eu relee pe far, poti recomanda te rog un kit cu toate componentele, sau spune-ne de unde ti-ai luat tu componentele?

     

    Multam,

  17. in incercarea de a depista defectiunea la lumini, am demontat rezervorul si airboxul tot pentru a ajunge la mufa verde. Cred ca imi trebuie un filtru de aer, cel actual e plin de praf si albinute moarte.

    Butonul de pornire motor nu are sistemul de stingere a luminii (am observat ca nu sunt fire lipite la conectorii respectivi.

     

    attachicon.gifIMG_20140218_130023.jpg

     

    Am verificat mufa verde si nu am observat nimic in neregula. In dreapta mufei verzi, e una neagra cu mai multe fire, iar unul dintre fire este taiat din mufa si are jonctiunea prin exterior, lipitura e facuta bine si izolata (aici cred ca a fost o problema in trecut, iar fostul proprietar a fost nevoit sa traga fir separat).

     

    attachicon.gifIMG_20140218_125910.jpg

     

    Unde credeti ca ar mai trebui sa verific?

     

    Doar o ipoteza pur teoretica: sigur alimentarea farurilor n-are nici o legatura cu releul de pornire (cel care alimenteaza electromotorul)? Mi s-ar parea o chestie de bun simt daca acel releu ar decupla alimentarea farurilor in timp ce alimenteaza electromotorul, pe urma la eliberarea butonului de start sa re-cupleze alimentarea farurilor - nici macar nu mai stiu daca la mine se sting farurile cand pornesc masinaria :-). Si sper ca macar alimentarea electromotorului se face printr-un releu si nu direct prin butonul de pe ghidon :|.

×
×
  • Creează nouă...