Sari la conținut

sorin-butt-head

EX+
  • Număr conținut

    22
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de sorin-butt-head

  1. Salut all,tocmai am devenit si eu detinator de Pegaso Cube , si am o mica problema, motorul a stat mai bine de 8 luni, fara a fi pornit, iar acum dupa ce se mai incalzeste putin nu mai sta la relanti', si nici cu socul tras nu mai sta, dar cind motorul e rece , se comporta bine....are cineva vre-o idee? oricum m-am programat cu ea la mecanic, dar vroiam sa stiu daca a mai patit cineva asa ceva sa stiu la ce sa ma astept...ca m-am c-am certat cu portofelul in ultima vreme..si macar sufleteste sa fiu pregatit... :cheers: :o

    Asfalt uscat!!

     

     

    --- Mesaj completat în 16 Aug 2007 20:59 -------------
    si eu am patit-o.urmareste cablul de soc,care nu revine dupa ce il folosesti,sau revine dar nu definitiv.eu l-am gasit plin de rugina.l-am curatat ,degresat si i-am mai incordat potin arcul recuperator.multa bafta!

  2. te rog foarte mult sa explici pe scurt ce inseamna la aprilia 3 e.i sa scazi ralanti-ul ca io nu ma pricep si cred ca m-ar ajuta la consum(cred).bafta!!. a mea este pe injectie!E valabil numai la modelul cu carburatoare.La ata ,ii spui doar o poveste

    :blink:

     

    :ok:

    bai monstrule infernal(Gothmog), cand ai de gand sa ne vedem sa-ti dau manualul? mai trimite-mi o data nr tel ca te sun io!P.S. AI GRIJA LA DUBELE CARE INTORC IN MIJLOCUL STAZII........ :ok: : :crack: D

    Azi vreau sa dau rezerv jos...sper sa reusesc sa surat filtrul de impuritati din ulei de acolo......bafta!!!

    :cheers: :crack:

  3. saru-mana, descarc fisierul si poate am timp saptamana viitoare sa ma ocup un pic de ea. Am si spray de pornire, cred ca e si cheia in trusa sub sa...dar ma f-ute o lene sa ma apuc sa demontez ca pe vremuri la jawa....sau alte mobre socialiste...de asta mi-a fost scarba mereu...

    e de vanzare, si-asa nu-mi era la suflet, cu toate ca arata bine si merge excelent....cand o porni....

    NU este asa greu sa dai rezervorul jos.\trebuie sa ajungi la bujie.arde-o,incarca bateria,trage-i soc la maxim,scade relantiul cu 720 grade si porneste-o.

     

    VANDUT

    sa scrii daca se potrivesc :crack:

    OK s-au potrivit.bafta!

  4. Electromotor cu probleme.Incerc sa o pornesc si se aude un bazait ,nu se invarte.Poate ma ajutati cu un sfat sau unde gasesc un mecanic.Bafta tuturor!

    Specifica unde bazaie!In electromotor sau in starter.Verifica ca bateria sa nu fie descarcata,verifica cablul de +sa fie bine strans,deasupra electromotorului.Mai pot fi carbunii tociti sau poate nu ai masa suficienta la electromotor.

  5. nu vreau sa par nu stiu cum, dar nu pot sa ratez ocazia :) :

     

    am de vanzare placute ferodo fata pentru aprilia pegaso 650, NOI, 50 LEI

    in magazin sun 59 lei. le vand pentru ca am vrut sa cumpar pentru rs-ul meu dar aia mi-au dat placutele gresite :drink: . scrieti aici cine le vrea.

    am nevoie sa-mi cumpar viziera :bounce:

    da le vreau eu.iti las nr de tel 0744334789.sau da-mi nr tau de tel

  6. Salut!Sa stii ca e numai buna de drumetii,cam pe orice sosea,dar e bine sa o cunosti cat de cat.Cum spunea si "dt_yamaha" anterior,are mici defecte pe care e bine sa le cunosti,si e ideal daca ai stii sa le si remediezi.In general e bine sa iei dupa tine o trusa de scule cat mai generos dotata (daca-ti trebuie ceva si nu ai.... :finger: :finger: :kick: e cam nasol).Raportul calitate-pret e destul de bun daca iei in considerare cele spuse mai sus,oricum,motocicleta fara defecte cam rar,iar cele fara defecte costa scump.Daca vrei sa-ti iei o Pegaso,incearca sa-ti iei una cat mai recenta si ai grija la starea motorului,a garniturilor si mai ales a esapamentului care are prostul obicei de a rugini :bounce: .Daca te hotarasti sa-ti iei si ai nevoie de ceva sfaturi,nu ezita sa ma contactezi,te ajut cu cea mai mare placere :ok: .

     

    Si da,are 40 de CP la roata :drink:

     

    P.S. Am mare nevoie de manual de reparatii,dar,din pacate, nu am

    acces la net d p calcu meu,merg la sala d net :) .Plz,are cineva vreo idee cum fac rost? :hug:

    Am eu manualul de reparatii.Da-mi adresa de mail!

  7. azi dupa alte doua zile de figuri la pornire a murit de tot nu a mai pornit nici de a dracu cred ca e bujia dar nu am cheie de pegaso banuiesc ca sunt toate la fel turbez sa o stiu ca nu merge daca cineva ma ppoate ajuta astept un semn un beep doar va sun eu 0722956391

    multumesc anticipat

    Daca ai chinuit-o sa porneasca,da-i jos bujia si arde-o la aragaz,incarca bine bateria baga bujia inapoi si porneste-o.Daca nu ai cheie de bujie suna-ma!Nu e speciala,dar merge. 0744334789 Sorin

  8. Poate ca motoreta ta este mai noua.Nici a mea nu avea astfel de probleme.Sper sa nu ai si tu aceeasi problema.Eu cred ca e pe la carburatoare problema.Se evapora benzina din paharele.

     

    APROPO DE PORNIRE.Daca o pornim mai rar si nu schimbam bateria la un an (asa cum scrie in manual)trebuie neaparat incarcata bateria inainte de pornire.O solutie mai comoda ,ca sa nu fie nevoie sa demontam motoreta sa dam jos bateria,este sa conectam bateria la o mufa mama ,prinsa de undeva discret de capace sau carena si cu legaturile de la redresor sa le conectam la mufa tata,astfel incat sa incarcam bateria inainte de pornirea rara.Asa sunt monocilindricele.Pornesc mai greu la rece.Si inca ceva.Motoarele de pe pegaso3 nu sunt lafel ca cele de BMW f 650.Pegaso este cu 3 valve pe admisie si are doua carburatoare.Seamana ,dar nu rasare.

  9. azi dupa alte doua zile de figuri la pornire a murit de tot nu a mai pornit nici de a dracu cred ca e bujia dar nu am cheie de pegaso banuiesc ca sunt toate la fel turbez sa o stiu ca nu merge daca cineva ma ppoate ajuta astept un semn un beep doar va sun eu 0722956391

    multumesc anticipat

    APROPO DE PORNIRE.Daca o pornim mai rar si nu schimbam bateria la un an (asa cum scrie in manual)trebuie neaparat incarcata bateria inainte de pornire.O solutie mai comoda ,ca sa nu fie nevoie sa demontam motoreta sa dam jos bateria,este sa conectam bateria la o mufa mama ,prinsa de undeva discret de capace sau carena si cu legaturile de la redresor sa le conectam la mufa tata,astfel incat sa incarcam bateria inainte de pornirea rara.Asa sunt monocilindricele.Pornesc mai greu la rece.

  10. Sal.

    E destul de raspandit modelul Pegaso, sunt multe in ro, dar si in strainatate. Sunt posesor de Pegaso Garda si sunt foarte multumit de ea. E o motoreta foarte buna de incepatori, design de nota 10, are 50 CP, suficienti cat sa te bucuri de un demaraj decent :nono:, e foarte comoda. A mea consuma 5.6 l / 100 km. eu zic ca e un consum bun.

    Daca ii dai ulei, filtre si ce-i mai trebuie la timp, te duce multa vreme.

     

    Minusuri:

    - porneste greu dupa o lunga perioada de inactivitate si/sau cand e frig (sub 0°C)

    - plaja de turatii mica (2500-6500 RPM), de la 3000 RPM ii place sa traga, 6500 RPM este undeva la limita.

    - vitezele trebuie schimbate destul de des, dar daca o judec mai bine... cam orice moto street-enduro - monocilindru, se comporta la fel.

    Cam atat.

     

    P.S. Pt. cei care nu stiu, Modelul Garda fata de clasic, este echipat cu: parbriz touring, cric central, amortizor spate cu reglare din robinet (vezi poza) si suporti de genti. Nu stiu daca se livreaza si genti, eu am primit doar topcase.

    Daca sunt alte diferente, va rog postati.

    post-6735-1171657716_thumb.jpg

    Daca are cineva idee ,cat trebuie sa fie jocul la pastile(evacuare si admisie)cat si pentru supapa centrala a admisiei care e actionata de culbutor

     

    Sal.

    E destul de raspandit modelul Pegaso, sunt multe in ro, dar si in strainatate. Sunt posesor de Pegaso Garda si sunt foarte multumit de ea. E o motoreta foarte buna de incepatori, design de nota 10, are 50 CP, suficienti cat sa te bucuri de un demaraj decent :rose:, e foarte comoda. A mea consuma 5.6 l / 100 km. eu zic ca e un consum bun.

    Daca ii dai ulei, filtre si ce-i mai trebuie la timp, te duce multa vreme.

     

    Minusuri:

    - porneste greu dupa o lunga perioada de inactivitate si/sau cand e frig (sub 0°C)

    - plaja de turatii mica (2500-6500 RPM), de la 3000 RPM ii place sa traga, 6500 RPM este undeva la limita.

    - vitezele trebuie schimbate destul de des, dar daca o judec mai bine... cam orice moto street-enduro - monocilindru, se comporta la fel.

    Cam atat.

     

    P.S. Pt. cei care nu stiu, Modelul Garda fata de clasic, este echipat cu: parbriz touring, cric central, amortizor spate cu reglare din robinet (vezi poza) si suporti de genti. Nu stiu daca se livreaza si genti, eu am primit doar topcase.

    Daca sunt alte diferente, va rog postati.

    post-6735-1171657716_thumb.jpg

    De unde 50cp cand in manual scrie 46cp?Am mai auzit asta.EXPLICATI-MI!

  11. Turometrul este actionat de un cablu(la fel ca si kilometrajul).Umbla si tu ,desfa-l,da-i jos carena,cerceteaz-o si invata,pentru ca vei ramane o data in varf de munte cu probleme la carburatie si nu va avea cine sa te ajute.

     

     

    Vreau si eu sa stiu unde ai reglat jocul supapelor sau daca stii cat trebuie sa aibe joc admisiile si evacuarile.Chiar si pentru supapa centrala de admisie care este actionata de culbutor

  12. Am si eu un Pegaso Cube din98.Porneste mai usor la rece,daca dam relantiul mai incet cu 720 grade (bineinteles cu socul tras la maxim si fara sa acceleram)astfel incat motorul primind mai putin aer,porneste mai usor si nu se mai intrerupe.Vreau si eu sa stiu de unde cumpar o cheie de bujii pentru hexagon de 18,pentru bujiiNGK dr 8EA sau NGK DR8ES.Ma chinui cu o cheie tiganeasca.

  13. Uite ca dupa multe planuri si bagaje pe fuga am reusit sa evedez de acasa cu "Capritza" mea (Aprilia Pegaso 3 ).Pe drum am mai colectat o "Vaca" ( Super Tenere) care a venit mai tarziu ( doar vacile se misca mai greu decat capritele din cauza greutatii ). :scratch:

    In prima zi am plecat din Bucuresti spre Zarnesti si de acolo in Plaiul Foii unde am innoptat.Dupa o zile de odihna m-am indreptat spre Pestera Polovragi si Cheile Oltetului. De acolo la Baia de Fier in Pestera Muierilor.Noaptea ne-a prins la Novaci iar de acolo ne-am indreptat incet catre Ranca si Transalpina ( DN 67C ), Obarsia Lotrului, Lacul Oasa, Sugag, Stei ( unde ne-am adapostit de ploaie intr-o statie de autobuz), Sebes, Abrud ( unde am dormit langa capitza cu fan ).

    Cu pasi repezi catre Rosia Montana unde am vazut cel mai mare cal din cati exista in Romania.Pestera Scarisoara a fost si ea in plan, Pestera Poarta lui Ionele ( muzeu speologic), Garda de Sus unde am innoptat si am facut baie in Aries ( la fel si hainele noastre nespalate de o saptamana ).

    In planul nostru improvizat pe drum s-a incadrat si Rieni, Beius si Pestera Ursilor.Cetatea Devei s-a vizitat pe ploaie dar a meritat.De acolo repede catre Sibiu, Fagaras, Brasov pentru ca a inceput sa se strice vremea. Destinatia finala acasa unde am dat de apa calda si baie ( Bucuresti ).

    Asa informativ : data plecarii 27 iulie 2006. data intoarcerii 6 august 2006.

    post-16033-1171737359_thumb.jpg Prapastiile Zarnestiului

    post-16033-1171737409_thumb.jpg Prapastiile Zarnestiului

    post-16033-1171736874_thumb.jpgCheile Oltetului

    post-16033-1171737253_thumb.jpgIntrarea in Pestera Polovagi

    post-16033-1171736874_thumb.jpg Pestera Polovragi

    post-16033-1171737095_thumb.jpgDin Pestera Polovragi catre afara

    post-16033-1171737549_thumb.jpg Stalactite, stalagmite si coloane in Pestera Muierilor

     

    post-16033-1171737668_thumb.jpg Pestera Muierilor si minunatiile din ea

    post-16033-1171739711_thumb.jpg Popasul la Pestera Muierilor

    post-16033-1171738005_thumb.jpg Innoptarea la Novaci

    post-16033-1171738070_thumb.jpg Greu la deal spre Ranca

    post-16033-1171738155_thumb.jpg In spate de tot Varful Papusa ( Muntii Capatanii ) 2136m

    post-16033-1171739795_thumb.jpg Probleme la carburatie

    post-16033-1171738272_thumb.jpg Transalpina, multa ceata coborand si aparat foto prost

    post-16033-1171738342_thumb.jpg Cam atat e de lat drumul pe Transalpina ( Obarsia Lotrului)

    post-16033-1171738486_thumb.jpg Transalpina

    post-16033-1171738547_thumb.jpg Transalpina

    post-16033-1171738583_thumb.jpg Transalpina ( daca spuneti ca nu va place...........sunteti vitezisti)

    post-16033-1171738680_thumb.jpg Transalpina - drum inchis

    post-16033-1171738770_thumb.jpg Transalpina

    post-16033-1171738838_thumb.jpg Uneori pasagerul mai merge si pe jos

    post-16033-1171738911_thumb.jpg Amortzitzi

    post-16033-1171739007_thumb.jpg Lac glaciar pe la Obarsia Lotrului

    post-16033-1171739081_thumb.jpg Lacul Oasa

    post-16033-1171739158_thumb.jpg Un mal din Lacul Oasa

    post-16033-1171739216_thumb.jpg Lacul Oasa

    post-16033-1171739887_thumb.jpg Dupa o noapte de nesomn din cauza unui urlet de lup - Oasa

    post-16033-1171739339_thumb.jpg Stei - urata ploaie era sa ne prinda, noroc cu statia de autobuz

    post-16033-1171739512_thumb.jpg Sebes

    post-16033-1171739441_thumb.jpg Abrud - langa capitza cu fan

    post-16033-1171739606_thumb.jpg Armasarul primarului de la Rosia Montana

    post-16033-1171740197_thumb.jpg Rosia Montana

    post-16033-1171740246_thumb.jpg Lacul de la Rosia Montana

    post-16033-1171740320_thumb.jpg Rosia Montana

    post-16033-1171740497_thumb.jpg Intrarea in Pestera Scarisoara

    post-16033-1171740564_thumb.jpg Ghetarul ( Morsa ) de la Scarisoara

    post-16033-1171740758_thumb.jpg In Pestera la Scarisoara

    post-16033-1171740854_thumb.jpg Scarisoara

    post-16033-1171740937_thumb.jpg Spre Pestera Poarta lui Ionele ( muzeu speologic )

    post-16033-1171741005_thumb.jpg Intrarea in Poarta lui Ionele

    post-16033-1171741072_thumb.jpg Scari din Pestera Poarta lui Ionele

    post-16033-1171741213_thumb.jpg Spalatul rufelor in public (Raul Aries ) si punerea lor la uscat

    post-16033-1171741337_thumb.jpg Un schelet de urs in Pestera Ursilor ( Chiscau)

    post-16033-1171741634_thumb.jpg Loc improvizat pentru camping langa Deva

    post-16033-1171741491_thumb.jpg Orasul Deva de sus din cetate

    post-16033-1171741556_thumb.jpg Cu ascensorul in sus catre Cetatea Devei

    post-16033-1171741733_thumb.jpg Cetatea Devei

    post-16033-1171741784_thumb.jpg Cetatea Devei vizitata pe ploaie

    post-16033-1171737015_thumb.jpg

    post-16033-1171739885_thumb.jpg

×
×
  • Creează nouă...