Sari la conținut

kima

Membru
  • Număr conținut

    340
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de kima

  1. cand oamenii traiau prin paduri si prin pesteri, au observat ca ziua, soarele da caldura lumina, cresc culturile, treaba e buna. Noaptea era frig, venea lupu..., era rau. Deci a aparut binele si raul, ca de ex. la egipteni HORUS- zeul soarelui si SET - zeul noptii si de aici rezulta restul. Crestinismul asa cum il cunoastem noi, a fost creat de romani, ca religie de stat, iar scopul lui il banuiti si singuri. Cand imperiul roman s-a divizat a aparut imediat si despartirea intre dumnezeul ortodox si cel catolic, tot din ratiuni de stat.

     

    Legea fundamentala ar fi ca daca faci bine, tu vei fii mai fericit cu tine insuti, si probabil ca iti va merge bine. Explicatia tine cumva de insusi natura umana. Ca regula generala functioneaza. Ca si credinta, exista oameni care cred in legea gravitatiei, si altii care nu cred in ea, dar daca vom pica din pom, cu totii ne vom lovii.

     

    Autosugestia este un mecanism foarte eficient asa ca daca crezi ca va fii bine si cineva te pazeste, este foarte bine. Ca si utilitate directa, orice porcarie se intampla, te poti impaca cu tine insuti foarte simplu zicand ca nu esti tu de vina, ci "asa a vrut Dumnezeu" si cu asta s-a rezolvat tot.

     

    subiectul asta se poate dezbate excelent dupa consumarea a minimum 5 cutii de bere neagra.

     

    PS. - la ce zicea cineva ma sus - nu sunt 70, ci 72, si nu e vorba de virgine, e eroare de traducere - ci BOABE DE STRUGURI (pe bune)

  2. din ce se vede pe forum, se pare ca iti place de fapt R1.

    Deci, nu mai iti fa probleme, du-te si i-ati ce iti place si gata.

    Eu am avut gsxr de 1000 din 2001 si acuma am R1 din 2003, si pot sa zic ca dupa felul cum arata, R1 e mult mai elegant.

    Ca si intretirere/ fiabilitate, cum ti-o fi norocu, ca eu de exemplu cu gsxr-ul a avut o problema cu exuppu si mai avea si un senzor pacatos care cand mergea/ cand nu, asa ca poti lua un R1 care abia trage, sau un GSXR care rupe, sau invers. Oricum nu o sa iti dai seama decat dupa 1-2 luni, ca fata de 600 la inceput amandoua trag beton.

     

    Deci R1 inclini, R1 i-ati si gata.

     

    Si oricum vad ca pe piata acuma R1 il gasesti relativ ieftin fata de primavara trecuta cand am luat eu, da cine stie cat mai dureaza asta, ca R1 a fost in principiu una din mobrele cele mai scumpe.

  3. sa se interzica in realitate carutelor sa umble pe sosele nu o sa se poata, indiferent de ce masuri s-ar lua.

    Ce ar trebui cumva facut, e ca carutele sa fie semnalizate, iar daca ar fi asa, trei sferturi din accidente unde sunt implicate carute nu s-ar mai produce.

    Ar trebui cumva ca politistul satului sa fie responsabil, daca caruta are ochi de pisica sau nu, si dupa ceva sanctiuni primite de sefu de post, sa vezi ce luminoase si reflectorizante ar fi carutele.

    Oricum, cu carutasii astia, care de obicei umbla noaptea, si mai sunt si beti, cel mai bine e sa nu ai de a face cu ei, ca ma ai nemernicii si cutite si topoare, si te mai trezesti si cu o sapa in parbriz sau mai rau.

  4. sunt de acordeon cu shark, nu trebuie sa lasam sa moara acest topic, suntem multi cu R1, asa ca ......fruntea sus, roata sus, faru sus :grinbandit: ,

    am o gramada de poze dar le am facut la rezolutie mare si nu ma pricep sa le midcsorez :blink:

     

    ca sa micsorezi pozele poti face in felul urmator:

    cauti IRFANVIEW pe google

    downloadezi si instalezi programelu (cam 2 mega)

    deschizi pozele cu irfanview te duci la edit, dai resize, si alegi o dimensiune standard - de ex. 800x600, salvezi si gata, problema e rezolvata

  5. si uite asa s-a dus naibii mitul ca R1 e motoreta cea mai frumoasa si supla din lume.

     

    au innebunit de tot japonezii, au uitat ca solutiile simple si elegante sunt si cele mai frumoase.

     

    sau poate inca nu ne-am obisnuit noi cu ea, cine stie

  6. nu va jucati cu liniutele si cu R1

    Motoreta asta a fost si este una dintre cele mai periculoase posibile, si cred ca noi suntem destul de departe fata de ce poate ea sa faca.

    eu unu nu am absolut nimic impotriva mersului tare pe curbe cu vizibilitate si cu asfaltu bun, la fel cu faimoasele liniute, dar mare grija si luati-o incet ca daca nu esti foarte atent poti sa o patesti de nu te vezi.

    Vedeti sa se poate gasi pe forum o carte *A twist for a whirst 2* si nu ar fi rau de citit un pic.

     

    Daca nu o mai gasiti pe forum, dati reply, si o sa o uploadez eu pe undeva.

  7. foarte emotionant topicul, totusi,

     

    lumea mai si moare in diverse accidente, de masina, de munca, de diverse... . Nu trebuie chiar atat de tare dramatizat in sine accidentul de motoreta, ca pana la urma cand iti vine ceasu, iti vine si gata. Poti inclusiv muri in puf, ca te-ai innecat cu o cireasa.

     

    Ceea ce e extrem de trist, da nu prea se poate schimba mentalitatea asta, ca accidentul produs pe motor s-ar fi putut evita daca ai fi fost in acceasi situatie da cu masina sau mai stiu eu ce. In realitate cine stie, poate ca atunci cand bate gongu, poti fii si in tank, ca nimeresti peste o mina sau ceva.

     

    oamenii pana l-a urma au ajuns unde au ajung asumandu-si riscuri, chiar si mersul in doua picioare e o treaba extrem de riscanta comparativ cu mersul pe 4 picioare, dar noi oamenii sutem inclinati catre senzatia de echilibru prin control, viteza, un pic de risc. In principiu cine a gustat din mersul pe motor, mai ales cu viteza mare, curbe luate destul de inclinat, strecurat printre masini, etc.., nu prea se mai poate abtine din asa ceva.

     

    Cred ca e ceva ce tine de natura umana.

  8. probabil ca atunci cand ai vazut pata de ulei, te-ai uitat exact la ea, posibil ai ciupit si frana si gata, buf. cam asa se intampla de obicei cel putin.

    Ca si solutie la problema asta, cand intri in curba, eventual si cu viteza, si vezi un bolovan, groapa, denivelare, pata de ulei ... etc, cea mai mare sansa sa scapi fara sa pici, e daca:

    - privirea la iesirea din curba (pur si simplu incerci sa ignori obstacolul)

    - acceleratia constanta

    - coatele flexata si greutatea pe scarite cu genunchii usor flexati (asta daca mai apuci)

    si cu putin noroc problema e rezolvata.

  9. Unul dintre ei a murit pe barba lui. Nu merita jelit. A fost prost, a platit cu viata. Poate se reincarneaza in hipopotam or something, ca fiinta cu inteligenta complexa nu-i sta bine. Cum dracu sa te dai pe motor fara casca in groapa plina de soferi cretini numita Romania?

     

    Despre al doilea ma abtin. Stiu cum e sa iti apara o caruta nesemnalizata in fata. Ala a incasat-o cam nevinovat. Si daca mergi cu viteza legala nu prea poti sa eviti.

     

    on topic

    mare pacat pentru ce s-a intamplat. cuvintele sunt de prisos

     

    off topic

    Dragon Warrior - pana la urma tu ai motocicleta? ca pe forum ai multa, multa, experienta.

  10. bine ca ai scapat intreg, si felicitari ca ai avut prezenta de spirit sa nu te uiti in momentu ala la botu masinii, ca probabil exact in ea intrai.

    de evitat tare nu cred ca se putea face ceva, cred ca singura solutie ar fi fost ca sa te prinzi tu din timp de intentiile soferului.

     

    Insanatosire grabnica si tot norocul din lume.

     

    Din pacate situatii de astea apar si vor aparea in continuare, ce ne poate pe noi salva e sa ne pazim singuri pielea, ca de ferit nu ne fereste nimeni.

  11. Am si io o astfel de bijuterie. Un model 2005 de care sunt foarte incantat. la-m avut de nou si am aprox. 30.000 km, si imi place pe zi ce trece mai mult.

    Consider ca este una dintre cele mai reusite motociclete din clasa supersport.

    Reusita din multe puncte de vedere : design, tehnica, feeling, etc.

    Plus ca R1 a fost primul supersport in adevaratul sens al cuvantului, yamaha reinventand practic aceasta clasa in 1998.

     

    Deocamdata ma opresc aici ca dupa aia o sa ziceti ca vreau sa o vand.

     

    Parbrizu pare foarte interesant. E si eficient ? in sensu ca cum te bate vantu la o poztitie relativ ne-lipita de rezervor?

    Referitor la vanzare, daca vre-odata o sa vrei sa o vinzi, esti un om norocos ca modelu tau isi pastreaza foarte bine pretul. De fapt in general R1 la raportul vechime/pret sta cel mai bine.

  12. explica-mi si mie te rog kindaru atata timp cat statia de ambulanta este pe M. Eminescu cum ti se pare mult 10 minute din Centru pana la Pta. Presei? Ia incearca tu sa faci acelasi traseu noaptea sa vezi ca si daca prinzi toate semafoarele pe verde mai putin de 7-8 minute nu faci. Iar treaba cu taiat calea este spusa sa fie scuza-mi ironia dar deja sunt arhi-plictisit de scuza asta ... de ce nu spui poate a incercat el sa faca o alta manevra si s-a dus glont? Cineva mai sus spunea ca a fost depasit rapid la o viteza de 70km/h, hai sa incercam sa fim obiectivi si sa nu mai ne ghidam dupa tipicul romanesc ca vinovatul se gaseste in alta parte.

     

    Tinand cont ca este un accident cu autoaccidentare ... ura si la gara. Personal in ultima luna din acea zona am cules 2 motociclisti care au incercat sa obtina brevetul de pilot sau atestatul de cascador ... sper ca intelegi sinapsa!

     

    offtopic: aseara intr-un sat din PH un pusti s-a prapadit intr-un logan pe motiv ca a incercat sa ocoleasca o groapa la 100 km/h si a parcat-o in pom. Daca a incercat sa evite un scuterist care dus in noapte a fost?? Hai sa nu mai gandim atat de vehement impotriva soferilor pentru ca, sincer, cf. statisticilor in ultimele 2 saptamani peste 70% din accidentele in care au fost incluse moto sau mopede au fost produse din cauza pilotilor acestora (slalom printre masini, depasit pe contrasens, depasit pe dreapta, mers printre benzi, mers in "haita" etc).

     

    Imi pare sincer rau de ce i s-a intamplat lui Marius sau Mihai sau cum l-o chema (in special ca e baiat tanar) dar fratilor, paziti-va gatul vostru in primul rand. Si respectati naibii legea aia de restrictie la categoria A ca d`aia sunteti incepatori ....

     

    Insanatosire grabnica baiatului!

    Posturile tale sunt dupa parerea mea pline de intelepciune si bun simt.

    Totusi, am si eu o mica intrebare, tu ai motoreta? si umbli cu ea?

    Iar legat de restrictia de permis, exista o rubrica clara notata pe plasticu ala care se cheama permis, unde politia romana ar trebui sa mentioneze eventualele restrictii, dar nu scrie absolut nimic acolo. legat de incepatori sau putearea motoarelor.

  13. neaparat du-te la spital si da-te lovit rau de tot, te doare coloana, capu si nu mai zic de restu. Stai internat in spital cred ca 21 de zile, sa fie treaba buna, sau macar aranjeaza-ti spitalizarea fara sa stai acolo.

    Fara nici o discutie taximetristu ala e in pom, iar pana la urma, o sa vina la tine sa va intelegeti si sa scape de dosar penal, in sensu ca tu sa declari ca nu ai nici o pretentie - si uite asa iti iei o motoreta noua pe banii lui.

     

    Insanatosire cat cuprinde, si bine ca nu te-ai bulit mai rau.

     

    Cred ca ai totusi in pic de ghinion, apuca-te si tu sa faci bine prin juru tau, da de baut la prieteni, iubeste-ti dusmanii si etc... sa creasca numaru de bile albe pe acolo sus.

     

    Sper din toata inima ca aia de la casco sa nu fie golani ... si sa te amane, sau sa te bage la dauna totala si sa iti dea nu stiu cat la suta ... din valoare de catalog a mobrei etc...

     

    Inca o data tot norocu posibil.

  14. cel mai simplu pentru el, chiar si acuma in ultimu ceas e sa se duca la politie si sa declare ce a facut. De prins oricum il prinde, iar daca nu il prinde politia direct, tot se scapa in cele din urma la un amic/prieten/coleg etc. care o sa il dea pe goarna, ca asta e - un lucru stiut de doua persoane - nu mai e un secret.

    Partea cea mai aiurea a problemei e ca daca desteptu ramanea la locul accidentului - mai mult ca sigur - scapa mult mai usor.

×
×
  • Creează nouă...