Sari la conținut

DaGNic

EX+
  • Număr conținut

    20
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de DaGNic

  1. Io sunai, da' matale nu raspunzi, incerc mai pe seara ! Bineinteles ca o vei putea conduce, e suficient de joasa cat sa atingi macar cu varfurile. Daca nu trebuie s-o ridici de jos, nu vad ce te-ar impiedica, e un turing cu aspect enduro (si chiar valeitati de bun simt) foarte permisiv. Daca te stii zdravan pe picioare (ca sa compensezi parghia unor picioare lungi) atunci cu siguranta nu vei avea probleme. Pentru Ghimpati pamane pt saptamana cealalta, acum am putina treaba ... casnica ! Oricum, vine un sezon intreg, cu multe excursii si intruniri. Noi sa fim sanatosi ! Zau ca nu e atat de inspaimantatoare ! Acu poate si pt ca io dusei o viata mai sportiva, dar o balansez din picioare pana la un unghi destul de abrupt (unde nu ar mai fi sigura nicio bicla). Totul e sa nu nimeresc o gaura cand pun piciorul jos ... Si totusi eu nu pt enduro am luat-o, iar pe drumuri oricat de terminate, transee sa fie, tot te descurci cu Varadero ! Nu cred ca e mai prejos decat R1200GS, cu tot respectul pt BMW. Fiecare cu bubele si laurii sai ! MULTUMESC TUTUROR PT URARI ! Doamne ajuta !
  2. HRISTOS A INVIAT ! Pai venind din Pipera spre Aurel Vlaicu, cum treci de bariera pe la reprezentanta VW (parca), incepe nebunia pana jos la semafor. Pe dreapta este insa un drum de camioane, cumplit de rupt si practic nici un autoturism nepregatit nu are sanse pe acolo, e dificil cred si pt un 4x4 veritabil ! Veneam de la RAR si am trecut pe acolo spre Baneasa (ocolind centura) asa ca am ales drumul de pe dreapta ca sa evit coloana lunga de 3 km. Cum a fost ?? PERFECT ! Extraordinar de bine echilibrata, am ramas in picioare si am accelerat in limita bunului simt. A trecut minunat de orice namol, orice groapa. Ba mai mult, am desprins-o de la sol !!! Acum nu bag mana in foc ca am facut si un flic flac, dar fata era mult in aer iar spatele macar cativa centimetri de la sol !!! Nu sunt eu mare maestru, dar am mai mers cu enduriste ani buni si desi nu compar Varadero cu un 450EXC, (poli)valenta enduro e putin mai mult decat cu numele, putin dar suficient ! Am 173 cm si 94 kg, fara burta (desi inceputul e promitator) !! O stapanesc foarte bine iar amortizoarele OHLINS fac toti banii ! Sunt setate pentru o cursa medie si semi rigida (perfect pt 2 calareti). Nu mai exista problema cu amortizoarele fata, nu sunt deloc moi (arcuri OHLINS si ulei mediu) ci asa cum trebuie ! Mi-ar place roti spitate de 21/18 inch, dar momentan nu ma dau banii afara (mi-e si putin teama ca o voi ridica de la sol, deja mi-e la limita rezonabilului). De consum nu ma vait, nu papa deloc mult la stilul meu potolit de mers, nu am trecut de 6% in cele cateva iesiri, dar astept sa plec cu adevarat la drum. In Bucuresti nu circul cu ea (exceptie fiind acum catre RAR si ITP) iar le drum in jurul a 120 kmh, nu pare mai calica decat AfricaTwin ! Modelul meu e japonez, din 2001 s-au produs in Spania, li s-a adaugat pe rand HISS, Injectie, ABS. Pe forumurile de varadero proprietarii barfesc cum ca japonezele ar fi mai bine legate ca spanioloaicele .. habarnam, dar e posibil ca japonezu sa aibe mai multa rabdare si pricepere decat spaniolul, care e cu un ochi la corida, altul la campionatul de fotbal, mintea la femei si picioarele in ritm de GipsyKings ! Acu tin si io cu taticii lu fieru meu Alte optionale nu mai am ce sa-i adaug, e full ! Ar mai fi ABS .. dar zau ca nu ma intereseaza, nu mi-o luati in nume de rau (avand si un scor destul de mare e si mai acru)! Incalzire in mansoane e, genti epsista 3 bucati + 1 de rezervor, parbriz mare e, OHLINSuri e (zau ca e cu intentie), bare antiprost e, GPS am pe palm, roti Michelin Anakee bunicele (urmeaza sa-i cumpar pt la anu Continental TKC80), etc .. mai sunt dar le-am uitat. NUMAI BINE !
  3. Adica ia stati asa ... ce butuci ? ca aia originali nu pot fi adaptati pt spite, nu exista gauri la jentile turnate Deci e si mai complicat. Ma gandesc ca daca pun rotile de pe KTM 950 Adv nu se vor pupa la discurile de frana, la prinderile etrierilor pe furca sau bascula (dimensiunile si pozitiile sunt altele) Io cu cine votez ?? Nu el, nenea, banii poate mai raman ... urmareste subiectul frazei !!
  4. Haideti domnilor, cu curaj, nu e chiar nici un varaderist p'aci ? Intrebare: de unde iau roti 21/18 (spitate evident) care sa se pupe pe Varadero ? Singura solutie pare ca este achizitia jentilor si a spitelor separat, apoi mers la spiter (farmacistul spitelor ) si reconstruit rotile pe butucii varaderoului. Stie cineva vanzator/dealer care are gata facute pt Varadero, eventual Excell ?? Era sa uit ... stie cineva in Buc. sp®iter care sa faca treaba respectiva ?
  5. Multumesc pt gandurile bune ! Exact, in Italia e 3400, acela este anuntul ! Dar comisionul ItaliaMotors nu e "500" ci numai 250 euro. Alti 250 reprezinta transportul si inca 200 costa actele in Italia (radiere, vanzare-cumparare la notar, export, etc). Adica un total de 700. In Romania o sa mai platesc si eu niste bani la inmatriculare ... adica asigurare, identificare RAR, taxe de talon, inmatriculare, etc. am mai pus "in mare" inca 100 de eur si acum refacem calculele: 3400 - motociclete in Italia 250 - comision ItaliaMotors 250 - transport pana in Bucuresti 200 - Actele in Italia 100 - Actele in Romania ------ 4200 - Eur FINAL (cu aproximatie) Daca ai vazut anuntul stii ca proprietarul zice ca o da cu 4000 daca o cumpar cu kit OHLINS - oare merita diferenta ? Stiu ca Varadero sta oricum bine pe picioare, poate transporta ca un elefant si confortul e deja legendar la motocicleta asta. Deci merita sa mai dau 600 eur pt alte amortizoare "profesionale" ?? Am uitat sa pun pe lista de accesorii si mansoanele incalzite (de fapt nu stiam ce inseamna manopole riscaldabili) Petrica, stiu ca Enduro e prea mult spus pt Varadero, DAR: are "numai" 220 Kg la gol (doar 15 mai mult decat KTM990Adv si mult sub un BMW R1150GS). Daca pun 21 pe fata si 18 pe spate plus kitul OHLINS de care vorbeam mai sus cred ca va deveni mai manevrabila decat ORICE BMW R1200GS standard (considerat de TOATA lumea un enduro-touring) !!! SI mai mult decat DRUM (oricat de prost - potecuta, forestier de tractor, griblura, carii in asfalt, gropi in toata regula, mazga, nisip, balegi, etc) nici nu ma prea intereseaza sa fac cu Varadero ! Nici cu AfricaTwin, BMW GS-ul, KTM Adventure, Trumph Tiger, etc nu ai putea face mai mult de touring relaxat pe ORICE drum. Pt namoale, paduri, enduro contratimp sau motocross, RallyRaid (Saharian sau TransCarpatic), kestii zbuciumate sau specializate ... exista drujbe mici si rele ! Eu vreau numai sa-mi iau jumate de sifonier in spinare, nevasta, inima in dinti si sa ma dau depaaaarteee, muuuult, aproape oriuunedeeeee
  6. /index.php?...8812&st=340 postul cu nr 346 Multumesc de urari !
  7. pai daca totul merge conform planului, cand va ajunge peste cateva zile va arata precum in imagine ! si are urmatoarele accesorii: -70.000 KM REALI -HardTop MAXIA 52lt -"portapacchi" Louis (asta habar nu am ce este ) -cadru pt genti laterale Givi -genti laterale Kappa 40lt -cric central honda -cadru port GPS (probabil crossbar) -priza de 12V impermeabila -husa de rezervor Bagster -geanta de rezervor Bagster -parbriz inalt fumuriu Givi -crashbars Givi ABS-ul poate fi o kestie buna .. dar nici la BMW nu e standard (precum nici incalzirea mansoanelor) ! Bineinteles ca poti adauga si pe Varadero asa ceva, originale Honda (cu nimic mai slabe calitativ), nu ? amortizor de directie la BMW ? habar nu aveam .. la ce foloseste ? se da cineva pe o roata cu elefantii astia ?
  8. Eehhh ......... 1200 oricum ar fi fost peste 10.000 euroni, deci mai repede 1100 sau 1150 ca sa pot lua cu aceiasi bani ! Dar ce avantaj as fi avut ? 19 pe fata, grea, vibratii .. afara de cardan, injectie si consum (relativ) nimic nu e net superior. Varadero e FOARTE comoda, fiabila si clar mai ieftina (eu dau pe ea FINAL cam 4200 eur) ! daca mai bag 2000 in jenti si amortizoare voi ajunge la aceiasi bani cu un R1150GS dar crede-ma ca va depasi clasa BMW ! Zic eu !
  9. Sper pun corect la colt endurist un elefantel pretabil 90% doar la touring pe drumuri ! In curand voi avea una, model japonez - 2000 carburatie ! Pe net sunt cateva resurse de informatii destul de bogate, insa posesorii din RO pot sa se grupeze in acest mic separeu adunand experientele tuturor, bune sau rele ! As vrea sa stiu daca cineva de la noi a schimbat rotile turnate cu unele spitate 19/17 (fata/spate), 21/17 sau 21/18 ! Eu inclin pentru 21/18 dar presupun ca nu e simpla tranzitia, trebe ceva manufacturat clar pt Varadero ca sa se pupe perfect franele, transmisia, bascula, etc. Mi-ar mai place o furca inversa si un amortizor spate, ambele cu o cursa cat mai lunga pasibil Stiu ca nu o voi transforma in KTM990Adv, dar clar va capata o tinuta de drum mai serioasa, mai agila, mai "dirt oriented" C'mon boyz, adunati gasca !
  10. Am si eu manualul (Bucuresti), poate ne vedem sa-ti dau CD-ul cand ni se intersecteaza drumurile intr-o zi ! Cele 2 piulite mari de pe amortizorul spate au rolul de a intari sau inmuia arcul (fapt care conduce si la o relaxare/scadere in inaltime). Sunt 2 pt ca una e contrapiulita ! Dar si eu cred ca nu castigi mare lucru daca nu o lasi mai jos din jug, ba dimpotriva, pierzi tinuta de drum. Succes
  11. La o prima inspectie, doar la parbriz exista o mica deosebire, e prins putin diferit, priveste cele 2 modele din fata. RD07 are forma de "U" iar RD07A are forma de "W" ! apoi RD07A are 2 mici prize de aer sub faruri, seamana cu un BMW Dar de Varadero de ce nu zice nimeni nimic ? Oricum nici cu Africana nu faci enduro ci doar touring confortabil pe drumuri proaste, de ce nu ai face asta in cel mai deplin confort posibil pe 2 roti ? E SI IN BUGET cu un '99-2000 pe carburatie (oricum, din 2001 se fabrica in spania si poate controlul calitatii nu mai e ca la japonezi). Consumul e cu aprox 1 litru % mai mare ca la AfricaTwin, dar depinde si de cat de grea ti-e mana pe acceleratie !
  12. Uau, am senzatia ca am trait pe marte, de ce oare nu am dat de acest forum pana acum ? Nu mai conteaza ... imi place ce vad aici si cred ca am de citit cateva saptamani dintr-o respiratie Ma dau de cativa ani cu un DR iar acum astept o africana. Sper sa ne cunoastem mai de-aproape, fie pe drum, fie la bere ... LA MAI MARE !!!
×
×
  • Creează nouă...