Sari la conținut

Petru Moldovan

Moderatori
  • Număr conținut

    2.999
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Petru Moldovan

  1. Mi-am luat și eu acum circa o lună un MP3 500ie LT Sport ABS. Are pedală de frână, e omologat ca triciclu și poate fi condus cu B-ul (deși eu am numai A). Se comportă exact ca o motocicletă grea (260kG), încă mai fac exerciții la luat curbe strânse în oraș, și frânează excelent cu manetele (pedala aia e derutantă că nu frânează atât de tare ca manetele și ai ca începător pe MP3 tendința să o iei spre dreapta când o calci). Are și marele avantaj că nu trebuie să o ții de coarne cănd stai pe loc: îi blochezi înclinarea ghidonului și eventual pui frâna de parcare după care stai liniștit ca pe scaun ca pe budă :)

  2. Evenimentul organizat de Old Bastards (din 15-17 Aug), nu are nicio treaba cu Balkan Moto Rock Fest, organizat de Bad Company (in 22-25 Aug). Informatia este confirmata de organizatorul BMRF Veliko Tarnovo. Ambele sunt organizate in aceeasi zona. De aici si confuzia.

    Zambete si asfalt uscat.

     

    Am vorbit cu conducerea Bad Company MC VT Bulgaria. Lucrurile stau si la ei cam ca pe la noi. Un membru de la clubul lor a plecat la alt club si incearca sa se foloseasca de notorietatea Bad Company. Intrunirea de care se face vorbire in acest topic, este pusa intentionat cu o saptamana mai devreme, in speranta sabotarii celor de la Bad Co.

    Si acum pe sistemul: "Nu dati banii pe prostii... luati bomboane la copii", eu personal va recomand in continuare BALKAN MOTO ROCK FEST 22-25 August 2013 (mai simplu: Intrunirea nationala a Bulgariei), pe dealul Sveta Gora langa Veliko Tarnovo.

    Confirm, sunt doua evenimente diferite, primul e la monumentul Asenestilor in oras langa muzeu pe peninsula si costa 20Lv + 5Lv camparea (am invitatie pe FB de la Tsvetan Tsanev care e ceva sefutz pe la clubul ala si am vazut un afis referitor la eveniment pe usa barului Rocka Rolla acolo in VT alaltaieri), al doilea e sigur in padurea Svetla Gora ca de obicei si aici am confirmare sigura de la Todor Rashkov care e vice-presedinte pe la Bad Company.

    Eu vreau sa merg la amndoua, si la primul ma gandesc sa stau la hotel si sa vad cum e sa te matolesti la Rocka Rolla...

  3. Am si eu o intrebare ,deoarece sunt fan intruniri veliko tarnovo anul asta adica 2013 exista o problema,normal intrunirea era intre 23-25 august 2013,acum am observat ca a a mai aparut o intrunire intre 15-17 august 2013 ,sunt derutat si nu stiu exact daca cea din data de 23 se mai tine.daca stie cineva astept un raspuns ,multumesc

    am cautat peste tot pe net ,am gasit doar intrunirea organizata de old bastard pe data de 15 august despre cea din data de 23 nu se prea scrie nimic.poate cineva are informatii sigure.

    Exista amandoua. Am vazut sambata afis cu Uriah Heep si Old Bastards in intrarea in barul Rocka Rolla din Veliko Tarnovo si am primit invitatie de la unul din membrii clubului respectiv pe FB (Tsvetan Tsanev) si aici e mai bine sa-ti faci rezervare la hotel, si am confirmare sigura pe FB de la Todor Rashkov (vice-presedinte la Bad Company) ca se tine si corturareala din padurea Svetla Gora.

  4. Nu tin neaparat sa merg cu cineva maine la Veliko Tarnovo, vroiam sa va atrag atentia ca se poate face ceva variatie pentru cei prea plictisiti de acest traseu: in Polikrayste, inainte de bezinarie cu 100m se ia spre Elena, se merge prin Parvomaytzi (1 Mai) si in Gorna Oryahoitza cand apare indicator de Veliko Tarnovo (intersectie in T, poate fi ratata doar de idioti) se face dreapta si dupa 3km de serpentine se ajunge sub podul de la cetate.

  5. nu procurorul il baga la racoare pe hautor :D

    Nu procurorul, ci judecatorul, si tot asa "pe surse" am inteles ca s-a aprobat de judecator pentru 29 de zile (dupa 3 dimineata). Probabil stirea o sa apara oficial luni. Deci aici avem stiri pozitive. Si asa in mare nu inteleg e ce ar trebuim sa fim atat de religiosi. Nu a dat domnul, ci s-a intamplat ca niste politisti sa-l prinda pe tampitul ala, si asta nu e neaparat facerea Domnlui ci mai degraba transoformarea Politiei care dormea de obicei intr-un organ respnsabil care s-a apucat de bagat infractori la bulau. Bine, sper ca transformarea lor sa fie ireversibila si sa fie valabila la toti.
  6. Pai da si tu mai multe detalii, asa nu intelegem nimic.

    Era un raspuns la "asta trebuie prins si bagat in puscarie", se pare ca s-a rezolvat treaba, a fost bagat in puscarie macar pentru un timp din ce am inteles eu. Politia l-a prins si iI-a pus catuse, procurorul a semnat cererea sa-l tina la racoare macar 29 de zile, in rest nu stiu ce a zis judecatorul dar am o banuiala ca nu a zis nu...
  7. Si daca nu "faceam pe desteptii pe forum" suferea mai putin? Omule, gandeste ca d-aia ai creier, sa faci conexiuni logice. D-aia ai gura/maini, ca sa-i faci si pe altii atenti de pericole.

     

    Degeaba ii doresc binele, nu exista o forta misterioasa care s-o faca bine doar pentru ca-i doresc eu binele. NU FUNCTIONEAZA ASA!

     

    N-a gresit, a prostit. Daca ar exista verbul in sensul asta. A facut o prostie. O prostie nu e o greseala. Nu o mai dati dupa cires cu greseala. A fost grabita si prostia a fost multiplicata de lipsa de skill cu motorul ala. Daca era riderul pe care il adulati voi 1: nu s-ar fi pus in situatia aia 2: s-ar fi extras cu mult mai putine avarii de acolo. Dar n-a fost. Si va lipseste curajul moral sa acceptati ca aveti un prieten/cunoscut care a facut o prostie. De aia o dati inainte cu greseala. Nu-i greseala, e prostie. Banuiala mea e ca fiecare dintre astia care o numiti greseala, ati face oricand aceeasi prostie. Sau ati facut-o deja. Dar nu vreti sa-i ziceti prostie. E mult mai bine pentru ego-ul vostru sa-i ziceti greseala.

     

    Daca cineva se da pe Busa de 3 ani nu vad de ce n-ar stapani dihania bine. Deci eu zic ca a calcat pe bec atunci, nu ca n-ar fi stiut sa mearga pe chestia aia.

  8. Ora 10 la omv city mall .

    La turam un pic si mancam ceva bun acolo . Eventual si un obiectiv turistic din zona pt cine nu a mai fost . Altfel , viteeeza!

    Hai buna dimineața !

     

    N-am apucat sa vad postul, desi am bifat iar obiectivul azi. Oricum nu avea rost sa mergem impreuna ca nu se potrivesc motoarele.

  9. Salut,

     

    Astazi 06.10.2012 la ora 09:45 colegul nostru Adrian a fost implicat intr-un accident moto. Pe Bv Lacul Tei, dupa Maica Domnului, pe directia Parcul Circului, in dreptul restaurantului Bugatti, o Dacie papuc vazand ca masina din fata motocicletei face dreapta, a iesit de pe straduta neobservand motocicleta. Erau niste urme de franare, pacat ca nu a reusit sa ocoleasca masina si a intrat frontal in bara fata a Daciei.

     

    Motocicleta, Ducati 1000 DS e avariata grav. Motociclistul era lovit la picior, sangera, probabil ca nu avea nimic rupt deoarece in ambulanta era foarte calm si se gandea la cat de grav e lovit motorul, de ... asa facem toti.

     

    Adrian avea ca echipament de protectie casca si geaca moto. Nu stiu cat de mult ar fi contat daca avea cizme moto, pentru ca lovitura era la mijlocul tibiei ... poate doar daca avea cizme de cross.

     

    Fac acest post pentru ca am vazut un sondaj in legatura cu utilitatea acestei sectiuni, accidente. Parerea mea este ca DA, este foarte utila. Ce se poate invata din acest accident? MARE GRIJA pe Bv. LACUL TEI.

    Masinile care ies din dreapta sa faca dreapta sunt relativ ok, chiar daca ies in banda 2 pentru ca banda 1 e plina de masini parcate, DAR masinile care ies de pe stradute ca sa faca STANGA sunt ... criminale, la propriu. Daca ai masina si in fata mergi usor mai ales daca vezi ca face dreapta, pt ca cine iese de pe straduta s-ar putea sa nu te vada din cauza masinii si sa-ti iasa fix in fata sau mai rau, peste tine si sa te arunce pe contrasens.

    Mare grija si la masinile care ies din stanga si fac stanga, pentru ca SE BAGA fiind fortati de cei ce merg pe contrasens si se bazeaza ca tu pui frana si ii lasi sa se bage.

     

    Acum 3 ani un coleg de munca a avut tot pe Bv. Lacul Tei un accident IDENTIC, masina din fata facea dreapta, cel de pe straduta a iesit brusc sa faca stanga, cand l-a vazut a pus frana si i-a blocat banda 2 si putin din contrasens, si moto a intrat direct in masina ... colegul meu de munca care nu purta deloc echipament ( in afara de casca ) a scapat fara nici o zgaraietura :), bulan, putea sa fie urat rau.

     

    Daca nu ati inteles ce s-a intamplat din ce am scris, pozele sunt mai mult decat explicite.

     

    Sanatate multa motociclistului si asfalt uscat tuturor !

     

    post-12641-0-10029700-1349514419_thumb.jpg post-12641-0-10051300-1349514439_thumb.jpgpost-12641-0-06821800-1349514456_thumb.jpg

     

    Nu trebuie sa porti neaparat cizme moto, pentru viteze normale in oras, niste genunchiere de endure sunt OK.

  10. Offtopic: Extremele pleaca la plimbare, am pus piciorul in prag si nu numai eu (au fost sterse tampenii nu numai de mine). Nu mai postati tampenii aici daca vreti sa mai postai iarna asta...

    Ontopic: Apropos, ce mai face doamna?

  11. Repet, incetati cu porcaiala sau dracu va ia cand o sa ma plictisesc in weekend in fata calculatorului. O zi tai Bulgaria, cealalta zi va tai pe voi. Si de data asta nu glumesc. Sa va asteptati la pauza la postat cam pana prin ianuarie unii dintre voi, ca prea ati luat-o prin balarii pe subiectul asta.

  12. Am citit cu mare regret postul despre accidentul Gildei, valabil dealtfel pentru orice topic al acestei categorii a forumului.

     

    Am incercat sa ma abtin de orice comentariu inainte de a afla ca starea sa s'a ameliorat, lucru foarte mult ingreunat de puzderia de posturi offtopic a unora care, prin ineptiile pe care le debiteaza frizeaza absurdul. Ma bucur enorm sa aflu ca e "bine", si mai ales ca previziunile sunt cu adevarat optimiste.

     

    Sunt extrem de neplacut surprins si uneori aproape ca mi'e rusine ca sunt asimilat cu "tagma motociclistilor (din Romania)", se pare ca pur si simplu unii nu au suficienta minte sa poate intelege ca sub-categoria "ACCIDENTE" a fost creeata in principal cu doua mari scopuri:

     

    1. Prioritatea absoluta este sa inlesneasca orice ajutor de care orice motociclist ar putea avea nevoie in urma unui accident, indiferent cui apartine culpa. Ajutor de orice fel, moral, material... fiind vorba de Romania, PCR (pile, cunostinte, relatii...), etc.

     

    2. Analizarea datelor evenimentului, dinamica sa si stabilirea cat de obiectiv posibil a culpei, atat din punct de vedere legal cat mai ales moral. Si asta nu pentru a crucifica pe cineva ci pur si simplu pentru a intelege cine, ce, cat, cum si unde s'a gresit, in speranta ca odata aflate, aceste informatii vor fi folosite inteligent, pentru a preveni repetarea greselii.

     

     

    In cazul de fata lucrurile sunt evidente, dupa parerea mea nu este vorba de altceva decat de combinatia nefericita (deja clasica) a unui motor de viteza folosit in oras, conducator relativ experimentat dar cu prea multa incredere in sine (neatentie) si, nu in ultimul rand... nesansa. Nerespectarea legii nu doar poate ci chiar are si ea o pondere foarte mare insa, cel putin din punctul meu de vedere nu reprezinta un element cheie, configuratia drumurilor, atitudinea soferilor si mai ales traficul, in special din bucuresti, fac din respectarea legii (ad literam) o utopie.

     

    Insanatosire grabnica si mai ales totala iti urez felino, am fost intotdeauna foarte impresionat de combinatia exotica a unei buse calarita de o dama sexy cu minte si caracter...

     

    Ride Safe!

    Sunt total de acord cu ce ai postat tu pe aici.

  13. Offtopic: Mai terminate cu prostiile. Saptamana asta mai e vreme buna de motociclit, dar daca nu incetati dupa ce ma mut definitiv la tastatura o sa blochez topicul si o sa va ard pe toti care ati spus prostii pe aici. Si o sa va ard cu ban pe 3 luni.Adica toata iarna nu o sa mai puteti sa spuneti nimic si nici sa va dati pe ,motocicleta in caz ca posedati asa ceva...

     

    Ontopic: Ce mai face doamna felina?

  14. motorul era un suzuky GSXR 600 K7 .

    Pilotul e ok dar inca e in spital cu o cusatura in zuna claviculei si ceva julituri la genunchi. Viteza din cate stiu de pe la colegi (sunt coleg de munca cu pilotul) era cam 50 , coloana astepta la bariera de tren pusa, contrasesul era liber si conservarul cu toyota s-a trezit ca vrea sa intre in parcare.

     

    Din cate stiu mototorul are carenele dreapta muci, semighidonul dreapta indoit , radiatorul lovit.

     

    CONSERVARULUI DE PE TOPICUL ASTA: Si eu am masina (sport prietene,cu multi cai, nu Logan care are impresia ca daca il tureaza de ii sar pistoanele si fute ambreiajul la semafor imi demonstreaza mie ca el e mai tare) si motor si copil de 3 luni acasa - combinatia fatala nu - si vreau sa il mai vad in fiecare seara. Cu masina merg normal sau sport unde imi permite drumul, dar nu incomodez pe nimeni, nu port abtibild cu atentie la motociclisti dar MA UIT IN OGLINZI INAINTE DE A SCHIMBA DIRECTIA SAU POZITIA MASINII pentru ca se poate ca un biciclist sau motociclist sa apara din punctul mort pe care eu nu l-am observat. Daca un motociclist incearca sa se strecoare in coloana (cum de altfel fac si eu cu motorul) incerc sa ii fac loc, sa nu il incomodez si dupa ce m-a depasit daca e in fata mea sa il protejez prin pozitia masinii de idiotii frustrati ca tine. Pe motor un accident se intampla o singura data si dupa aia pa. Masina e ma permisiva. Te sfatuiesc sa te urci sa pilotezi o motocicleta si sa vezi ce inseamna sa iei o curba, sa depasesti un tir, sa iti bata vantul din lateral, sa semnalizezi in acelasi timp in care tii de ambreiaj, sa sincronizezi franele fata cu spate pe o motocicleta fara ABS si dupa aia in p***a mea sa iti dai cu parerea despre motociclistii care merg cu 250 si te depasesc pe tine cu ferrari sau merc. Voi conservarii dedicati sa incercati sa acordati prioritate cand intrati in sensul giratoriu ca sa nu fiu eu nevoit sa franez brusc fata (data viitoare dau cu handguardurile si nu ma mai uit), sa pastrati distanta fata-spate de um motociclist ca ala poate cadea din diverse motive (greseala lui, ulei pe strade, apa pe strade, pietris, nisip, etc...), sa nu incercati sa ii luati fata daca va devanseaza pe banda 1 pt ca voi sunteti prea idioti sa eliberati banda 2, etc...

     

    Bafta si asfalt uscat.

     

    Gata a iesit din spital si e ok.

    Ma gandeam ca ar trebui sa fac curat aici si pana la urma vad ca lucrurile se regleaza de la sine si nu prea mai e nevoie de moderare pe aici, pentru ca lucrurile se regleaza de la sine.

     

    Vad din nou un post care spune practic ca sunt trei tabere:

    1) Motociclisti talibani: Pe scurt discursul e "Sa-i f.t in gura de conservari ca nu se asigura calumea desi eu aveam numai 120km/h in localitate";

    2) Automobilisti talibani. Pe scurt dicursul e "M-am asigurat de doua ori dar habar n-am de unde a aparut ala cu motorul, cred ca era un OZN sau asa ceva..."

    3) Aia care au si A si B pe permis: "Ca motociclist o las mai moale in localitate macar si ca automobilist ma uit in oglinzi ca poate un motociclist sau scuterist sau biciclist si nu vreau sa-l iau in oglinzi".

     

    Eu zic ca e bine sa o dam pe la mijloc: motociclistii sa mearga prudent si incetisor si pe idea ca nimeni nu le da prioritate pentru ca nu ii vad si automobilistii sa beleasca ochii in oglinzi si sa semnalizeze cand vor sa schimbe directia de mers.

  15. D-zeu sa-l odihneasca in pace.

     

    Apoi:

     

     

    Deci franezi 25m (atentie, astia 25m sunt doar aia cat au reiesit la numaratoare, adica urma lasata pe asfalt, franarea poate incepe si cu destui metri dinainte fara sa apara urme vizibile), cazi si te mai duci inca 25m târâÂş, lovesti masina si mori. Fa te rog un test: porneste pe o strada in lung si fa 50 pasi normali, apoi uita-te in spate sa vezi cat inseamna la ochi. Apoi scrie tu cu mana pe inima ca nu inseamna deloc viteza destul de mare. "Pacalitul singur" asta pe care-l facem cu totii uneori nu e sanatos decat poate in linistea noastra de-acasa.

     

    Diferenta dintre forjeala de noapte si franarea la "stilul smuls" vs. mers in limitele proprii (asta inseamna si tare si incet, dupa cum poate si stie fiecare) si o franare eficienta inseamna uneori diferenta dintre viata si moarte. Si e un pret prea mare de platit, cand ai toata viata inainte, cum avea el...

    Si e pacat.

     

    P.S. Curiozitate: am tot vazut scris despre linia continuua de pe mijlocul bulevardului, insa in pozele postate nu se vede nicaieri (?) E stearsa sau nu e de fapt (nu am drum uzual in Pantelimon, sa vad)

    11.jpg

    Nu ca ar schimba cu ceva neasigurarea, dar ca idee.

     

    Eu vad in poza ta o linie continua cam stearsa un pic in spatele calcaielor politistului.Sau e marginea betonului?

  16. Anul acesta:

    -taxa de intrare = 10 leva /pers. (include camparea si tot ce tine de ea, de joi 23 aug. ora 9:00 pana duminica 26 aug. ora 18:00)

    -bere draft = 1,5 leva (aproximativ).

    -intrare piscina = 5 leva / pers.(include sezlong si umbrela).

    -benzina la acest moment oscileaza usor in jurul valorii de 2,5 leva / Litru

    -mancarea = mai ieftin ca la noi (cine vrea si mai "eften" mananca si bea de la supermarket).

    -rata de schimb astazi 26.07.2012 : 1 leva = 2,36 lei.

     

    :ChopperEmo:

     

    Am halta in program acolo la intoarcerea din Primorsko, program complet cu 2 nopti de corturarit.

  17. Foxu a plecat deja de azi dimineata (sau cel putin asa zicea aseara). Eu plec pe la 6-7 din Bucuresti. Am bagajul cu mine la servici si o sterg direct. Mai e cineva din Ploiesti, dar nu a mai dat nici un semn, nu stiu cand pleaca. De altii nu mai stiu, poate mai zice Foxu, daca mai intra pe aici.

     

     

     

    N-am mai ajuns prin Bulgaria anu asta, deci nu stiu cum mai sunt drumurile. Dar din cunostintele de anul trecut, cel mai bun ar fi cam asa: Ruse-Veliko-Gurkovo-Maglizh-Stara Zagora-Dimitrovgrad-Haskovo-Svilengrad-Edirne.Fii atent la ocolul prin Maglizh, ca daca ratezi iesirea din Gurkovo, prin Nova Zagora am inteles ca e drumul jalnic.

     

    Subscriu. Anul trecut am facut Gurkovo-Nova Zagora din greseala (mi-am pus way-point Nova Zagora in GPS ca asa credeam eu ca trebuie) si drumul ala e o porcarie cu nenumarate gropi la umbra partiala (astfel incat nu poti sa stii daca e groapa sau umbra de creanga) si chiar bucati de drum pavat cu pietre cu zeci de ani in urma. Dar Gurkovo - Kazanlak e perfect (testat de mine in iunie 2012 la intrunirea de la Kazanlak).

  18. nu stiu despre ce vorbesti, presupun ca ceva politic gen :" pa ponta " , .

    sunt de acord , jos curvele politice, dar este offtopic

    iar daca era un "pa" pentru mine,ok, "pa" sa fie , si "ce "

     

    duminica la vot , sambata bere rece:)

    bggggggg

     

    Doar pe litoral (Balcik, Nisipuri, etc). Prin munti (de la Veliko in jos) nu s-au virusat inca

     

     

    e vorba de virusare pana la "varna ", veliko, de astea de unde a auzi meltennul roman :)

     

    ca in Sinermorets sau ..tzareo, slaba miscare si bien ca e asa.

    un prieten drag mi a explicat ca mai bine nu mai "imprastii" cand dau delocuri faine ca se manelizeaza, :)si asa fac

     

    Divulg aici ca merg iar peste 3-4 saptamani la Primorsko - o statiune specializata pe cehi, ieftina si libera de manele. Bine, trebuie sa stii ceva cuvinte bulgaresti sau cehesti ca altfel nu pricepi ce scrie in meniu.

     

    Sinemoretz pare OK la prima vedere dar in rest sucks - e pe o fundatura unde se ajunge pe un drum pe jumatate rupt. Pana in Ahtopol inca e drum european.

×
×
  • Creează nouă...