Sari la conținut

a_sorien

Membru
  • Număr conținut

    181
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de a_sorien

  1. Wow , ...vorbesc romaneste si cam stalcit engleza , desi sant de multisor aici . Atunci , de ce in Ro tre sa ai dupa tine inspectia tehnica sa o arati politaiului ? RAR trebuie sa existe ca sa fie loc de spaga ..?! Nu fac decat comparatii logice cu ce am aici . Pe camere englezii stiu cred ca si ce ai mancat . Si DA o sa ma intorc in Romania , dar cand o sa am o pensie cat de cat normala , daca asta te ustura . Acu ca o paranteza , am fost anu trecut in Ro sa platesc impozite...! Stii ce a urmat ? Oricum multam de informatii , cand am plecat eu era groaznic la RAR
  2. In Uk la frontiera nu te intreaba nimic despre MOT , pt ca nu trebuiie sa detii o hartie care atesta asta . MOT ul este intr o baza de date . Politistul englez stie dupa numarul de inmatriculare daca ai MOT , asigurare si daca ai taxele platite . Din cate mi amintesc nici ungurii nu mi au cerut nimic la vama anul trecut . Ei verifica sa nu fie furat , cred . Oricum merci pentru articolul RAR Numai la RAR !! https://autolatest.ro/stiri/cum-se-face-un-itp-statii-itp-romania-si-procedura-itp-auto-itp-pentru-utilitare-itp-anual-2017/ Practic aici nu exista RAR ! Exista DVLA (Driver and Vehicle Licensing Agency ) dar cu care se lucreaza online si prin posta . Masina /mobra o vede numai un atelier autorizat , care elibereaza MOT si informeaza DVLA ca ai trecut . Uitasem cat de complicat e in Romania !
  3. Wow , asta inseamna RAR , adica coada !! Adica booking .Adica prin toamna . ITP ul poate fi facut si altundeva in Romania ? Ce nu pricep e ca MOT ul ( echivalentul ITP ) englezesc e valabil oriunde !!
  4. Salutare ! Anul trecut am fost in Romania cu motorul ( venind din UK ) . Din motive personale a trebuit sa ma reintorc in UK cu avionul . Motorul a ramas in Romania la un amic . ITP ul a expirat . Acum vreau sa vin cu avionul si sa ma intorc in UK cu motorul . Pot face in Romania ITP ul la o motocicleta cu numere de Anglia ? Bineinteles englezii nu recunosc ITP ul romaneasc si mai tre sa fac unul in UK . Dar am nevoie de ITP pe drumul spre Anglia .
  5. Ehee, unde e mai bine ca acasa..?! Tre sa fii imigrant sa intelegi ce frumoasa e TA ! Jimbolia , Moravita intrarile dinspre Serbia catre Romania sant deschise ?
  6. Merci , a fost deja actualizata acu o saptamana...!
  7. Salutare ! Viu acasa din UK prin Franta , Italia , Croatia si/sau Ungaria/Serbia . Nu as bate atata drum daca ma baga ai mei in carantina . Atata concediu am si io . Care stii ceva ?! Eu am citit pe site ul ministerului de interne si Kosovo e zona de risc , iar Serbia detine Kosovo sau nu mai stiu . Sincer as intra prin sud sa ma sui pe Transalpina si sa merg spre Moldova (Iasi ) cumva diagonal .De aia mi ar conveni Serbia ! Astia de aici (GB)ma asteapta sa ma bage in carantina pentru 2 saptamani , dar m am obisnuit cu gandu...! Acu sa ajung acasa e priorotatea mea .
  8. a_sorien

    Electrician moto!

    Salutare ! In limita timpului disponibil o sa incerc sa ajut..!
  9. Salutare ! Problema e mai grava decat ma asteptam . Capacul care acopera pinionul mic din cutie s-a spart ! Problema era ca acolo se afla si tija + mecanismul de debreiere care s-au rupt si ele . Am reusit si am nituit lantul cu ciocanul , provizoriu sa ajung la Iasi . Am scos rupturile din capac , am fixat totul la loc , cu gandul ca o sa merg fara sa folosesc maneta de ambrieaj . Schimba vitezele , dara nu pot pleca de pe loc decat cu zmucituri si se opreste aproape instant motorul . O sa o sui pe platforma si o aduc asa la Iasi
  10. Maine ajung la Onesti , sa vad care e problema ! Eu am lasat motorul acolo si am pornit catre Brasov ! Multumirea mea ar fi sa fi ramas cumva in viteza a treia sa pot merge asa pana la Iasi ..! Dar habar n-am cum draq opresc la intersectie..? Acu imi scormonesc creierii cum as putea sa o sui pe un trailer sa o duc la Iasi sa o repar in voie. » Post actualizat in 20 Jun 2016 12:09 Sigur am o belea si la ambreiaj ..!!!!! Am lantu nou cu o zala care se prinde cu o saiba mai speciala . Am inteles ca nu e buna pt vitezane si ca ar trebui nituit lantul , dar oare pan la Iasi (aka 250km )pot merge molcom?
  11. Salutare ! Am ramas in Onesti (Bacau) cu motorul ...s-a rupt lantul . Era deja uzat , ajunsese sa-l intind pana la capatul cursei si tot era balalau , dar din lipsa de bani am tot amanat achizitionarea unui chit nou . De fapt simteam si in ghidon , cand acceleram un zvac , probabil de la intinderea vreunei zale , care nu mai nimerea corect pe roata dintata . La plecarea de pe loc insa la Onesti , am simtit maneta de ambreiaj bleaga . Adica o apas si nu mai revine . Ma uit la cablu si parea ok , dar cand ma uit jos vad lantul rupt . Acu satu si ma intreb , ambreiajul a rupt lantul ? Sau pur si simplu lantul s-a rupt la plecarea de pe loc ? Am cumparat lant si pinionul din cutie , dar oare am scapa numai cu asta? Orice sfat poate fi un real ajutor ...1 Merci .
  12. a_sorien

    Honda cbf 1000

    Nop , nu am facut acte ca eram dator la finante si nu aveam bani sa platesc atunci toate darile restante ! Am avut un numar de tel al omului dar l-am pierdut ! De aceea fac apel la voi , care-l cunoasteti cumva sa-l anuntati ca-l caut , cu intentii pasnice , doar ca sa-si plateasca imposzitul pe vehicul!
  13. a_sorien

    Honda cbf 1000

    Oameni buni , platesc aiurea pentru un motor care nu mai este al meu! Genul asta de prejudecati precum ca, sant.... sau fac........ , ma lasa rece..! Si de altfel ma intereseaza sa iau legatura cu omul si atat , restul puteti mesteca si doi ani de aici incolo.
  14. Ehh , din pompe funebre te poti imbogati ,..pe bune! Am adus un mort dintr-un oras in altul , aici in Romania si drumul fiind prost il tot atentionam pe sofer ca sicriul din spate s-a sucit ! Soferul , nu avea nici o treaba , pana a cazut capacu la sicriu si atunci m-am rasiti un pic la el.." nene acusi iese si mortu din sicriu ( eu fiind geana pe un geam mic la ce se intampla in spate )." Lasa nene ca nu pateste nimic , a spus tarziu ! Dar domnule a fost o chinuiala cu machiajul , cu pus in sicriu , o luam de la capat ?!! " " Cum prezint eu mortu la familie ?" Acu ce sa zic , fiecare in cercul lui are o viziune cu totul diferita fata de cei din exterior , cu alte cuvinte daca si sufera dupa decedat , il percepe ca si cum ar fi viu , deci inca se comporta cu el ca atare!
  15. a_sorien

    Honda cbf 1000

    Rog cumparatorul Honda cbf 1000 cu numar de Iasi CGH , sa ma contacteze pentru a achita impozitele aferente ! Aceeasi rugaminte o am si pentru colegii de breasla din Bacau ..! Multumesc ! Tel 0723264677 » Post actualizat in 03 Apr 2016 16:59 Rugamintea pentru colegii care-l cunosc sa-l anunte!
  16. Salutare ! Tocmai am achizitionat o mobra ca in titlu . Problema e ca porneste f greu , cu socul tras la maxim , si dupa ce reuseste sa porneasca tine relantiul vreo 3-4 s si se opreste . Daca incerc sa o accelerez se ineaca . Am purces la a scoate pipele bujiilor sa incerc sa observ daca are scanteie . am bagat o surubelnita mai mica sa ajunga la metalul din pipa si celalat capat e f aproape de metalul motorului . E scanteie , dar e f mica ( sau asa mi se pare ) si e alba , nu albastra . Mentionez ca exista benzina , chiar da pe afara . Bujiile , zice fostul proprietar ca au fost schimbate anul trecut . Are careva vreo idee..?
  17. a_sorien

    Accident in Covasna

    ATENTIE ! In Moldova , dupa ce treci de Codrii Pascanilor , spre Motca ( E85) , este un sat plin de tigani ( Cristesti , daca nu ma insel ) , care efectiv blocheaza soseaua in dreptul unei carciumi .
  18. a_sorien

    BURSA LOCALA

    Vand motocicleta Honda CBR 1000 F ( 130 cp ) , 62000km , stare buna , baterie uzata ( porneste ajutata de cabluri ) , cu unele defecte optice , HID faza scurta , inspectie tehnica pana la anu , asigurare pana in toamna . pret 1200 eur !! tel 0723264677
  19. Pentru cei care nu sint din preajma , Tg Frumos e trecrea de la est la vest ( pentru orasul Iasi ) . Cam tot ce misca spre vest trece prin Tg Frumos . Asadar , oraselul e renumit pentru pozitionarea radarelor si a politiei rutiere . Nu exista zi lasata de la D-zeu , sa nu puna aia radar acolo . Ma intreb atunci ..nu au vazut teribilistii....?! Azi pe la 18 ma intorceam acasa dupa sarbatorile pascale si am fost oprit de politia rutiera, pentru ca uitasem sa aprind luminile..! Recunosc ...greseala mea...dar cu 5 minute ..before..tocmai iesisem in decor pentru un pisu .Deci Politia Romana exista....insa nu tot timpul.../!!!!
  20. La trecerea cu microbusul spre iasi , dinspre Roman , accident cu victima la bifurcatia cu Pascani...!Stie careva mai multe...?! Motociclist intins jos , salvare la fata locului...! Doamne ajuta..!!
  21. a_sorien

    BURSA LOCALA

    vand casca flip up Vemar , folosita , neagra , marime M ...150 ron . tel 0723264677
  22. Salut la toata lumea . Un amic are un motor bmw 650gs/2003 si are probleme cu pornirea si cu relantiul . Adica, porneste greu si doar daca tureaza la peste 2000 ture reuseste sa o tina , ...! Am schimbat bujia , si la fel , am verificat sensorul de aer , e curat , filtrul de aer a fost schimbat recent , l-am, verificat si pe el ...e ok . Am scos rezervorul si cand sa por\nim , porneste greu si da rateuri cu flacara in admisie !Aveti idee ce poate fi..?!
  23. Spre rusinea mea , am uitat sa mai schimb filtru asta de vreo 2 ani de zile...! De consumat nu pot sa spun cat , dar cred ca se duce peste 16 l/100km in oras .
  24. Salutare ! Am observat si ma doare la buzunar , consumul ridicat al mobrei mele . Da tras trage , socul pare a nu se fi blocat , am desfacut filtrul de aer si l-am scuturat (batut) de asfalt (nu parea a fi asa jegos!!!). E adevarat , nu am mai reglat , sincronizat carburatoarele de vreo 2 ani . Care sa fie buba..?!Multumesc!
×
×
  • Creează nouă...