Sari la conținut

Member of mayday

INACTIV
  • Număr conținut

    32
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Member of mayday

  1. Fixeaza un abonament pt. enduristi mogardani si (ne)autentici din alta parte decat Bucale sau Ardeal, care au chef sa injure orice si oricat pe forum, in loc sa le dai banned cu saptamanile si sa le stergi posturile, asa cum am patzit eu. Fii mai pragmatic . Renuntza la ipocrizie, care este o postura psihica in contradictzie cu duritatea enduroida. Na, ca iar am postat pe forumul asta...
  2. Asa e bre, ai deptate! Nu conteaza cu ce te echipezi sau ce sci-fi calaresti! Acelasi noroi ne galoneaza pe totzi! Bine ar fi dc. ar gandi cei mai multzi ca tine! Sa traiesti! Te invit sa doboram o vadra de ottonel pe muntzii tocitzi ai macinului!
  3. 1. Te-am inteles, dar am o scula care verifica actionarea on-off a diferite presostate si transmitzatoare de presiune pe vapor, unde pot sa ajunga la 30 bari (nu ma intreba cum am ajuns in posesia ei, Rromania citizen, deh, da' am lasat dublura la locul ei ) 2. Decomp. centrifugal este actzionat de rotirea axei cu care este solidar (cea cu camele pt. exh. valves) cu o anumita plaja de turatzii, data de demaror sau kick (kick-ul itzi da o masurare mai precisa a compresiei). 3. Ultima 'impingere in viteza a motorului' am facut-o cu Nissan Terrano 2 din dotare, si abia a pornit pe la 40 km/h, asta e...dc. as fi reusit la viteza asta sa mentin si echil. si sa masor si compresia, ma inscriam la Dakar! Da bre, ce sa zic, ai si tu dreptate, oarecum...Ce ai precizat se masoara cu micrometre interioare, pe planuri perpendiculare intre ele de-a lungul cilindrului. Nu face subiectul trasnaii pe care am propus-o, si care functzioneaza (sau inca joc pocher cu Bahus himself, ca perioada asta nu prea stiu cand sunt treaz si cand nu, de fapt nici nu maintereseaza) Daca e sa o luam cum zici tu, nu o sa ne mai ajunga alea 3 zecimale dupa virgule propuse de maniacii de japonezi! Io zic ca suntem aici o adunatura de amaresteni satuli de leprele atotstiutoare din service-uri, nu cercetatori la NASA.
  4. Ai dreptate, a fost o scapare din partea mea. Decompresorul automat la motorul meu este de tip centrifugal, montat pe axul cu camele pt. comanda evacuarii (am DOHC) pt. turatii mici (dat la automat) da un avans la deschidere supapelor de evacuare, de aia mi-a scapat porumbelul. Iar decompresorul este blocat, deoarece nu mai exista miscare a pistonului odata adus in PMS, rotind MANUAL arborele cotit. Iar cu scapatul pe la garnitura de la pompa: pui niste teflon pe filetul reductiei ce o insurubezi in lacasul bujiei, aceeiasi chestie cand montezi si un compresometru. Sau poate nu am inteles intrebarea.
  5. Am compresometru, stiu sa-l folosesc, l-am folosit si am obtzinut, dand la automat (SITUATZIE IN CARE SE ACTIVEAZA DECOMPRESORUL AUTOMAT, IMPLICIT SCADE FORTZAT COMPRESIA FATZA DE SITUATZIA IN CARE NU AR EXISTA ACEL DECOMPRESOR, SITUATZIE CE CORESPUNDE COMPRESIEI REALE!), si am obtzinut valori intre 3 si 5 kile! Aplicand metoda mai sus mentzinuta, am obtzinut intre 7,2 si 7,4 kile, dupa ce am facut 4 masuratori in acest mod. Mentzionez ca nu am kick, care m-ar fi adus mai aproape de val. reala comparativ cu demarorul, deoarece cand dai la kick viteza pistonului este mai mare, implicit avansul centrifugal mai mic,deci scaderea fortzata a compresiei mai mica, rezulta o valoare destul de apropiata de cea reala decat masuratorile facute la automat. Asta in conditziile in care am manualul numai pt. modelul cu kick, unde mi se specifica compresia masurata la kick intre 9,4-11 kile. Am desf. motorul, am masurat toate p'acolo si intradevar,cere o cota 1. Prin metoda asta, simulezi defapt pres. creata de piston in cil. adica compresia, pe care o si potzi citi cu manometrul atasat pompei manuale de aer respective, sau pe scurt hand pressure tester kit, nu stiu cum ii spune exact in romana. Pt a folosi compresometrul tre' sa pui in miscare pistonul, da? In cazul pe care l-am propus eu, PISTONUL ESTE FIX,odata adus in PMS pe ciclul de compresie, si se introduce aer sub presiune in cil. prin actzionarea manuala acelei pompe de aer cu manometru (ar putea fi si o pompa de bicicleta cu un manometru adecvat), cu aceasta cunectata in lacasul bujiei, fireste.
  6. Se aduce pistonul in PMS; se conecteaza un tester manual de presiune (o pompa de aer ce poate fi actionata manual, cu manometru, care acopera gama de compresie pt. cil. respectiv); se pompeaza astfel energic aer in cil. pana la pres. la care acul indicator nu mai urca, se actioneaza incet-incet pompa pt a surprinde cu acuratetze momentul si valoarea pres. la care acul zvacneste usor inapoi; aia-i valoarea compresiei (in cazul meu mica, da' asta-i alta poveste). Mi-a venit ideea asta dupa ce am incercat sa masor compresia la un monocil. de 600 cc cu avans centrifugal la turatzii mici pt. sup. de evacuare, dand ca dobitocu' la automat si obtzinand tot soiu de valori f. diferite intre ele. Dupa care am baut mult vin rosu neshpritzat. Dup'aia multa cafea. Amara. Multe tzigari. Insomnie. Ideea asta. Posibil sa existe de cand haul metoda asta, nu stiu, si atunci se cheama ca m-am trezit si io ca proasta-n targ, posibil sa nu fi existat si atunci mai ajut si eu niste sarmani crestini necajitzi de fiarele lor, satui de service-uri si meseriasi tzepari ai lui piele intoarsa. PMS pe ciclul de compresie, cand supapele sunt inchise si decomp. aut. nu are nici un efect, am uitat sa mentzionez.
  7. Asa o fi...recunosc ca specimenu' de enduro pe care il fac eu se bazeaza mai mult pe conditzia mea fizica si gabaritul meu pt. a struni alea aproape 180kg cat are un klr 600 la plin 42 cp dar un cuplu de 54 nm cu pinioane 13/50, decat pe perf. propriuzise ale motorului, care se poate compara cel mult cu un ktm 400 exc. Dar cerintzele de mentenantza pt. EXC-uri io zic ca sunt diabolice comparativ cu japonezele din aceeasi categorie, asta din ce-am mai citit si eu din manualele oficiale de reparatii, parerile multor posesori de EXC cu care am discutat personal, nu de pe forumuri. Ok, se tot spune ca sunt motoare f. chinuite deoarece ofera o gramada de putere dintr-un motor cu un gabarit un pic mai redus decat al multor concurente nipone; sa justifice asta cheltuielile de intretinere ale unui exc comparativ cu cr de exemplu? Toata chestia este de marketing, si legile firii in ultima instantza:Austria este la o aruncatura de Rromania, pe cand Japan aproape diametral opusa pe glob...Asta e...
  8. Off, ce iatagan mi-ai rasucit in rana purulenta...am inceput si eu revizie generala la iapa de klr 600 al meu, sper sa-mi vina piesele pana plec in voiaj, sa o marit virgina, si sa-mi iau un klx 650 numa' cu kick sau un samurai pe 2 rotzi ca al tau...de cand visez la asa ceva, intr-o tzara infestata de portocaliu, la care se recomanda schimbarea pistonului dupa 60 ore functzionare!!?? FAN JAPAN!
  9. Multzam, baietzi! Acu', sfatuitzi-ma si pe mine cu ceva: am ochii pe kawa klr 600 ala din '85 care tot apare pe bikeshop...imi imaginez ca este o raie spoita sa mearga la testare pt. fraier si dup'aia...'hai sictir ca nu te mai cunosc!'...asa ca am mai pus luneta pe un kawa klr 600 neinmatriculat,din 89 sau 90, nici proprietaru' nu stie exact, care pare, repet, pare identic cu ala din 85! Conform extensiei la manualu' de baza, aia pt. sculele cu dem. (seria ele ar fi identice, cel putin pe partea de motor...Acu' voi ce ziceti? Sa ma bag sa le iau pe amandoua, sa pot sa o completez p'aia inmatriculata dc. pica ceva?! Sunt interschimbabile piesele pt. propulsor? Se gasesc piese de schimb pt. hoashtele astea? P.S Am incercat sa te sun, dar mi-a raspuns o femeie varstnica, care nu stie nici tip cu motocicleta...
  10. Chiar ca esti lenes! Fa-te speeder-ist! Adicxa da-te cu vitezane! E-starter la crossere?! Oi fi io din Babadag mai fratie, da' un asa exces de nobilitate ma depaseste!
  11. Vad ca titlul topicului nu cuprinde toata intrebarea...este vorba despre posibilitatea de a interschimba componentele motoarelor la cele 2 modele!
  12. Du-te pe www.tanga-moteurs.ro/service! Am descarcat acolo chestii despre klr 600 A1(baza la toate) si B1-B4! Daca este facut in '93 inseamna ca este klr 600 B9! Ai sa-l regasesti in ce ti-am indicat mai sus...
  13. Uploadat pe tanga-moteurs manuale pt. klr 600 a1 si b1-b6(cu demaror)!
  14. Du-te pe www.tanga-moteurs.ro/service; am descarcat acolo variantele in engleza pt. klr 600 de baza(A1,numai cu kick, ce sta si la baza celor cu demaror!) si suplimentul pt. klr 600 modelele cu demaror (B1-B5)!
  15. Am desc. pe www.tanga-moteurs.ro/service manual engleza pt service klr 600 si suplimentul pt. klr 600 modelele cu demaror!
  16. Du-te pe http:// forum.motocykle.slask.pl ! Instaleaza-ti intai megaupload pe calc. si dup'aia desc! Apropo, spune-mi si mie cum se comporta motoru' asta, ca vreau si io sa-mi cumpar o bucata din ' 85! Da neica, asta e! Tocmai l-am descarcat, e in engleza pt. mec. de service! Dc. stii un pic de engleza, te-ai scos! Inca odata, da-mi te rog detalii despre cum se comp. motoru! Lasa-mi eventual un nr. de tel. sa putem sta de vorba mai bine!
  17. Mersi pt. sfat, Remu1! Tocmai am trimis un msg catre lupu' carpatin, astept sa vad ce zice; intradevar, si eu zic ca , klr 600 este cel mai reusit compromis pt. mine, cu conditia sa fie in toate mintile! Cat despre Babadag? Este singura zona cu dealuri impadurite din Dobrogea! Un forestier pavat cu pietroaie din cariera, granit, deci destul de dur zic eu, dealuri inalte si abrupte, poteci desfundate cu pietroie pe ele...Se merita data o tura! Pt. mine a fost, si va fi in continuare cand mi-oi cumpara scula necesara, heaven&hell!
  18. Mersi flacai pt. sfaturile voastre! Intradevar, enduristii sunt tipi de prima mana...m-am convins dialogand cu voi...imi pare bine ca apartin aceleiasi clase, chiar dc. prin prisma (deocamdata!) a 2 ij p 5 sfarmate pe forestierul din Babadag! Acu' , chiar ca as avea nevoie de o parere mai avizata...am pus ochiu' pe o gioarsa de kawa klr 600 din '85!! La prima vedere, pare compromisul ideal: 155 kile cu plin facut (deci la 1,84 si 90 kile ale mele ar merge zguduit pe coclauri, zic eu); kick start +demaror; racit cu apa; frane: fata-disc/spate-tambur; inmatriculata, semnalizari in regula! Pe sosea s-ar duce la 130-140. Problema no. 1 ar fi piesele de schimb...voi ati avea idee cam cat stau sa astept dc. este sa bubuie ceva la 'oldy but goldy' asta? Multzam inca o data! Sunt tentat sa incep cu rasnitza pomenita mai sus (40 hp/7000 r.p.m) si dup'aia sa trec pe un 2T, asta vis-a-vis de ce a sugerat Sith Lord Petaka!
  19. Wooow!!! Exact acelasi model de care pomeneam eu! ktm 600 lc4! Este de vanzare? Ai un nr. de tel? Multzam, Mr. Petrica!
  20. Pt. trasee mai grele, gen rapi, albii de rau, la 1,84 si 90 kg cam care credeti ca ar fi greutatea maxima pt. motor cu ceva gaz in el? Eu as zice 140 kg, da' astept si parerea voastra...Alta chestie: este un ktm 600 lc4 din 92 postat pe bikeshop, prima pag, facut in '92; am stari de extaz erotic cand il vad, dupa mine este cel mai misto motor de enduro care l-am vazut pana acum, vorbesc si ca potrivire om-masina, ca nu sunt chiar asa mic...dar, pe de alta parte am auzit ca, ktm-urile lc4 facute inainte de 2000 sunt notorii pt. pornirea greoaie, la kick start...stiu ce inseamna kick prin rape, da' cu ij p 5, care ala porneste destul de usor, saracu' , dc. stii cum! Poate sunt flacai care sa stie ktm-ul mai sus pomenit, i-as ruga sa dea o geana pe bikeshop, si ulterior sa-si spuna parerea! Eu chiar am un gand obez si hraparetz pt. el! Multzam!
  21. Ok! 4T este mai fiabil decat un 2T: normal, este mai putin expus la uzura decat 2T; in ceea ce priveste comportamentul unui 2T: este mai nervos decat un 4T? Se preteaza pt. un 'incepator' ca mine? (D-zeu sa-mi odihneasca cele 2 ij-uri, ca multe au mai inghitit...tot 2T erau si ele!
  22. Salutare! 'Incepator' : relativ spus; am sfarmat, la propriu, 2 ij p 5, un cot, 3 coaste, maleola, antebratz pe forestieru' din Babadag... Mi-ar place sa ma pierd pe coclauri cu ceva mai mult bun simtz, cel putzin fatza de mine, asa ca: am 1, 84 m, 89 kg, multiple oferte- ktm lc4 600, 1990, kick start; suzuki dr 650 enduro 1995 kick +dem. ; honda xr 600 kic + dem.; ktm exc 400 2001 kick+dem.; cand am spus 'sa ma pierd pe coclauri', nu m-am gandit la plimbarici off-road, dar nici Paris-Dakkar...m-am gandit la un teren destul de accidentat, posibilitati de ceva jumping-uri...deci: cam ce credeti ca mi s-ar potrivi? Greutate, putere, 2T sau 4T, kick sau/+ dem. ? Lista de mai sus este doar orientativa! Astept sugestii! Multzam!
×
×
  • Creează nouă...