Sari la conținut

andrew_i

Membru
  • Număr conținut

    77
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de andrew_i

  1. Honda CB 750 Sevenfifty, an fabricatie 1994 pret 1800 euro negociabil. Motocicleta este in stare f buna de functionare, km 69088 inmatriculata, ITP valabil, ofer fiscal. Cauciucuri rulate foarte putin, in jur de 1000 de km in 2 sezoane. Prezinta mici defecte vizuale specifice varstei. Se poate vedea in Dorohoi, jud. Botosani cu un telefon in prealabil. Pentru mai multe detalii, telefon: 0740877514. Motivul pentru care o dau este ca am cumparat alta motocicleta.
  2. Multumesc de raspuns. Am reusit intr-un final sa le shimb dupa lupte seculare cu un manual de reparatie in franceza Acum singura treaba care nu o gasesc poate ma lamureste cineva. Unde e localizat afurisitul ala de surub pentru reglarea relantiului? Din ce stiu la marea majoritate a motoarelor e in partea stanga a carburatoarelor. La sevenfifty ioc. LE: Am gasit locatia faimosului surub. Pentru cei interesati in caz ca nu il aveti uitati un link la Honda owners manual gasit din intamplare pe net cautand total altceva Honda Owners manual
  3. Salutare la toti motoristii. Vad ca s-a cam racit topicul asta. Asa ca m-am decis sa-l revigorez putin . Am si eu o intrebare la toti posesorii de sevenfifty. Doresc sa schimb simeringurile la furca si aici apare o mica problema. Nu am nici cea mai vaga idee cum se procedeaza. Daca cineva ar putea sa-mi dea cateva indicatii la modalitatea de a le schimba as fi foarte recunoscator. Stiu eu, la ce sa ma astept in momentul cand imi iau inima in dinti si bag cheia pe ea, daca am nevoie de ceva chei speciale sau alte unelte. Multumesc mult.
  4. tare semnatura. da de ce trebuie sa injuri daca esti bugetar? :D

  5. Multumesc mult de raspuns. Sibiul e putin cam departe de mine. Dar evenutal daca nu am de ales... O sa incerc sa fac nivelul la ulei ca lumea si vad dupa aceea.
  6. Salutare tuturor noilor veniti in cercul posesorilor de CB750. Acum vin si eu cu o intrebare. Care este modalitatea exacta de a verifica nivelul uleiului la acest model? Recent am facut schimbul de ulei. Am pus 3 litri(am schimbat si filtrul). problema. Dupa ce am inteles eu uleiul se verifica cu motorul cald. Adica il opresc, il pun pe cricul central, il las aprox 10 min si dupa asta verific nivelul. Facand acest lucru am observat ca nivelul este milimetric aproape de nivelul minim. presupun ca asa ceva nu e tocmai indicat. Deasemenea fiind primul schimb care l-am facut nu prea stiu. am observat insa ca dupa ce motorul se incalzeste nu mai schimba enorm de bine. Si o alta chestiuta mica, care pe mine ma scoate din sanatati, am un tacanit care se aude in continuu in partea superioara a motorului(unde vin supapele). Ce pot face pentru a remedia aceste probleme? Uleiul care l-am pus este un Motul 5100 15w50 la recomandarea unui prieten. Motorul are circa 64 000 km. Multumesc anticipat.
  7. Multumesc tuturor de raspunsuri. Recent am gasit un manual pentru acest model foarte bun parerea mea. Singura problemuta e ca nu il pot atasa aici. daca imi poate spune cineva cum pot rezolva problema asta as fi recunoscator. pana una alta am uploadat acest manual pe un alt site: Linu-ul de download este: http://www.dump.ro/fisiere/honda-cb750-f2-...TmlcwP5j6au6200
  8. Multumesc mult de raspuns. O singura nelamurire mai am. ce cod trebuie sa aiba uleiul, si cat ar trebui sa cumpar? cat intra in acest model?
  9. Un salut calduros la toti posesorii de cb sevenfifty. Recent(mai exact de sezonul trecut) am achizitionat si eu un cb750. Ce pot sa spun? Foarte multumit de el. E putin mai vechi( anul 94) si 65 de mii km in bord. Sezonul trecut a mers ca uns. Nu am avut probleme. Acum cum incepe sezonul, vin si eu cu cateva intrebari deoarece nu stiu enorm de multe despre acest model. 1. ce ulei folositi pentru ea? care ar fi cel mai bun?(am mai auzit pareri ca daca motorul are mai multi km se recomanda folosirea unui alt tip de ulei) e adevarat? 2. bineinteles schimband uleiul schimbam si filtrul. aici ce recomandare aveti? 3. ceva sugestii unde as putea gasi si alte piese(majoritar consumabile)? placute de frana(fata/spate) cabluri, eventual si discuri(as dori sa le schimb cele care le am fiind destul de uzate) 4. pentru inceperea unui nou sezon la ce ar trebui sa fiu atent? stiu eu... un reglaj carburatoare sau alte chestii Si in cele din urma chestia cea mai problematica: 5. pe la sf sezonului am remercat un mic tacanit in partea superioara a motorului(aprox in zona bujiilor). de f multe ori se auzea acel tacanit cand eram in frana de motor. in momentul cand debreiam, se oprea. vreo idee ce ar putea fi? sper sa nu fie ceva grav. motorul nu s-a comportat diferit. mergea ca si inainte. perfect. Multumesc anticipat, si asfalt uscat in noul sezon.
  10. Salut. Vin si eu in discutie, nou posesor de sevenfifty. Motoru e din 94 si sunt foarte multumit de el. O singura chestiuta imi sta pe creier. Am impresia ca lumina este cam slaba. Acum intrebare, pot face ceva in legatura cu acest lucru?(stiu eu, un bec mai puternic?) Multumesc anticipat. Asfalt uscat.
  11. Multumesc tare mult baieti. O sa tin cont de sfaturile voastre. Desi cred ca o sa ma imbolnvesc de cancer la plamani cate tigari am fumat de draci cu jawa asta.
  12. Nu am nici un crac rupt. Si alea 5 suruburi cat trebuie sa le strang? La maxim? sau cat tre sa le dau drumul? Si cum adica sa fie stranse rau?
  13. Stimati jawasisti. Revin cu o problema care ma chinuie de mai bine de un an. Problema ambreiajului la Jawa 638. Problema care o am eu e ca maneta de ambreiaj este foarte tare si cand o strang(cu amandoua mainile, pentru ca, cu una singura e imposibil) nu debraiaza prea bine.Acum intreb si eu, s-a mai confruntat cineva cu asemenea probleme la Jawa? Cablul de ambreiaj este nou. la sincron, piesa un forma de C care impinge axul este refacuta din otel(originala la mine s-a rupt de cateva ori). Discurile de ambreiaj sunt noi. Imi poate spune si mie cineva cum se face exact reglajul la ambreiaj si ce pot sa fac sa il aduc la linia de plutire? Multumesc. nimeni?
  14. andrew_i

    Jawa

    1)Surubul de amestec il strangi la maxim, 2)Dupa aia ii dai drumul 2 ture jumatate. 3)Dupa ce ai pornit motorul reglezi surubul de aer in asa fel incat motorul sa nu se opreasca. 4)Dupa ce motorul s-a incalzit slabesti surubul de aer pana ce motorul functioneaza uniform 5)Surubul de amestec se roteste usor in asa fel incat turatia motorului sa creasca,si il rotesti pana cand ai turatie maxima 6)Acum treci iar la surubul de aer si il rotesti ca sa scazi turatia pana cand motorul are o turatie normala la ralanti. Sper sa te ajute. bafta.
  15. andrew_i

    Jawa

    Bateria e incarcata? Vezi daca iti incarca bine. Am patit si eu ceva de genul, si la mine s-a rezolvat schimband carbunii de la alternator. Nu incarca. Atentie ca marea majoritate a carbunilor care ii gasesti de cumparat au suportul din plastic care se topeste. Originalul din cate stiu era din alt material. Am impresia ca era textolit. Bafta. Las pe altii care sunt mai documentati in materie de jawe sa dea si ei o cale spre rezolvare.
  16. Aici nu te pot ajuta. De acelasi diametru am originale de jawa 638, dar sunt mai joase si nu stiu daca sunt mai lungi. In afara de schimbul asta nu vrei altceva? Stiu eu... ti le platesc. Daca m-ai putea ajuta ar fi perfect. Vara asta nu am iesit deloc. Am avut-o in reparatii capitale si stau de vreo luna dupa o pereche de coarne mai lumesti.
  17. andrew_i

    Jawa

    Am si eu o intrebare in legatura cu avansul la jawa 638. Cine imi poate spune si mie va rog cum reglez avansul? Nu prea le am cu termenii tehnici dar ma refer mai exact la ce distanta fata de punctul mort superior trebuie sa reglez scanteia. Multumesc mult.
  18. Cine ma poate ajuta si pe mine cu o pereche de coarne de ij planeta 5?
  19. andrew_i

    Jawa

    Scuze daca sunt offtopic. Anuntul a fost mutat la vanzari si mai sunt piese. Deci... Piese de jawa 350 de vanzare. O lista de preturi. - tobe [2 buc] = 60 RON - carburator [2 buc] = 70 RON bucata - rezervor [2 buc] = 20 RON bucata - capace laterale [2 seturi] = 15 RON setul - coarne = 15 RON - alternator = 60 RON - capac frana fata = 15 RON - capac frana spate = 15 RON - set ambreiaj = 50 RON - telescoape spate = 50 RON - furca fata = 60 RON - roata fata = 30 RON - roata spate = 30 RON - bord complet = 40 RON - far = 30 RON - cutie viteza completa = 800 RON - pinion spate [2 buc] = 10 RON bucata - chiulasa + piston + segmenti + capac chiulasa [2 seturi] = 60 RON setul - capac alternator = 10 RON - capac ambreiaj = 10 RON Poze la /index.php?...241239&st=0
  20. andrew_i

    Jawa

    Mersi de sfaturi. Pana la urma m-am decis. Vopsesc totul la pistol. Macar sa o fac sa si arate bine. Ca de mers pana acum in afara de o instalatie electrica vai de mama ei nu am avut probleme.
  21. andrew_i

    Jawa

    Ai incercat sa schimbi semeringurile? La mine asa s-a rezolvat problema. Asta cu conditia ca restul pieselor sa fie bune. Daca nu gasesti semeringuri pe acolo pe la tine, ia legatura cu dany_oldmoto(sau danytunky pe mess). te ajuta sigur. Daca ai nevoie de ceva piese pentru furca, eu am una descompletata. Poate te poti folosi de ce mai am. Bafta.
  22. andrew_i

    Jawa

    Salutare Jawasistilor. Din pacate mai revin cu o problema. De vreo 3 zile m-am apucat ca lumea sa reconditionez jawa mea. Si am dat peste o problema care nu reusesc sa-i dau de capat. Am joc la bascula din spate(unde se prinde roata spate). Si chestia urata e ca nu stiu cum se scoate. Din pacate am incercat si o metoda mai barbara. Dupa ce am scos din ea axul de la frana spate, am luat ci ciocanul in mana. Nici asa nu a vrut sa iasa. Am batut la ea vreo ora. Daca are cineva idei ce pot face... Va rog mult ca stau pe loc cu munca la ea. Chiar nu stie nimeni?
  23. @christensen. Mersi mult de sfat in legatura cu kilometrajul. Dar Inca nu m-am lamurit cu turometru de oltcit. Se poate pune pe Jawa? Ca am auzit niste zvonuri si nu stiu cat sunt de adevarate. Vreau sa stiu daca merita efortul sa caut unul.
  24. Salutare. Am gasit topicul asta si e foarte interesant. Acum vin si eu cu o intrebare. Nu sunt prea tare in privinta electronicii si de asta poate intreb ceva ce poate s-a mai intrebat. Am o jawa 638 pe care m-am apucat sa o reconditionez, si sunt satul pana in gat de turometrul original si kilometrajul original(calburi ce nu se gasesc, afisari de aiurea + ca cu cabluri noi merg max 2 luni). Am auzit de o varianta pentru turometru care implica montarea unuia de oltcit. Se poate face asa ceva? Daca da va rog poate ma lamuriti si pe mine cum sa fac treaba asta. Si a doua problemuta, ce as putea sa fac in legatura cu kilometrajul? Mentionez ca aspectul exterior nici nu prea as vrea sa il schimb enorm de mult. Cum as putea scapa de jocul enorm pe care il face acul indicator? Spre exemplu la mine cand functioneaza si merg sa zicem cu viteza de 50 km/h, acul sare ba la 65-70, ba la 40-45. Multumesc anticipat.
  25. andrew_i

    Jawa

    Multumesc mult fekete1974. Da la mine furca e tot originala da Jawa. Si in legatura cu turometrul.... Eu nu prea as vrea sa-i pun tot bordul de la oltcit. PE mine m-ar interesa numai turometrul. Si asta daca il pot monta in ceasul original de la jawa. Sau altceva ce-i pot face. Eventual un turometru electronic(nu mecanic cum are acum) care sa se lege la bobine(cred ca asa se leaga unele, cel putin asa am auzit.) sau daca nu sa pot pune un senzor la cama de la aprindere. Mentionez ca tre sa-i pun aprindere electronica de la gotronic. Pot face asa ceva? Si daca are cineva idei ce pot face in legatura cu kilometrajul. Nici pe asta nu prea as vrea sa il las cu cablu (cel original).
×
×
  • Creează nouă...