Sari la conținut

papas

Membru
  • Număr conținut

    247
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de papas

  1. Dai capacul ornament din partea dreapta (privind din spatele motorului) jos si ai sa dai peste un capac rotund prins in patru suruburi. Le dai jos si in interior ai sa gasesti filtrul

  2. Din constructie, motocicleta este prevazuta cu un sistem de siguranta ce nu iti permite sa bagi in viteza a doua sau superioara. daca motocicleta sta pe loc nu se poate baga decat in viteza intaia, Pentru a intra in vitezele superioare rotile trbuie sa prinda o anumita turatie, asa ca, incearca sa pleci cu ea si atunci ai sa poti sa-ti dai seama daca merge sau nu.

  3. ... eu ma asociez acestui club al celor " 55 " si sunt dispus sa contribui material .

     

    Generatia noastra reprezinta niste vremuri de demult , de demult uitate . Pe atunci exista respect intre oameni si respectul de sine . In circulatia rutiera acel respect se traduce prin conduita preventiva , lucru necunoscut inca de multi participanti la trficul rutier .

    Vremea pantalonilor evazați , a pletelor in vant si al dorintei de evadare din cotitdian .

    Pheonix , Rosu si Negru , bitels-ii , balurile de la căminele culturale (unde cantam si eu din cand in cand la chitara , cu statiile alea pe lampi de se incingeau de luau foc in ritmul muzicii cu difuzoarele Electronica , RFT ...) , sau reuniunile de la licee . (statii Concert sau Doina cu difuzoare RFT sau cele mai vechi cu difuzoare GOODMANS)

     

    Cei care aveau motoreta faceau furori in randul fetelor . Pe atunci nu era impusa purtarea castii de protectie la motorete si motocicletele cu atas.

    Eu , spre exemplu mi-am obtinut primul permis de conducere in anul 1974 si era cel de motoreta . examenul era acelasi ca pentru gradul A adica , sala , poligon si conducere in oras cu militianul pasager. Cat de greu era sa duci unul de peste 75 de kilograme pe o motoreta de 74 de kilograme si sub influenta emotiilor .

     

    Cine-s mai aduce aminte...si, posesor numai de A

  4.  

    De la Domnu Profesor Constanin:Seniorii Riders sunt optimisti intodeauna.attachicon.gifDecembrie 2012 087.jpg

     

    In acelasi salon cu Constantin se mai afla un motociclist cu fracturi si contuzii si alte alea.Marian se numeste si ca sa vezi ce mica-i lumea,am fost impreuna cu el si cu Cezar la Tulcea la intalnirea prieteneasca a lui Marius.El ne-a fotografiat.

    Cat am stat,a mai venit un tanar de la Young Riders si inca doi motociclisti pe care nu am apucat sa-i cunosc.A trebuit sa plec .Deja eram prea multi in salon.

    Multa sanatate D.lui Constantin si tot respectul, cat despre personajul de alaturi, ala ambujorat si zambitor, abia il astept la Tulcea si, poate veni si cu "gasca de tineriei". Multa sanatate la amandoi

    post-13981-0-01423300-1365015113_thumb.jpg

  5. Am un EN 500 A3 din 92 care a fost modificat de pe curea, pe lant, merge foarte bine, la 80, 90 Km/h trbuie sa schimb pe-a 6-sea, poate si mai devreme (nu am timp sa ma uit pe kilometraj, si nici turometru nu am, doar la ureche). Daca te intereseaza modificarea, am sa ma uit cati dinti are pinionul si foaia de angrenare. Daca e model dupa 96, care au inceput sa se fabrice pe lant, sfatul e sa-l lasi asa cum e. Japonezul cand l-a proiectat nu a fost nebun. Totusi te poti informa de la modelele GPZ 500 sau ER500 care folosesc acelasi motor dar, pentru motoare de viteza

  6. An 79, cu militian in spate. Inainte sa urce trebuia sa-i spui sa-si puna casca, dupa care plecai,.... trebuia sa-l intrebi daca este gata si se tine bine, daca nu, cand plecai, se ridica pe varfurile picioarelor, si plecai fara el, scotea fluierul, te fluiera ,si pierdeai examenul. gata.

    Pe jawa de 2 jumate

  7. Senzorii sunt niste mici bobine prin dreputul carora trece un mic magnet, (tine loc de platina) e greu de crezut ca acestia ar putea fi defecti, in schimb, CDI-ul, fiind tranzistorizat si avand multi CONDENSATORI ELECTROLITICI, unii s-ar putea sa nu mai functioneze la anumite tensiuni si/ sau temperaturi. Daca dupa putini Km se intreupe aprinderea, verifica CDI-ul (daca pleaca tensiune spre bobinele de inductie), impuls alternativ aprox. 12 volti, daca pleaca, verifica bobinele de inductie, daca nu, CDI-ul are probleme. Fiind tranzistorizat. De multe ori cedeaza CONDENSATORII ELECTROLITICI. Vizual ii vezi ca sunt umflati, in partea de deasupra. Practic trebuie schimbati toti. A, era sa uit, sa stii ca si bujiile la o anumita temperatura iti pot face necazuri. Niciodata un motor care pleaca normal nu cedeaza din cauza compresiei.

  8. 1. Uita-te in permanenta la starea drumului ( ud, piatra cubica etc.)

    2. Nu intra in curbe ca pe circuit, chiar daca le cunosti. ( trece o bascuulanta si iti lasa o roaba de griblura sau o pata de ulei)

    3. Pastreaza regula celor 3 secunde in spatele unui autovehicul.

    4. Uita-te in permanenta la autovehicolele parcate pe dreapta pe linga care treci (deschis portiera)

    5. Poarta achipamentul adecvat sezonului chiar daca ti se va parea ca e prea cald. (in caz de cazatura sa vezi ce frig ti se va face)

    6. Pazestete singur caci, de multe ori, chiar daca ai dreptate sau regulamentul de circulatie iti permite,ai sa mergi cu dreptatea si regulamentul in mormant.

    Nu sunt si nu am fost un sfant dar, uite-asa am ajuns sa mai merg pe moto si la 60 de ani.

    Bafta tuturor , asfalt uscat si hai cu caldura.

  9. La fotbal si la politica se pricepe toata lumea. Ce darqu are un site de motociclism din moldova cu unirea celor doua republici. De unde a plecat discutia si unde s-a ajuns.

    Si ca raspuns la curiozitate, raspunsul e, sa se faca ca pe vremea lui Cuza. Un cetatean cu dubla cetatenie care sa poata sa-si depuna candidatura in cele doua republici, dupa care sa fie ales ca presedinte in cele doua replubici.

×
×
  • Creează nouă...